Locuri, Viata de expat

10 atracții de neratat în Dubai pentru o vacanță de vis

Reading Time: 9 minutes

Marhaba!  Acesta este poate cel mai comun salut în limba arabă și înseamnă “Bună! Bun venit!” Ai ghicit, urmează un articol despre Dubai. Mai exact, ți-am pregătit o listă de 10 atracții de neratat în Dubai, pentru o vacanță de vis.

Dacă ai citit articolul meu despre ce trebuie să știi pentru plecarea în Dubai, îți promiteam că revin cu o listă de atracții de vizitat aici.

De la început îți spun că ar fi bine să îți aloci cel puțin o săptămână, pentru că ai ce face. Iar dacă vrei să profiți din plin și de zile de plajă sau să alternezi cu sesiuni de shopping, două săptămâni este ideal.

De la căutătorii de perle la descoperirea resurselor de petrol și oferta turistică actuală, Dubai are poate cea mai rapidă evoluție dintre națiuni. Corturile beduinilor au devenit zgârie-nori iar aspectul emiratului evocă deschiderea și viziunea conducătorilor săi. Deși originile acestor locuri încep din perioada minoică, abia în timpul Dinastiei Maktoum, după 1966, odată cu apariția Dubaiului modern vorbim de o dezvoltare susținută.

Dar să nu mai lungesc așteptarea, Dubai este orașul contrastelor, al extraordinarului, al luxului și creativității. Aici se îmbină tradiționalul cu modernul, găsim cele mai înalte clădiri, hoteluri inegalabile, cele mai cool mașini, o pârtie de ski interioară, cel mai mare mall și cel mai mare acvariu din lume. Și multe altele wow, dar deocamdată nu spun mai mult. Vei putea descoperi chiar tu, în cele ce urmează.

Pregătește-ți bagajul de călătorie pentru o escapadă într-o lume aparte.

 

10 atracții de neratat în Dubai

 

1. Burj Khalifa și fântânile

Ți-am deschis lista cu “cea mai dintre cele mai”. Burj Khalifa este mândria Dubaiului. Ea este simbolul care a dat acestuia recunoaștere internațională și este construită după o viziune extraordinară. 

Având o înălțime de peste 828 m este vizibilă de la 150 km distanță în condiții de vizibilitate bună, dacă nu este umezeală sau furtună de nisip. Privită de sus, are o forma este inspirată de crinul deșertului, o floare specifică acestei zone.

Proiectată de un arhitect american, Adrian Smith și deschisă în 2010, Burj Khalifa deține câteva recorduri mondiale și atrage turiști precum un magnet. Întoarce foto de mai jos pentru a le vedea.

Îți cam taie răsuflarea numai că le-am enumerat, așa-i? Dar, dincolo de statistici, este o atracție senzațională, impozantă și perfectă. Și acum, după atâta timp mă impresionează ori de câte ori o văd.

Poți vizita două etaje, 125 și 148, de unde poți admira Dubai până departe și fântânile spectaculoase din fața clădirii. Iar dacă prinzi asfințitul, îți vei umple galeria de fotografii din telefon. Oh, boy! Asfințitul este un spectacol aparte aici, vei fi cucerit de dimensiunile impresionante ale soarelui dar și ale lunii, mai ales atunci când este plină.

Vedetă în două filme cunoscute, Burj Khalifa este escaladată de Ethan Hawk (Tom Cruise) în Mission: Impossible – The Ghost Protocol și plonjează în Tamisa în Independence Day 2.

Fântânile – spectacol

10 atractii de neratat dubai copperattitude

Foto din arhiva personală

În fața acestei clădiri senzaționale se află celebrele fântâni care oferă seara un spectacol ravisant de muzică și lumini. Show-ul pe apă alternează cu proiecții laser pe Burj Khalifa, creând un spectacol complet, impresionant. În fiecare an, de Revelion, este proiectat cel mai spectaculos joc de lumini sau artificii pe cea mai înaltă clădire din lume.

 

2. Dubai Frame

Rămânem tot la înălțime și vizităm de data aceasta cea mai mare ramâ de tablou din lume (da, este ca o ramă de tablou) cu o simbolistică extraordinară. Ador experiențele care au povești în spate iar aceasta este ca un pod între trecut și viitor.

Dubai Frame are o înălțime de 150 m iar platforma care oferă perspectiva orașului are podeaua transparentă. Traversarea ei este o experiență inedită și interesantă.

Îmi amintesc faptul că am vizitat acest loc imediat după ce am zburat pe cel mai lung zipline din lume, în munții din Ra’s Al Khaimah, la o înălțime de 1680 m. Îți dai seama că the Frame mi s-a părut floare la ureche.

Această clădire iconică, inaugurată în 2017 oferă lumii imaginea vechiului și noului Dubai. Două jumătăți de oraș live și o priveliște 360 grade fac legătura între trecut și viitor – Old Dubai amintește de moștenirea căutătorilor de perle iar New Dubai arată noile perspective.

Nu este o simplă vizită, este o lecție de istorie pe care emiratezii ți-o prezintă extrem de atractiv. Cele două galerii multimedia, care prezintă vechiul și viitorul Dubai, oferă o experiență multisenzorială care te va impresiona, cu siguranță. Nu dau mai mult din casă, vreau să te tentez să vii să vezi cu ochii tăi.

10 atractii de neratat dubai copperattitude

Sursa foto: Nick Fewing pentru Unsplash

 

Dacă te-am incitat cu aceste două atracții de neratat în Dubai, ambele la înălțime, rămâi alături de mine pentru că mai am surprize.

3. Safari în deșert

Cred că îți dai seama că avem nisip din plin. Nu știu să îți spun exact cât este, dar nu despre asta vreau să îți povestesc.

Avem deșert cât vezi cu ochii iar asta este o atracție în sine. Să explorezi dunele de nisip, cu picioarele goale sau să faci dunebashing, te va lăsa fără grai. Mai ales dacă vii în deșert la apusul soarelui. Mingea aceea imensă de foc este uriașă, impresionantă. Iar retragerea ei, seara, la orizont, îți va asigura fundalul pentru cele 1 milion de poze spectaculoase pe care le vei face.

Dunebashing sau escaladarea dunelor uriașe se face cu mașini 4×4, cu roțile parțial dezumflate, conduse de șoferi foarte abili. Senzațiile sunt tari, deci pregătește-te pentru o aventură unică!

Asigură-te ca iei cu tine bateria externă, selfie-stick-uri, trepied și ce device-uri îți asigură celebritatea în domeniul foto, ca să nu ratezi niciun cadru de pe nisipul arăbesc.

După ce te vei sătura de poze, mai ai și alte tentații, cum ar fi să te plimbi cu cămila și să admiri șoimii, păsările naționale ale Emiratelor. 

Simbol al forței și curajului, șoimii sunt parte integrantă a culturii și civilizației arabe. Nu vei vedea nicăieri în lume o grijă și o dragoste mai mare pentru aceste păsări, pentru care există clinici dedicate de îngrijire.

Dacă prinzi vreo demonstrație de măiestrie cu șoimi, deși sunt destul de rare, nu o rata, este un spectacol în sine.

Pe înserat începe festinul în deșert, cu preparate specifice, narghilea și dansurile dervișilor sau dansuri din buric.

10 atractii de neratat dubai copperattitude

Colaj foto din arhiva personală

 

4. Zbor cu balonul cu aer cald

Chiar dacă ai mai zburat cu balonul cu aer cald, îți garantez că această experiență în deșert, la răsărit, este fenomenală!

Liniștea deplină la 1300 m altitudine, zborul spectaculos al șoimului  și priveliștea deșertului dedesubt îți vor oferi o experiență deplină.

Sper să ai norocul de partea ta și să fie o dimineață senină ca să te bucuri de toată splendoarea momentului când soarele răsare din nisipul portocaliu.

Experiența nu se termină încă, vei fi îmbarcat într-un Range Rover de colecție, vintage și condus spre micul dejun. Aici vei fi răsfățat și te vei spăla cu apă de trandafiri înainte de a te bucura de bucate tradiționale și cafea într-un cort tradițional de beduini, exact cum o fac ei. Este un must!

 

5. Old Dubai

Dintre toate aceste atracții de neratat în Dubai, zona veche a orașului vorbește despre cum a fost Dubaiul la începuturi.

Zona veche a Dubaiului este o atracție în sine. Se întinde pe lângă canal și păstrează atmosfera de târg, souk, cum se numește aici. 

Viața se desfășoară diferit de atmosfera glamour din restul orașului. Ea amintește cât de pricepuți au fost dintotdeauna arabii la negoț și că aici s-a născut Dubaiul modern. 

10 atractii de neratat dubai copperattitude

Colaj foto din arhiva personală

Vei înțelege mai bine această transformare dacă vei vizita Muzeul Dubai.

Poate ți se va părea cam aglomerată zona, dar acesta este farmecul ei, este un loc plin de viață. Vei putea petrece timp în piețele acestea fascinante, unice, parte din spiritul acestei zone: Spice Souk, Gold Souk.

Treci apoi pe partea cealaltă a canalului și poți vizita o zonă extrem de dragă mie. Aici se întinde zona istorică Al Fahidi, un loc plin de artă și cultură arabă și promenada Al Seef pentru multitudinea de restaurante, multe adăpostite în clădiri tradiționale arăbești.

Dar poate zona aceasta merită mai multă atenție, cu altă ocazie, pentru că este fascinantă.

 

6. Dubai Mall

Cu o suprafață ce depășește 50 de stadioane de fotbal, Dubai Mall este cel mai mare mall din lume. 1200 magazine și 150 restaurante și cafenele dar și o aripă dedicată modei formează atracția principală pentru shopaholici. Îți poți recupera TVA-ul pentru cumpărături făcute în unele magazine în oraș, chiar din aeroport.

Dar chiar dacă nu ești fan cumpărături, musai să intri măcar o dată în mall. Este o experiență inedită pentru că aici poți avea câteva atracții interesante:

 • o cascadă pe două niveluri, un omagiu adus căutătorilor de perle, principala ocupație înainte de descoperirea petrolului. Aceasta este fundalul pentru pauza de cafea, ceai sau pentru masa de prânz, la unul din restaurantele din mall
 • un acvariu cu un volum de 10 milioane de litri, cu un display pe două etaje și care adăpostește peste 140 de specii acvatice. Acesta îți oferă câteva experiențe memorabile, așa că nu trebuie să îl ratezi
 • Candylicious, unul dintre cele mai mari magazine de dulciuri din lume, o atracție nu numai pentru copii. Culorile și dulciurile îți vor da un vibe bun și probabil vei reveni să îți iei porția de energie.

 

7. Palm Jumeirah

Cu siguranță ai auzit sau ai văzut imagini cu uriașa insulă artificială stilizată sub formă de palmier. Este locul unde sunt hoteluri impresionante, cum este Atlantis dar și restaurante fine dining celebre în toată lumea.

Este străbătută de un monorail care îți oferă o privire de ansamblu a insulei, cu hotelurile și comunitățile rezidențiale de lux. Acesta te poate duce direct la hotelul Atlantis unde poți petrece timp cu toată familia în parcul de distracții sau poți vizita acvariul The Lost Chambers, o experiență inedită. Ai grijă să ai bateria telefonului încărcată, să nu zici că nu ți-am spus!

 

 

Promenada The Pointe este locul unde te poți bucura de un prănz sau cină grozave, privind Atlantis și fântâna spectaculoasă, considerată cea mai mare din lume.

Ieșirile cu yacht-ul în jurul Palm-ului sunt foarte faine, ai o perspectivă de pe mare a hotelului Atlantis, Burj al Arab, iar spectacolul apusului și luminile orașului te vor fascina.

 

8. Miracle Garden

 

Această grădină este chiar un miracol în deșert. Un paradis cu 150 milioane de flori, deschis sezonier, este o mare atracție a Dubaiului, ba chiar în întreg Orientul Mijlociu.

10 atractii de neratat dubai copperattitude

Miracle Garden (foto din arhiva personală)

Este un parc foarte atractiv, cu un Airbus A380 floral, în mărime naturală și alte zone tematice care sunt diferite de la un an la altul. Este un paradis pentru fotografii în culori vibrante.

 

9. Promenade și plaje

 

Zonele de plimbare în Dubai sunt fascinante când este vremea potrivită pentru exterior. Sunt pline de viață și îți oferă posibilități de relaxare, de mișcare (încalță-te comod, vei face mulți pași în astfel de zone!).

Jumeirah Beach Residence (JBR), The Walk și BlueWaters sunt promenade senzaționale mai ales la apus. Sunt în aceeași zonă, au oferta de restaurante generoasă și sunt foarte animate, mai ales seara. JBR are și plajă, de aceea zona este ideală pentru cazare. BlueWaters, o zonă nouă a Dubaiului găzduiește cea mai mare roată din lume, la care așteptăm deschiderea.

Dubai Marina este o promenadă lungă de peste 7 km, plină de restaurante, accesibilă din Marina Mall. Aici găsești celebrul Pier 7 și The Address de unde ai o priveliște magnifică asupra Marinei și de unde te poți îmbarca pe un yacht pentru câteva ore de navigat și distracție.

Al Seef este o zonă amenajată foarte frumos, în Old Dubai, ce amintește de evoluția acestui loc minunat. Jumătate din restaurantele de aici au aerul caselor vechi, tradiționale, care sunt o apariție pe malul canalului în Deira. Cealaltă jumătate sunt stil fusion și au aspect modern, evocând evoluția Dubaiului.

Pointe este promenada de pe Palm, ți-am povestit mai sus despre ea iar La Mer, ca și JBR are avantajul că are și plajă. Atmosfera de vacanță de aici, restaurantele cu meniuri de îți lasă gura apă și parcul de distracții te atrag să petreci întreaga zi aici. Și chiar nu vei regreta!

 

10. Souk Madinat Jumeirah

 

Ultima propunere din listă, dar nu cea din urmă, pentru că este preferata mea, este Madinat Jumeirah. Dintre toate  aceste atracții de neratat în Dubai, aici revin de fiecare dată cu mare plăcere. Cu aspectul său de piață tradițională (souk), îmbină modernitatea și cultura arabă creând o atmosferă istorică.

Madinat Jumeirah (foto din arhiva personală)

 

Ca și în Al Seef, aici este locul ideal să înțelegi cum erau construite casele tradiționale arăbești, cu turnul de ventilație tipic. Numeroase restaurante și magazine de suveniruri ce alcătuiesc bazarul de aici, te vor atrage ca un magnet.

În încheiere

În Dubai nu poți găsi alcool în magazine. Doar în restaurantele și barurile anumitor hoteluri poți consuma licori bahice, iar prețurile sunt pe măsură (în jur de 50 de lei o bere).

Aceasta sunt propunerile pentru atracții de neratat în Dubai iar dacă vrei să mai citești și alte povești de pe aici, le găsești în Viața de Expat

Mie, îmi rămâne doar să vă spun

Marhaban bikum fee Dubai! (Bun venit în Dubai!)

Nu uita, dacă vrei să fii notificat ori de câte ori public un articol, te poți abona la newsletter.

 

11 Comentarii

 1. Diana

  20 aprilie 2021 at 5:42 pm

  Sper să ajung cândva, e tare fain la tine ❤️

  1. CopperAttitude

   20 aprilie 2021 at 5:45 pm

   Este o experiență inedită! Eu te aștept!

 2. Mona

  21 aprilie 2021 at 7:31 am

  E un vis să ajung în Dubai, dar pentru moment rămâne doar la acest stadiu.
  Însă, datorită ție iată ce frumos mă delectez! E superb! ❤

  1. CopperAttitude

   21 aprilie 2021 at 7:41 am

   Va veni si momentul lui, Mona! Multumesc, te imbratisez!

 3. Mirela

  21 aprilie 2021 at 7:32 am

  Ce frumos Dubai prezinți tu, Mari! Mai ales ca părerile celor din jurul meu vizavi de experienta în Dubai sunt atât de împărțite.

  1. CopperAttitude

   21 aprilie 2021 at 7:40 am

   Sigur ca sunt impartite, Mirela! Depinde cu ce asteptari vii, multi vor sa aiba o bere sau un pahar de vin la masa, uitand unde vin. Civilizatia este diferita, preturile sunt altfel decat in Romania. Depinde de gusturi, de exemplu aici depinzi de metrou sau taxi, in functie de asta tb sa ai grja unde iti iei cazarea. So, pentru Orientul Mijlociu tb sa iti faci temele bine, inainte de a veni

 4. Ana-Maria

  21 aprilie 2021 at 7:35 am

  Salutul “Marhaba” l-am auzit la turci, in Iordania unde am luat eu contact cu civilizatia lor, se zice Salam sau Salam Alaykum. Cred ca este la fel ca in vis Dubaiul: de vis 😁. Felicitari pentru articol, Habibti!

  1. CopperAttitude

   21 aprilie 2021 at 7:37 am

   Salam sau Salam Alaykum se spune des si aici, ca si Marhaba. Si mai sunt cateva forme de salut, Dar trebuie sa stii sa raspunzi inapoi, Dar daca spui Marhaba, ca turist, este și mai scurt si va provoca un zambet prietenos la vama si in alte locuri

 5. Ce trebuie să știi pentru plecarea în Dubai - Copper Attitude

  21 aprilie 2021 at 3:43 pm

  […] te tentează să vizitezi Dubai, te-ar putea interesa și articolul cu atracții de neratat pentru o vacanță de […]

 6. Roxana

  27 august 2021 at 5:16 am

  Fabulos, multumesc pentru toate, m-ai dus intr-un loc magic, acolo unde nu stiu daca am sa ajung vreodata.

  1. CopperAttitude

   20 septembrie 2021 at 6:46 pm

   Roxana, important este să îți dorești, Universul va avea grijă să te poarte acolo

Raspunde