Experiente

5 lucruri de făcut până la Crăciun

Reading Time: 6 minutes

Zilele trecute, după ce am încheiat competiția SuperBlog, am preluat de la Diana o leapșa, care sunt acele lucruri de făcut până la Crăciun.

Mai sunt doar câteva zile până la Crăciun și, în general, multe din pregătirile de sărbătoare le facem pe ultima sută de metri. Aceasta este perioada în care luăm o pauză de la rutina zilnică, job și ne concentrăm mai ales pe ce lucruri avem de făcut pentru acest sezon festiv.

Ți-am pregătit o listă cu ce trebuie de bifat până la Crăciun, iar dacă te simți copleșită de acest sfârșit de an și nu ai avut timp să o pregătești, poate te inspiră și pe tine.

5 lucruri de făcut până la Crăciun

Când este vorba de organizare, orice Berbec este înflăcărat, are agende pregătite, pixuri colorate sau chiar highlightere fosforescente pentru listele pe care și le pregătește. Fără acest setup nu am putut să fac niciodată vreo listă. Ea trebuie să fie catchy, clară și eficientă.

1. Listele de Crăciun

Când vine vorba de organizare sunt o list-goddeess. Curg fișele doar, doar să nu uit ceva. Anul acesta am făcut mai multe liste, deoarece am avut de editat mai multe articole ca de obicei și pregătirile de Crăciun au rămas pe ultima sută de metri.

de facut de Craciun

Sursa foto – Kelly Sikkema pt Usplash

#1. Programările

Sunt pe primul loc deoarece trebuie să te organizezi din timp și să iți rezervi vizitele de beauty.

În perioada Crăciunului se aglomerează toată lumea la manichiură, pedichiură, hairstyling și nu vrei să rămâi nearanjată tocmai acum. Așa că începe cu planificarea acestora mult mai devreme, chiar de la începutul lunii.

#2. Christmas playlist

Poate nu ai avut anul trecut o listă de cântece de Crăciun sau poate te-ai plictisit de cel vechi.

Adună-ți câteva melodii într-un playlist nou sau adaugă-le la cel vechi pentru a-l face fresh.

Cea mai populară melodie de Crăciun din toate playlist-urile existente este “All I want for Christmas is you” , cântată, evident de Mariah Carey. Dar ea mai are în top și “Christmas (Baby Please Come Home)“. Frank Sinatra are și el două cântece, “Let it Snow! Let it Snow! Let it Snow!” și “Have Yourself a Merry Little Christmas.”

Dar nu vreau să te las doar cu doar cu patru cântece, o să îți prezint un top 20 melodii de Crăciun pe care trebuie să le ai în listă.

1. “All I Want for Christmas is You” – Mariah Carey

2. “Rockin’ Around the Christmas Tree” – Brenda Lee

3. “It’s the Most Wonderful Time of the Year” – Andy Williams

4. “Last Christmas” – Wham

5. “Jingle Bell Rock” – Bobby Helms

6. “It’s Beginning to Look a Lot Like Christmas” – Michael Bublé

7. “White Christmas” – Bing Crosby

8. “The Christmas Song” – Nat King Cole

9. “Holly Jolly Christmas” – Burl Ives

10. “Let it Snow! Let is Snow! Let it Snow” – Frank Sinatra

11. “Santa Tell Me” – Ariana Grande

12. “Happy Xmas (War is Over)” – John Lennon

12. “Blue Christmas” – Elvis Presley

14. “Have Yourself a Merry Little Christmas” – Frank Sinatra

15. “Sleigh Ride” – The Ronettes

16. “Carol of the Bells” – Mykola Dmytrovych Leontovych

17. “Santa Baby” – Earth Kittening

18. “Christmas (Baby Please Come Home)” – Mariah Carey

19. “Rudolph the Red-Nosed Reindeer” – Burl Ives

20. “Silver Bells” – Dean Martin

Dacă ești genul high-tech, renunță la listă și pornește un radio de Crăciun sau chiar playlist-uri de pe Spotify sau YouTube prin Google Home. Spune doar “OK, Google, play Christmas music” și ai deja vibe-ul de Crăciun pornit. Sunt așa multe, încât nu vei avea doar o listă care se repetă.

#3. Cărți și filme pe Netflix

Nu lipsesc cărțile și filmele de Crăciun, doar este sezonul în care lucrurile se fac în tihnă, cu o ciocolată caldă în mână, cuibăriți în colțul nostru de relaxare.

Sunt multe filme de Crăciun disponibile pe Netflix, cu decoruri minunate, siropoase și tocmai bune pe acestă perioadă. Ai aici o listă pregătită de Diana, cu filme de Crăciun, să îți fie mai ușor să le cauți.

Acum este momentul să mai micșorezi din teancul de cărți de pe noptieră, că doar mai este puțin și se termină anul și pregătești o altă listă de citit. Le poți pune în ordinea în care te inspiră, așa îți va fi mai ușor să alegi.

de facut de Craciun

Foto din arhiva personală

Eu am de terminat o carte mai complexă, pe care am lăsat-o deoparte când am început SuperBlog, Femei care aleargă cu lupii, scrisă de Dr. Clarissa Pinkola Estes, o antologie de povești și mituri ale arhetipului femeii sălbatice. O carte care trebuie citită de orice femeie, pentru că are răspunsuri la întrebări pe care ți le-ai pus măcar o dată în viață sau vine cu conștientizări transformatoare. Cartea are 14 povești cu tâlc, analizate și explicate pe larg de autoare. Pune-o pe listă, este de citit!

Apoi voi începe un roman, Orașul fetelor, de Elizabeth Gilbert, pe care l-am tot amânat anul acesta, pentru că, în general am citit cărți de dezvoltare personală. Dar voi încheia anul cu una din scriitoarele mele preerate, așa cum v-am spus.

#4. Cumpărături pentru masa de Crăciun

Iată că am ajuns și la cea mai importantă listă, chiar dacă nu am început cu ea.

Cred că îți dai seama de ce trebuie să mergi cu lista pregătită la cumpărături, este momentul cel mai propice să îți depășești bugetul. Așa că pune-ți pe o listă care sunt felurile de mâncare pe care le preferi anul acesta și pe o altă listă ingredientele care îți trebuie pentru acestea. Tentații vor fi în magazin, dar încearcă să te ții cât mai mult de ce ți-ai propus să cumperi.

#5. Cosmetice noi

Ce să fac, așa este la mine de obicei, de Crăciun!

Fie se termină unele cosmetice de baie sau am nevoie de lumânări noi, fie sunt tot felul de oferte cu mirosuri specifice pentru acest sezon. Păi tu ai rezista la aromele de turtă dulce, vată de zahăr, cireșe Merlot, șampanie sau mandarine? Ele îmi dau o stare minunată și fac parte din ritualul de Crăciun. Nici nu aș concepe această perioadă fără ele.

2. Aleg ceva nou pentru ornamentele de Crăciun

Ai ornamentele de prea mult timp și te-ai plictisit de ele? Alege câteva decorațiuni noi care arată foarte bine și inseră-le printre cele vechi, sau poți să îți faci ornamente DIY.

Dacă vrei să ai o atmosferă de sărbătoare, încercă să decorezi masa, să amenajezi diverse  zone ale casei, cum ar fi scara, masa de dinning sau ușa de la intrare. Ai atâtea posibilități, folosește-ți creativitatea la maxim.

3. Împodobesc bradul

Dacă nu ai cumpărat încă bradul de Crăciun și nu ești decisă ce să alegi, am adunat câteva argumente în favoarea unui brad artificial. La finalul articolului ai și o listă a decorațiunilor necesare pentru această sărbătoare magică.

de facut de Craciun

Foto din arhiva personală

4. Plantez ceva și văd cum crește până la Crăciunul viitor

Cred că este cel mai creativ mod de a urmări cum evoluează un proiect drag, o schimbare pe care ți-o propui sau chiar să ai grijă de o plantă sau un copac plantat de mâinile tale. Ce părere ai de ideea aceasta?

5. Curățenie în casă și în gânduri

Fie că începi curățenia din timp sau o faci pe ultima sută de metri, organizează-te cât mai bine, ca să nu ajungi extrem de obosită de sărbători și să nu te mai poți bucura de magia acestor zile. Fă atât cât poți, cu resursele pe care le ai. Nu este doar casa de curățat, eu mai șterg fotografii nereușite din telefon, mailuri sau mesaje, pentru a lăsa loc celor noi să intre.

Și nu în ultimul rând, încerc să domolesc mintea, să iau lucrurile mai ușor și mai vesel în această perioadă, să fiu emaptică și să mă gândesc cu drag la cei apropiați, pe care nu pot să îi văd anul acesta. Dar, vor veni și călătoriile și vom recupera!

Aceasta a fost lista mea cu lucruri de făcut până la Crăciun. Tu ce planuri ai!

 

Crăciun Fericit!

Foto copertă – Canva

6 Comentarii

 1. Diana

  21 decembrie 2020 at 10:41 am

  Foarte faină lista. Iar playlist-ul e de vis, parcă l-aș fi făcut eu ❤️

  1. CopperAttitude

   21 decembrie 2020 at 10:46 am

   Mă bucur! Nu m-am putut abține să nu pun și playlist ul de Crăciun!

 2. Anca Oancea

  21 decembrie 2020 at 1:24 pm

  Super! Cel mai mult imi place poza cu bradul de Craciun in care (in poza) se vad pe fereastra palmierii! Sarbatori fericite!

  1. CopperAttitude

   21 decembrie 2020 at 2:14 pm

   Multumesc mult, dna Oancea! Exotic, nu-i așa? Sărbători fericite! Vă pup!!!

 3. Alexandra-Anamaria C.

  22 decembrie 2020 at 11:52 am

  Fetelor, sunteți mult mai organizate decât mine. Mă simt overwhelmed când văd cum vă pregătiți. Eu încă lucrez, nu am bradul făcut, nici curățenie în casă. Dar am mare parte din cumpărături făcute, mai îmi lipsesc 2 cadouri pentru cei dragi, și pentru asta sunt recunoscătoare!

  1. CopperAttitude

   22 decembrie 2020 at 6:48 pm

   Alexandra, mie imi place sa fac liste pt orice. Dar mai ales imi place sa le bifez ca sunt facute. Bine, sa stii ca mai aman de pe o zi pe alta, nu sunt intotdeauna eficienta, dar ma straduiesc.

Raspunde