Locuri

5 lucruri de facut in Dubai Festival City

Reading Time: 5 minutes
Timp de citire estimativ: 5 min.

Este greu sa iti imaginezi ca exista vreun loc in Dubai despre care sa nu vorbesti la superlativ. Toate uimesc prin stralucire, eleganta, bogatie, competitivitate.

Un oras cu o dinamica halucinanta

Acum doi ani eram in trecere printr-o zona din Dubai despre care vreau sa va povestesc astazi, mai departe de centru, unde existau doua hoteluri mari, un mall mic si un santier imens.

Auzeam atunci ca vor sa faca un canal, absolut necesar in 2020 cand va fi Expozitia Internationala in Dubai. Ma gandeam ca au timp pana atunci sa fie gata si ca nu e nicio smecherie sa stai in hotelurile astea, cu asa decor dezolant.

Anul trecut, zona era de nerecunoscut. Aici este Festival City: hotelurile stralucesc, canalul faciliteaza plimbari cu barcile traditionale dhow. Este disponibil un spectacol unic in lume, mall-ul s-a extins si aici se asteapta evenimente si spectacole de amploare.

Ritmul este ametitor. Este posibil chiar sa nu mai recunosti zone intregi cand revii sau, unde stiai ca este desert, sa fie gata un complex residential.

Just like that!

Acesta este Dubai: un oras modern, dinamic, mereu surprinzator.

Promisiuni in Festival City

Asa ca daca ti-ai propus o vacanta in Dubai, pe langa locurile documentate in carti de calatorii ai mereu cate o surpriza in program: asa a fost pentru mine Festival City.

Si unde mai pui ca aici poti vedea unul dintre cele mai frumoase asfintituri din Dubai….

1. Croaziera cu barci traditionale dhow Dubai

Festival City merita explorat seara. O varianta pentru a-l vedea este sa faci  o croaziera pe Water Canal in lumina incandescenta a apusului. O imagine ce iti taie respiratia pentru ca ti se picteaza in fata ochilor un tablou auriu cu linia de zgarie nori perfect trasata. Exact ce spuneam: cel mai spectaculos asfintit din Dubai. Vei vedea in trecere aceasta zona dar va fi suficient sa te tenteze sa-i dedici o alta seara, cu siguranta, pentru ca nu vei regreta.

2. IMAGINE – Dubai Festival City


Proiectie pe hotelul Intercontinental, Festival City Dubai
Proiectie hi-tech pe hotelul Intercontinental, Festival City

Daca ai ajuns in Festival City seara, este cea mai buna alegere pentru ca aici are loc dupa ora 19:00, la fiecare jumatate de ora, un spectacol grandios. Este unic in lume, un show nemaivazut. Si este doar un motiv pentru a veni in Dubai.

IMAGINE este o experienta senzoriala extraordinara realizata prin puterea apei, laserului si focului. Imaginile sunr proiectate pe un ecran de apa. A doua senzatie este cea mai mare proiectie pe o cladire, hotelul Intercontinental. Ambele sunt inregistrate ca recorduri in Guinness Book of World Records.

Atmosfera extraordinara este creata de cele 30 fantani si completata de sunet ambiental sublim care iti provoaca emotii profunde. Ce am simtit acolo a fost unic, mai intens decat la fantana din Dubai Mall sau din Barcelona.

Bineinteles, ca pe langa trairile pe care ti le da spectacolul, catalogarea in Cartea Recordurilor este argumentata de tehnologia de varf ce implica imblanzirea apei, utilizarea efectelor dramatice si pirotehnice, a luminii si laserelor. This is Dubai!

Desi spectacolul IMAGINE anunta 2 momente tematice: dansatorul stelar, zbaterea cosmica a unui balerin in centrul universului si visul unui copil, ca o calatorie in imaginatia unui baietel, eu am luat parte la un moment mai simplu ca tema dar destul de intens prin muzica si dinamica spectacolului.

Momentele acestea sunt ca o terapie, sunt experiente pe care le traiesti cu senzatia de piele de gaina.

3. Rasfat culinar la Al Fanar Dubai

Nici o experienta nu ar fi completa intr-un loc pe unde merg fara sa incerc bucataria specifica. Este placerea mea deosebita sa incerc gusturile si aromele, ele vorbesc despre cultura si civilizatia spatului respectiv. Lasa-te ispitit de bucataria emirateza, in varianta ei traditionala, intr-un concept autentic: Al Fanar, adica lampa locala cu kerosen care ilumina Dubaiul in anii ’60.

Aici ti se satisfce curiozitatea de a vedea atmosfera de camin si souk din vremurile trecute si de a te bucura de finetea si originalitatea preparatelor.

Combinatia de arome din bucataria araba este un adevarat festin: sofran, cardamom, turmeric, cimbru si smochine ce reflecta traditia arabeasca si expunerea la atatea civilizatii in decursul timpului. Feluri de mancare cu pregatire laborioasa, cum ar fi Harissa si Leqaimat, pregatite la aniversari, nunti, in ritmuri arabesti de care femeile emirateze, te imbie din meniu si ar fi pacat sa nu pleci cu amintea unor gusturi atat de provocatoare…

Mi-a placut mult restaurantul care reinvie vremea cand Dubai era un mic orasel, cu decoruri parca rupte din viata locuitorilor sai: un beduin comerciant de capre si camile, un Land Rover vechi parcat, o femeie carand un vas cu apa pe cap, cateva biciclete vechi, farfurii cu flori de vanzare pe un raft care iti da senzatia ca esti intr-un souk veritabil, un televizor si un patefon vechi.

Eticheta la Al-Fanar, Festival City Dubai
Eticheta la Al-Fanar, Festival CityPe pereti, fotografii cu personalitati care s-au oprit la restaurant sau cafenea si semnatura printului Fazza iti confirma ca ai facut o alegere excelenta venind aici.

4. Shopping Dubai Festival City

Intrarea in Festival City Mall dinspre fantani
Intrarea in Festival City Mall dinspre fantani

Nu ai fost in Dubai daca nu ai avut si mall-urile pe traseu. Pana incepe spectacolul de lumini, ai la dispozitie sute de magazine, unde poti vedea si cumpara multe branduri care nu sunt prezente in Romania sau Europa.

Poti vedea si magazine unde moda femeilor arabe moderne este data de materiale luxoase, cusaturi impecabile si modele dedicate evenimentelor, transformand Abaya intr-o tinuta sofisticata si pretioasa.

De la accesorii, la moda pentru ea si el, chiar si un hypermarket este disponibil aici, pentru a avea o experienta completa si in ce priveste hoinareala prin magazine.

Oare ce ar putea face copiii ca tu sa ai libertatea de du-te vino prin magazine?

5. Locurile de joaca Dubai Festival City

Dubai este un oras extrem de ofertant pentru copii, subiect ce merita aprofundat. Pe langa spectacolul de lasere, copiii pot avea experienta lor in unul din cele doua locuri de joaca din mall. Unde pui ca ai libertate maxima sa iei pulsul magazinelor, care nu sunt putine. Fie ca ii lasi pe cei mici la Play and Stay, ca sa mergi la shopping, fie te distrezi impreuna cu ei la Fabyland, timpul petrecut aici va face sa uite ca au telefoane la ei si ca trebuie butonate.

Raspunde