SuperBlog

Un brad artificial rescrie cu stil magia Crăciunului

Reading Time: 7 minutes

Tu ești genul care preferă un brad artificial de Crăciun sau unul natural? Te întreb pentru că eu, deși preferam pe cel real, am ajuns la concluzia că unul artificial merită să fie ales. Îți voi spune și de ce dcă vei rămâne alături de mine mai depate.

Suntem deja în noiembrie și ne gândim la Crăciun și cum să ne pregătim mai bine. Sănătoși să fim, în vremurile astea cenușii, că le vom aranja pe toate cum om ști mai bine. Dacă vom avea pe cei dragi sănătoși, un brad de Craciun și câteva preparate festive vor fi de ajuns.

Anul acesta ne-a făcut să ne gîndim la sărbători altfel, să le așteptăm ca pe o gură de aer care ne scoate din cotidianul trist. Dar totodată ne obligă să ne găndim mai atent și la ce buget alocăm pentru cadouri, decorațiuni și preparatele specifice.

Bradul scrie povestea Crăciunului

Legenda bradului de Crăciun

Bradul are o simbolistică divină, forma sa triunghiulară amintind de Sfânta Treime. Metaforic vorbind el este nemuritor pentru că nu își pierde niciodată frunzele și culoarea.

Se spune ca povestea sărbătorii Crăciunului în preajma pomului împodobit a început în Letonia, în secolul al XV-lea. De atunci, acesta a devenit unul dintre cele mai iconice simboluri ale acestui moment. Dacă inițial prezența lui în casele oamenilor avea o semnificație religioasă, cu timpul, omenirea l-a asociat festinului și cadourilor.

Sunt multe legende care circulă în jurul bradului de Crăciun, dar cea mai emoționantă este cea în care Isus este protejat în timpul unei furtuni, în pădure, pe când călătorea cu Sf. Petru. Bradul s-a scuzat că are ace care îl pot înțepa pe Mântuitor și atunci acesta l-a binecuvântat să își păstreze haina mereu verde iar țepii săi să miroasă divin.

brad artificial

Foto din arhiva personală

Și cui nu îi place mirosul de brad în casă sau la munte când ne umplem plămânii cu parfumul lui proaspăt?

Povestea bradului de Crăciun în Romănia

Se pare că la noi, primul brad de Crăciun a fost împodobit în timpul Regelui Carol I, străbunicul Regelui Mihai, în anul 1874. Regina Elisabeta, cunoscută sub numele de Carmen Sylva în lumea literară a împodobit în Sala Tronului de la Palatul Regal, 14 brazi după modelul țărilor nordice. Familiile nobile învitate la palat au primit primele cadouri de Crăciun.

Brazii mei de Crăciun

De mică am fost fascinată, ca toți copiii dealtfel, de magia sărbătorilor, în primul rând pentru că era asociată cu cadourile pe care le primeam sub brad. Și evident, îmi doream să îl împodobim cît mai repede, așa eram sigură că urmează și acestea să vină. Apoi Crăciunul a început să însemne mai mult despre oameni dragi, bucuria că suntem sănătoși și împreună.

Dar dincolo de bucuria cadourilor, îmi amintesc mirosul de Crăciun și gusturile. Îmi amintesc vacanțele de iarnă la bunici, cu zăpadă și colinde de Crăciun. În casă era un miros amețitor de cozonaci, pâine coaptă, sarmale și cârnați proaspeți. De fiecare dată participam la pregătiri și fie că bunica scotea pâine sau cozonac din cuptor, leșinam de poftă dacă nu gustam fierbinte.

brad artificial

Foto din arhiva personală

Aveam un brăduț artificial, la bunici, mi-l amintesc perfect, era tot timpul împodobit. De Crăciun îl mutam din camera din față în holul de la intrare. Cu toate acestea, de fiecare dată, eu și fratele meu aveam un brad natural, pe care îl împodobeam cu aceleași ornamente an de an. Avea instalație, globuri și beteală. Probabil mi s-ar părea desuete dacă ar mai exista acum, când găsim atâtea decorațiuni fancy și tutoriale DIY.

Cu E-Sarbatoare, un brad artificial de Crăciun este o poveste

Au venit apoi vremurile când m-am așezat la casa mea și îmi căutam singură brazi de Craciun. Cu greu puteam alege unul care să îmi placă foarte mult. Nu găseai exemplare simetrice și bogate la un preț decent. Trebuia să aloc o sumă mare pentru un brad pe care îl păstram cam trei săptămâni.

Mă simțeam vinovată de fiecare dată când cumpăram bănuind câți brazi erau tăiați an de an.  Nu mai spun de faptul că găseam ace de brad și vara prin colțurile casei. Oscilam între a rămâne pe stilul natural sau a căuta un brad frumos, desenat cu dreapta 🙂 dar artificial, pe care să îl folosesc în fiecare an.

Dar acum cinci ani, înainte de Crăciun, mă urmăreau imaginile cu dâra de ace prin casă, încercând să îi tai crengile uscate și să îl arunc. Îmi era milă și de brad că se uscase în casă dar și de mine că urma să muncesc pe brânci. Atunci am simțit nevoia să îmi iau un brad artificial.

Alegerea unui brad artificial cu e-sarbatoare.ro

Brazii artificiali au apărut în 1930 și au fost creați peentru prima oară de un producător american al periilor de curățat toaleta. Vizionari, nu crezi?

Așa că m-am pus intens pe studiat pe internet căutând oferte sau măcar să înțeleg ce vreau să caut. Am fost plăcut surprinsă să găsesc brazi stilați și de calitate, la un magazin online cu produse tematice pentru sărbători, e-sarbatoare.

E-Sarbatoare
Livrează magie prin produsele oferite pentru Crăciun, Revelion, Valentine’s Day, Halloween…și orice alt eveniment special din viața noastră…pentru că orice zi poate fi o Sărbătoare!

De  aici poți alege un bradut artificial de Crăciun, de lux, impecabil, cu aspect natural, cu ace 3D, verde, argintiu, alb, roz, violet sau chiar negru. Poate îți amintești să fi văzut la TV, în hoteluri de lux sau în locuri exclusiviste astfel de brazi care te vrăjesc și arată ca în filme.

brad artificial

Foto preluată de pe e-sarbatoare.ro

Avantajele unui brad artificial

Brazii premium vs. brazii ieftini

De ce ai alege un brad artificial ieftin dar care este de o calitatate îndoielnică? Știm că întotdeauna calitatea face diferența. Brazii e-sarbatoare sunt produse premium, arată incredibil de real și sunt fabricați în U.E., respectând cele mai stricte norme de calitate.

Brazii de calitate vor arăta la fel și sezonul următor când îi scoți din cutie, nu vor arăta ciufuliți. Aspectul 3D al acelor scurte îți dă senzația unui look natural. Dispoziția crengilor este în așa fel încât să poți pune decorațiunile firesc, fără să stea așezate pe rândul de jos. Aspectul lui împodobit este terapeutic, creând o un spațiu cu adevărat spectaculos. Ca în filme. Și cine nu își dorește fotografii spectaculoase de Crăciun?

brad artificial

Foto din arhiva personală

Dacă ești foarte ocupat și nu ai timp să mergi în  showroom-ul din București, îl poți comanda exclusiv din magazinul online, e-sarbatoare.ro.

Brazii artificiali vs. naturali

Recunosc faptul că deși am fost circumspectă la început, în fiecare an îmi mulțumesc pentru decizia luată atunci. Brazii artificiali nu lasă ace și se păstrează depozitați în cutii de carton.

Sunt câteva aspecte care pun un brad artificial în avantaj:

#1. Prețul

Deși costul poate părea mai mare inițial, costul anual de utilizare este mai mic comparativ cu bradul natural. În medie, noi ținem un brad natural cam 4 săptămâni, după acest interval el este complet uscat și îl aruncăm.

#2. Aspectul elegant și simetric

Cum spuneam, este greu să găsești un brad veritabil simetric și frumos. Întotdeauna încercam să așez zona imperfectă în spate, ca să nu se vadă și după un timp crengile se lăsau dizgrațios pe măsură ce se usca. Pentru a fi sigur că ai un brad natural încă proaspăt de Crăciun trebuie să îl cumperi în primul weekend din luna decembrie. Trebuie să fii organizat, asta este clar!

Ți s-a întâmplat să șlefuiești tulpina pentru că nu intra în suportul tău? Nici nu l-ai montat și ai făcut deja gunoi.

#3. Protejăm natura

Dacă fiecare am alege un brad artificial, nu ar mai trebui să fie tăiați atîția pomi doar pentru distracția noastră de câteva săptămâni. Dacă ar exista și la noi un program de reciclare bine pus la punct, ar putea să fie folosit tot ce rămâne după sărbători pentru diverse materii prime. Dar ce se întâmplă cu brazii care rămân nevânduți? Uneori piețele arată ca după război în seara de Ajun.

Știai că...
timpul de creștere pentru un brad este de circa 7 ani?
#4. Au viață lungă

Cu un brad artificial poți sărbători la fel de bine Crăciunul an după an, deoarece este longeviv. Poți schimba ornamentele din când în când pentru a părea că este nou și pentru ca fotografiile să fie diferite de la un an la altul. În plus, poate fi așezat oriunde în casă, chiar și lângă calorifer sau sobă. Ceea ce este exclus în cazul celui natural. Ce zici, merită să muți mobila în cameră pentru o lună pe an?

brad artificial

Foto din arhiva personală

Totuși, dacă ai pisică, așteaptă-te să îl escaladeze, fie că este natural sau artificial. Pentru ea, este tot una!

#5. Gamă variată de modele

Ei, la acest capitol, este ca la pantofi. La e-sarbatoare ai de unde alege. Vrei auriu sau roz? Știi că există chiar și negru? Poți alege cu conuri de brad, înzăpeziți, cu sistem de iluminat încorporat, cu ace 3D sau 2D. Ai variante numeroase în funcție de buget.

Lista de cumpărături pentru ornamente de Crăciun

La final ți-am pregătit o listă de cumpărături pentru ornamentele de Crăciun, sper să îți placă.

brad artificial

Infografic lucrat în Canva cu foto Canva și foto personală

Sper că ți s-a părut util articolul meu despre brazi artificiali și mai ales de ce trebuie să îi alegem și poate îmi scrii ce părere ai.

Cu bine!

 

Sursă foto copertă-foto arhiva personală editată în Canva

Acest articol este scris pentru SuperBlog, ediția de toamnă 2020, la proba 19 – E-Sarbatoare… E Crăciun… E Poveste! (e-sarbatoare.ro)

7 Comentarii

 1. Inimadincuvinte

  18 noiembrie 2020 at 9:57 pm

  Anul acesta mi am propus sa îmi împodobesc bradul mai simplu cu tema unicolora. Frumoasa legenda Sf Petru și fain articolul tău, îmbină emoție cu informație într un mod plăcut

  1. CopperAttitude

   19 noiembrie 2020 at 2:56 am

   Multumesc, Oni!

 2. Cristina Demetrescu

  30 noiembrie 2020 at 11:30 am

  Hai, ca m-ai convins. Frumos articolul cu trimitere la simbolistica creștină.

  1. CopperAttitude

   30 noiembrie 2020 at 9:42 pm

   Multumesc, Cristina!

 3. Cu Answear faci cadouri de Crăciun inspirate - Copper Attitude

  3 decembrie 2020 at 6:15 am

  […] că deja am intrat în luna codourilor? Ultima lună din an este cea mai efervescentă. Pregătim bradul de Crăciun cu mare bucurie pentru a intra în atmosfera magică și căutăm daruri pentru cei dragi. […]

 4. Proba 19. E-Sarbatoare… E Crăciun… E Poveste!

  11 decembrie 2020 at 7:53 pm

  […] Flămânzeanu – Un brad artificial rescrie cu stil magia Crăciunului – 97 […]

 5. 5 lucruri de făcut până la Crăciun - Copper Attitude

  21 decembrie 2020 at 10:34 am

  […] nu ai cumpărat încă bradul de Crăciun și nu ești decisă ce să alegi, am adunat câteva argumente în favoarea unui brad artificial. La finalul articolului ai și o listă a decorațiunilor necesare pentru această sărbătoare […]

Raspunde