SuperBlog

Autonom inchiriaza gratuit masini pentru ONG-uri care lupta impotriva COVID-19

Reading Time: 4 minutes

Esti ONG sau fundatie care se zbate sa ajute comunitatea in lupta impotriva COVID-19?

Stii astfel de organizatii care au nevoie de mobilitate mai mare in aceasta perioada?

Iti ofer o carte de vizita:

Sursa foto: FB Autonom

Mult mai aproape unii de altii

Cine isi imagina, la trecerea dintre ani, cand ne gandeam cu speranta la anul 2020 ca la o combinatie magica, ca in scurt timp viata noastra se va schimba atat de mult…

…ca ne vom izola in casele noastre si vom redefini ce inseamna acasa…

…ca nu vom putea sa ne imbratisam parintii…

…ca nu vom mai colinda prin magazine…

…ca nu putem bea o cafea cu prietenii, povestind cate in luna si in stele….

…ca strazile vor fi goale dar vom vedea varfurile muntilor in departare…

ca, desi vom fi separati fizic, vom fi mult mai aproape unii de altii.

Ma emotioneaza profund in aceasta perioada felul cum OAMENII se implica din tot sufletul in comunitatea din care fac parte. Si nu intamplator spun oameni, pentru ca indiferent ca vorbim despre ONG-uri, fundatii, companii, ei au ideea, ei muta muntii.

Putem vorbi metaforic de o coalitie anti-coronavirus formata din organizatii si voluntari care se ocupa de donatii de echipamente medicale, mancare, livrare de cumparaturi si medicamente sau campanii de strangeri de fonduri.

Sursa foto: Pixabay

Ma gandesc la medici, asistente si infirmiere care stau in prima linie, acolo unde este cel mai greu si lupta cu acest virus atat de versatil pentru a salva vieti.

Ma gandesc la elevi, studenti la Medicina care fac viziere si masti la foc continuu sau companii care s-au concentrat pe productia de dezinfectanti.

Ma gandesc la toti cei care trebuie sa munceasca pentru ca noi sa #stamacasa.

Toate aceste inimi bat la unison in slujba umanitatii, in spiritul empatiei, compasiunii si grijii.

#SpreadTheNews

Autonom sprijina organizatii

In intampinarea acestor actiuni minunate vine Autonom, care pune la dispozitie masini din flota companiei, pentru ca aceste fundatii si ONG-uri sa poata avea mobilitate in lupta contra coronavirusului. GRATUIT.

Pentru cine nu stie, Autonom este cea mai extinsa retea de mobilitate din Romania prezenta in toata tara, mai exact în 33 de orase, care detine o flota de masini impresionanta.

Sursa foto: FB Autonom Romania

 

 

Am scris mai multe despre ei intr-un articol recent, unde vorbeam de avantajele asistentei rutiere pe care ei o furnizeaza daca ii apelezi la numarul 0219111.

Pe scurt, organizatiile care desfasoara campanii de ajutor pentru comunitati in lupta impotriva COVID-19 sunt ajutate la randul lor sa ajunga mai eficient acolo unde este nevoie.

Masinile pot fi inchiriate gratuit pe o perioada de 3 luni, cu posibilitatea de prelungire, oferta fiind valabila in  toate centrele de pe teritoriul Romaniei.

Fundatiile si ONG-urile pot alege de la autoturisme și SUV-uri, la van-uri pentru transport marfa și pick-up-uri.

Autonom a anuntat acest gest umanitar inca de la jumatatea lunii martie pe pagina de Facebook Autonom Romania, iar daca stii ca undeva este nevoie de ajutorul lor, #spreadthenews.

Cum ii poti contacta?

Toti cei care au nevoie de sprijinul Autonom, ii pot contacta astfel:

♦ pe adresa de e-mail help@autonom.ro

♦ la numărul de telefon +40 747 277 610

Ce masuri de prevenire împotriva COVID-19 a luat Autonom

Dupa cum stim, prevenirea este cea mai eficienta metoda de combatere a raspandirii virusului COVID-19 in acest moment.

Sursa foto: FB Autonom

De aceea Autonom a luat toate masurile de prevenire impotriva COVID-19:

 • Dupa fiecare preluare/transfer, masinile sunt dezinfectate, acordandu-se o atentie deosebita tuturor manerelor, volanului, bordului, schimbatorului de viteze si portbagajului.
 • Dupa dezinfectare, fiecare masina de inchiriat ramane obligatoriu timp de minim 24 de ore in parcare, pentru neutralizare, inainte de a fi predata unui alt client.
 • Masinile preluate de la clienti in regimul door to door, sunt dezinfectate inainte de preluarea de la client si inca o data la sediul Autonom, inainte de predare. Ulterior, recomandam ca masinile sa ramana neutilizate de catre client timp de 24 h de la predare.
 • Toate cheile masinilor, precum si documentele auto, sunt dezinfectate si neutralizate inainte de a ajunge la urmatorul client.
 • Soferii Autonom au primit numeroase informari precum si mijloace de protectie (dezinfectant pentru suprafete, servetele si dezinfectant pentru maini atat pentru ei cat si pentru pasageri, masti de protectie).
 • Angajatii Autonom din agentii vor purta de fiecare data manusi chirurgicale noi in gestionarea masinilor si vor pastra distanta sociala necesara in interactiunea cu clientii.

Sa nu uitam!

Pentru mine a fost o bucurie si onoare ca am putut sa scriu despre o campanie altruista, generoasa, care ajuta alti eroi ce poarta de grija comunitatii.

Sper sa avem campanii cu sens, care ajuta oamenii si dupa ce vom scapa de COVID-19, cand ne vom intoarce la problemele noastre din totdeauna.

Asa vom fi mai aproape de cei care au nevoie de ajutor, asa vom face o lume mai buna.

Pentru ca nu trebuie sa uitam aceste zile in care, desi separati fizic, suntem atat de aproape!


#SpreadTheNews

Te rog, nu uita! Da mai departe articolul, sa ii ajutam pe cei care ajuta medici, asistente, parinti, bunici.

Eu iti multumesc pentru asta!


Sursa foto coperta: FB Autonom.

 

Acest articol este scris pentru Spring SuperBlog 2020, Proba 16. Mobilitate gratuita pentru ONG-urile implicate in lupta impotriva Coronavirusului

1 Comentariu

 1. Razvan

  11 aprilie 2020 at 1:57 pm

  Un demers foarte bun, sper să prindă tracțiune rapid 🙂

Raspunde