SuperBlog

Alma Parchet, călătoria unui parchet din lemn acasă

Reading Time: 6 minutes

Prima mobilă pe care o alegem pentru acasă este parchetul din lemn. Sau așa ar fi ideal în momentul în care ne mutăm în casă nouă sau dorim să reamenajăm. Dacă iubești materialele naturale și vrei să știi cum să alegi parchetul din lemn care ți se potrivește, îți dorești confort și calitate și lucrarea la cheie, acest articol este pentru tine.

 

Starea de bine cu parchet din lemn se întreține

 

Natura la noi acasă

Ritmul vieții moderne pe care o trăim ne face de multe ori să simțim că suntem într-un carusel. Lucrurile pe care le folosim sunt adesea din categoria obiectelor sintetice, plastic, poliester. Sunt mai ieftine, sunt la îndemână, par să se întrețină mai ușor. Uităm însă de confortul nostru fizic și psihic. Pierdem starea aceea de echilibru și energie pe care ne-o dă contactul cu natura. Pentru că tot ce ne înconjoară are efect asupra vieții noastre. De aceea avem nevoie să simțim natura, să ne conectăm și să ne încărcăm de la ea. Ea ne ajută să ne îmbunătățim starea și sănătatea. Suntem mai puțin tensionați, dormim mai bine, luăm decizii mai înțelepte.

Conceptul acesta a fost transmutat însă și la nivelul mediului nostru de la interior, mai simplu spus, în casele noastre.

Acasă este sanctuarul nostru, locul unde revenim la sfârșitul zilei, este matca unde ne încărcăm bateriile alături de cei dragi. De aceea, ar fi ideal ca tot ce ne înconjoară în casă să fie din materiale naturale, ecologice și de calitate. Conceptul de design biofilic a mers și mai departe, aducând elemente naturale în amenajarea casei noastre în mod ecologic dar cu mare impact asupra stării noastre de bine. Știu, noțiunea poate părea complicată dar în esență este foarte simplă. Putem porni cu plante de interior, pereți de geam cu acces spre natură (acolo unde este posibil), cât mai multă lumină naturală până la montarea de parchet din lemn și cât mai multe piese de mobilier din material natural. Ne putem crea apoi un ambient plăcut folosind aromoterapia și sunete din natură. Interesant, nu-i așa?

Dacă plantele și aromoterapia sunt la îndemâna noastră, montarea parchetului de lemn necesită documentare, buget și disponibilitate pentru un șantier acasă.

Alma Parchet

Deci, cine își pune parchet în această primăvară?

 

De ce să alegi parchet din lemn pentru acasă

Dacă te-ai hotărât să îți montezi parchet din lemn acasă, este cea mai bună soluție pentru pardoseală și cea mai bună decizie pentru confortul tău. Parchetul din lemn asigură o atmosferă caldă, cu stil și clasă casei tale. Te invită la ordine, minimalism fără a-ți pune limite, ca să nu mai spun și de ușurința cu care îl poți curăța. Lemnul are suflet, este o experiență senzorială, nu degeaba cele mai educative jucării pentru copii sunt din lemn. Transmite căldură și pulsează cu vibrație înaltă. Te încarcă și vindecă.

Beneficiile parchetului din lemn

Parchetul din lemn are o serie de beneficii care îl fac alegerea perfectă:

 • este durabil. Este cel mai rezistent tip de parchet, mai ales dacă îl comparăm cu parchetul laminat. Alegerea lui este o chestiune de respect de sine, de valori și de investiție în confortul familiei tale.
 • este ușor de întreținut și igienic. Spre deosebire de covor sau mochetă, se curăță mult mai ușor, nu păstrează miros și nu acumulează diverși paraziți. Aerul din casa ta va fi mai bun și datorită parchetului de lemn.
 • nu se demodează niciodată. Caracterul, clasa si calitatea lui înobilează orice casă și asigură un aspect clasic, evergreen. Întotdeauna am apreciat o combinație de parchet de calitate și perdele sau draperii cu stil, prețioase. mi se pare combinația cea mai atrăgătoare din casă. Naturalul va fi întotdeauna în tendințe.
 • are un aspect impecabil. Îți dă acel sentiment de acasă prin atmosfera caldă si plăcută. Senzația confortabilă când calci cu piciorul gol este neprețuită. Cum spuneam la început, te conectezi cu natura, la tine acasă. Dar poate imaginea cea mai expresivă este aceea a copiilor jucându-se în siguranță. Este o pardoseală caldă în anotimpurile reci și răcoroasă când este torid afară.
 • este extrem de versatil.Orice temă sau decor alegi pentru casa ta, el va fi potrivit și va pune în valoare orice piesă de mobilier. Fie că schimbi anumite piese sau decorațiuni, ele vor avea o chimie perfectă cu acesta.
 • îmbunătățește acustica spațiului, de aceea este apreciat în studiourile de dans și muzică. 
 • ai la dispoziție o gamă variată din care să alegi, după gustul și bugetul fiecăruia.
 • este o investiție pe viață. Alegerea lui este importantă, cel din lemn masiv are o durată de viață de 50-100 de ani iar cel stratificat, de circa 50 de ani.

 

Ce fel de parchet din lemn este potrivit pentru tine?

Parchetul din lemn este o pardoseală extrem de versatilă pentru casă. Sunt disponibile diverse tipuri pe care le poți alege în funcție de proiectul de amenajare. Deși acesta din urmă poate să pară copleșitor specialiștii te vor ajuta să alegi și să primești la cheie pardoseala mult visată. 

Alma Parchet

 

Parchetul masiv, lucrat dintr-o singură bucată de lemn, din aceeași esență este extrem de durabil, se poate rașcheta de câteva ori pentru un aspect proaspăt și necesită montare profesională. este disponibil în esențe autohtone (fag, stejar, frasin, salcâm, cireș) și exotice (merbau, palisandru, nuc american și wenge). Este genul de parchet din lemn pentru cel ce știe ce vrea, nu se mulțumește cu puțin și se adaptează ușor oricărui sezon.

Esențele locale au avantajul că sunt perfect adaptate climei și nu lucrează semnificativ în timp, păstrându-și aspectul. Esențele exotice sunt mai bine adaptate la o umiditate crescută și se pretează la încălzirea prin pardoseală sub forma stratificată.

Parchetul stratificat, special prin felul în care este produs, poate fi dublu stratificat sau triplu stratificat. Are avantajul prin modul în care este produs că nu lucrează foarte mult, creând suprafețe stabile ca dimensiune. Parchetul dublu stratificat este pretabil la încălzirea prin pardoseală, grație grosimii care permite un transfer termic eficient. Parchetul cu încălzire în pardoseală este o soluție extraordinară pentru o distribuție uniformă a căldurii în casă iar dacă ai copii, suprafața de joacă este uriașă.

Alma Parchet

Pentru un răsfăț al simțurilor, mai ales pentru aspectul plăcut, poți alege parchetul din lemn de lux, de o eleganță desăvârșită și bun gust.

 

Experiența de cumpărător, o călătorie plăcută

Am crescut cu mochetă și covor persan în casă. Și acum îmi amintesc succesiunea: aspirare, curățat cu peria, bătut covoare. Așa că atunci când mi-am făcut rostul la casa mea, am vrut să scap în primul rând de sacul de praf, covorul. Am pornit amenajările dușumelei de la îndreptat șapa și montat parchetul din lemn masiv autohton. Abia apoi am mobilat și decorat. La un calcul simplu, anul acesta face 20 de ani. Se ține bine, am și avut grijă de el ce-i drept. El a schimbat aspectul casei noastre, ne-a încălzit și luminat camerele. 

Alma Parchet, specialiști în parchet din lemn

Pe vremea aceea nu era tocmai simplu să pui parchet  din lemn dacă nu erai cunoscător și nici nu exista conceptul de experiență completă pentru mine, ca și cumpărător. Acum însă este mult mai simplu să cumperi și să montezi parchet pentru că că te poți baza pe un furnizor de soluții de pardoseli la cheie. Așa este echipa Alma Parchet care este alături de tine, oferindu-ți confortul necesar în alegerea, livrarea și montajul celei mai potrivite pardoseli. Ceea ce numesc eu o experiență completă a clientului.

Amenajările deosebite din casă, cum este montarea parchetului se realizează cu echipa de specialiști. Măsurătorile luate corect reduc consumul de material și pierderile iar livrarea și montajul îți oferă confortul psihic, eviți nervi și frustrări.

O călătorie plăcută ca și client înseamnă o lucrare la cheie cu garanțiile necesare și promite un aspect impecabil menținut în timp.

Alma Parchet

Dacă ții la timpul tău liber sau ești extrem de ocupat, ai posibilitatea să alegi serviciile de montaj și finisare la cheie. Astfel, Alma Parchet îți ia de pe umeri o grijă foarte mare. Mai bine mergi la sigur cu experți decât să ai în fața ta o lucrare prost făcută de amatori. Aici găsești specialiști cu experiență de 14 ani, primești garanție 2 ani la montaj.  Practic, ei se ocupă de tot ce este necesar, tu nu trebuie decât să eliberezi casa, să plătești un avans și să îi primești bucuros pentru a se putea apuca de treabă.

Ai grijă de parchetul tău de acasă!

Rămâne ca tu să te bucuri de o suprafață impecabilă, unde se vor naște povești păstrate ca amintiri în timp. Și, bineînțeles, să îl întreții corespunzător, menținând un nivel constant de temperatură (18-22 °C) și umiditate (40-60 %) și reducând contactul cu apa la curățare. Îndepărtarea prafului este la fel de importantă iar pernuțele de pâslă sub mobilă îl proteja de zgârieturi. Îngrijește-l cu produse de calitate pentru a-i prelungi durata de viață.

Bucuria citită pe fața ta, la final este neprețuită și te vei alătura multor clienți mulțumiți, care și au transformat casele în acasă!

 

Sursa foto: superparchet.ro

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2021

4 Comentarii

 1. Diana

  26 martie 2021 at 5:52 am

  Eu una nu îmi pot imagina o casă fără parchet. Fără el, parcă nu are acel aer cozy de acasă.

 2. Mona

  26 martie 2021 at 1:08 pm

  Foarte bun articol! Util și cald. Eu iubesc lemnul. Acasă am parchet din lemn, grinzi și scări de lemn. De când am intrat în ea, am zis asta e casa noastră! Chiar merită investit într-un parchet de lemn de calitate!

  1. CopperAttitude

   27 martie 2021 at 7:20 am

   Si eu la fel, Moma! Aici, casele au în general gresie peste tot. Cand am gasit-o pe aceasta cu parchet a fost love at first sight. Si toti care vin la noi sunt surprinsi si au un vibe bun de la parchetul nostru

 3. Proba 9. Alma Parchet – pardoseli din lemn pentru casa ta

  26 martie 2021 at 3:00 pm

  […] Alma Parchet, călătoria unui parchet din lemn acasă […]

Raspunde