Experiente

5 motive sa vezi filmul Aladdin in varianta 2019

Reading Time: 3 minutes
Timp de citire estimativ: 3 min.

Daca este sa imi desir amintirile legate de Aladdin…

de cand am citit povestea prima oara, apoi cand ma uitam cu fiica mea la DVDul de la Disney ascultand coloana sonora senzationala si pana la a trai filmul in 2019 datorita tehnologiei 4D, parca a trecut o viata de om.

Dupa experienta DVD sau Blue-Rays, cand vedeai filmul acasa (wow! ce vremuri), senzatia 3D atat la cinema cat si acasa a fost SF. Ce sa mai zic acum la 4D, cand 3D s-a combinat ametitor cu efectele fizice. De 9 D nu vorbesc inca, pentru ca nu am fost.

Traiesti filmul, este experienta suprema!

Te ploua, bate vantul, simti praful si vibraza scaunul, ca sa nu mai zic faptul ca incerci toate unghiurile de inclinare.

Daca vrei sa vezi Aladdin, du-te sa il vezi 4D., pentru experienta senzoriala.

Iata motivele pentru care sa mergi la film:

#1. Pur si simplu pentru film

Dupa Frumoasa si Bestia (2017), Disney revine cu un nou remake, Alladin (2019), un film foarte dinamic, plin de culoare, foarte amuzant, care te tine cu zambetul pe buze pana la sfarsit. Este un film de vazut cu familia, cu o cutie mare de floricele in mana, preferabil in format 4D, pentru o experienta senzoriala completa.

Muzica este foarte misto, imaginea in ton cu tehnologia momentului.

Peisajele din desert au fost filmate in desertul Wadi Rum, in Iordania.

Un film surprinzator, in toate felurile!

#2. Will Smith in rolul lui Genie

El inlocuieste vocea lui Robin Williams din varianta animata 1992 dar are si o prezenta completa in film. Will Smith este foarte amuzant, cred ca s-a distrat la filmari intr-un mare fel. Mai ales vopsit albastru. Este remarcabila contributia lui in film, mai ales in momentele de musical. Din interviuri am aflat ca el si Mena Massoud, actorul in rolul lui Aladdin au improvizat mult la filmari. Si le-a iesit grozav! Will Smith are suficient farmec, nu avea cum sa nu fie distractiv.

#3. Actori frumosi si talentati

Echipa alege cu mare curaj doi actori nu la fel de cunoscuti ca cei din Frumoasa si Bestia. Bine, de Naomi Scott auzisem dar Mena Massoud imi era total necunscut. Alegerea actorilor a fost o provocare. Mena Massoud a fost ales pentru rolul lui Aladdin, desi initial era pe lista si Dev Patel.

Foarte potriviti, atat Mena cat si Naomi. Sunt frumosi si foarte talentati, cu voce extraordinara, amandoi avand momentele lor de interpretare foarte reusita.

Pentru mine surpriza a fost regizorul, Guy Ritchie, nu ma asteptam sa regizeze genul acesta de film. Multi spun ca nu are talent pe partea de romance.

Costumele sunt reusite, au culori vii, in combinatii alese cu stil. Avem si putin Bollywood la sfarsit, atat cat sa ne dea un vibe bun de culoare si sunet.

Machiajele realizate de MAC, in culori frumoase, pentru pasionate, au lansat gama de cosmetice in magazine.

#4. Soundtrack-ul filmului

Coloana sonora cuprinde piesele cunoscute din 1992, ‘A Whole New World’ and ‘Friend Like Me’ ale compozitorului Alan Menken, care a luat premiul Oscar pentru ele. Eu cred ca au avut o idee buna pastrand piesele originale.

La coloana sonora s-au alaturat si Benj Pasek si Justin Paul care au contribuit impreuna la reusitele La La Land si The Greatest Showman.

Echipa aceasta talentata a mai scos un solo pt Jasmine, ‘Speechless’, interpretat foarte bine si emotionant de Jasmine si un duet Jasmine-Aladdin, scos din film, din pacate. De asemenea, ei au modificat putin ‘Arabian Nights’ pentru a da si o tenta moderna piesei dar mai ales sa i se potriveasca lui Will Smith.

#5. Efectele digitale

Nu vei avea asa un ecran mare acasa, asa ca filmul la cinema este solutia. Sigur, varianta 3D este spectaculoasa insa la 4D traiesti filmul cu adevarat: iti bate vantul din spate, il simti pe Genie ca un abur, aluneci cu Aladdin pe stanci si nisip si cand a batut vantul, jur ca mi-a intrat nisip in ochi. Plus toate efectele de inclinare si vibratii ca sa te apleci si tu cu ei in toate directiile si sa simti miscarea.

Foarte bine create animalele, digital, par reale, scena cand Rajah, tigrul lui Jasmin il linge pe fata pe Aladdin, este perfecta.

Si unul din efectele 3 D care mi-a placut foarte mult la inceput este ca titlurile dispareau ca si cand se transformau in nisip luat de vant.

Da, m-am bucurat ca un copil. De fiecare data fac asa. Si este bine….

Raspunde