SuperBlog

In caz de accident auto apeleaza numarul 0219111

Reading Time: 3 minutes

Accident auto? Iti voi povesti in acest articol cum poti beneficia de asistenta rutiera si masina de schimb pe toata perioada reparatiei.

Conduc de foarte multi ani si chiar imi face placere, ma relaxeaza. In general, drumurile mele au fost linistite, fara incidente majore. Insa imi amintesc perfect de un accident auto in care am fost implicata. Chiar daca au fost mici avarii, masina a stat cateva zile in service. Din fericire, compania la care lucram mi-a oferit o alta masina in acest timp. Cand lucrezi in vanzari, masina este birou si mana ta dreapta. Nu poti lucra fara ea.

Dar ce faci in cazul in care esti pus in aceeasi situatie dar nu ai masina de schimb pe durata reparatiei?


Stiai că..

..beneficiezi fara niciun cost de auto de inlocuire, daca esti partea pagubita intr-un accident rutier, simplu, in doar 4 pasi, costul fiind decontat de asiguratorul soferului vinovat?

Acesta este un drept prin lege!


Din pacate, sub 1% dintre cei pagubiti solicita acest serviciu. De ce? Pentru ca nu isi cunosc drepturile sau se gandesc ca este complicat sau costisitor sa apeleze la un astfel de serviciu.

Nici eu nu cunosteam acest serviciu, insa o data ce am auzit de el, m-am gandit ca ar fi extrem de util sa ti-l impartasesc si tie.

Sa luam un exemplu ipotetic, al unui prieten care are nevoie de ajutor. In cazul in care el a avut un accident auto, il poti ajuta cu informatii pretioase.

In 2016, legea RCA a fost modificata, iar ce este mai important pentru prietenul tau este ca poate primi o masina de schimb in perioada in care are masina in service. Costurile de inchiriere sunt suportate de polita RCA a celui care a provocat accidentul auto.


Trebuie sa stii!

Prin numarul de asistenta rutiera 0219111 ai acces la nivel national la toate serviciile necesare in cazul unui accident auto: asistenta rutiera, platforma, tractare, depanare si auto de inlocuire


Etapele necesare inlocuirii masinii in urma unui accident auto

Sa o luam metodic si sa vedem care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmeze prietenul nostru, victima a acelui accident auto.

👉 Apeleaza 021 9111 in caz de accident auto

In felul acesta intra in legatura cu un operator Autonom, compania cu cea mai mare mobilitate din Romania si solicita serviciul de asistenta rutiera.

Prietenul tau avariat va beneficia de:

  • asistenta rutiera 24/7 atat in Romania cat si in Uniunea Europeana
  • toate serviciile necesare: tractare, depanare, inlocuire masina, door to door și repatriere, platforma pentru masina
  • consiliere cum sa completeze o constatare amiabila
  • care sunt conditiile necesare pentru a inlocui masina
  • pasii necesari in continuare.

 

👉 Deschide dosar de dauna

Prietenul tau are nevoie de constatarea amiabila completata de ambele parti implicate in accident si deschisa la asiguratorul vinovatului.  Daca in accident au fost implicate mai mult de doua masini, are nevoie de documentele emise de catre Politie.

 

👉 Merge la service

Aici i se va elibera devizul de reparatii, pe baza caruia masina intra in service. Se estimeaza timpul de reparatie.

 

👉 Contacteaza Autonom

Autonom ii va furniza o masina de schimb, din aceeasi clasa cu cea avariata, pe baza notei de constatare si a devizului de reparatii. Se calculeaza numarul de zile de care beneficiaza pentru masina de inlocuire.

Pentru fiecare patru ore de manopera se va asigura o zi de inchiriere.

Vezi aici un scurt video de prezentare, care reda procesul prezentat mai sus.

Insa, in afara de asistenta rutiera, Autonom ofera o gama larga de servicii, cum ar fi:

  • inchirieri auto pe termen scurt sau mediu;
  • leasing operational;
  • inchirieri auto cu sofer;
  • inchirieri de echipamente;
  • fleet management.

Sigur, nu ne dorim sa se intample accidente rutiere, insa este important sa fim informati, pentru noi si pentru cei apropiati.


Tu stiai ca ai acest drept prin lege?

Cum spuneam, sub 1% din soferi stiu asta. Daca ti se pare o informatie utila, transmite-le si celor dragi acest articol!

Iti multumesc pentru asta!


Sa ai calatorii lipsite de evenimente neplacute!

 

Sursa foto: Autonom.ro

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2020, Proba 13: Retine 021 9111 – numarul pe care ar trebui sa il stii in caz de accident rutier

 

Raspunde