SuperBlog

Cum alegem cel mai potrivit cărucior pentru copii

Reading Time: 5 minutes
Câte drumuri și bătăi de cap aș fi evitat acum 15 ani în căutarea celor necesare venirii pe lume a lui Lexi, dacă ar fi existat BeKid! De aceea m-au provocat să vă scriu un mic ghid pentru alegerea produselor pentru copii, de aceea vorbim despre cum alegem un cărucior pentru copii.

Provocările părinților când aleg produse pentru copii

Bucuria și împlinirea de a fi părinți vine la pachet cu multe responsabilități care pot fi copleșitoare pentru noi.
Ca în orice domeniu al vieții noastre, mai ales când începem ceva nou putem să depășim aceste provocări prin informare și alegerea celei mai bune variante.
Aș spune că, până la urmă este chiar o etapă de dezvoltare personală pentru părinți, mai ales dacă sunt la primul copil.
carucior pentru copii

Credit foto – Omar Lopez via Unsplash

Cum poti face acest lucru ca părinte? Foarte simplu: tehnologia oferă posibilitatea de a căuta informații, produse și opinii în mediul online. Site-urile specializate și magazinele online sunt pline de sfaturi și opțiuni, trebuie doar să le filtrăm pentru a găsi cea mai relevantă informație și cel mai potrivit produs.

De ce trebuie să ții cont când alegi un cărucior pentru copii

Alegerea unui cărucior pentru copii este una din provocările părinților, mai ales în contextul unei oferte bogate în magazine.
Ea tulbură apele și iscă discuți, întrebări și neclarități în alegerea modelului potrivit. Și este normal să ai nevoie de mai multe detalii, mai ales că un cărucior înseamnă o investiție importantă. Dar dincolo de acest aspect înseamnă timp împreună cu copilul în plimbările zilnice. Căruciorul pentru copii devine astfel una dintre cele mai importante piese ce însoțesc creșterea puiului tău.
Când alegi din mulțimea de modele, trebuie să ții cont de următoarele aspecte:
 • să se potrivească pornind de la etapa de nou-născut
 • să vezi de ce tip de cărucior ai nevoie
 • siguranța, cel mai important aspect
 • greutatea căruciorului
 • manevrabilitatea și confortul
 • pe ce suprafețe va fi manevrat
 • pentru câți copii dorești să îl folosești
 • ce accesorii îți sunt necesare
 • raportul calitate – preț.

Uh! Multe lucruri de care trebuie să ții cont, însă nu este atât de complicată alegerea, pe cât pare.

Bekid livrează fericire

Când este vorba de lucruri de importanță deosebită cred că cel mai bun lucru este să ne adresăm specialiștilor.
Și unde poți găsi o gamă variată de modele de cărucior pentru copii (dar și alte lucruri necesare acestuia), dacă nu la magazinul online www.bekid.ro? Aici există peste 60.000 de produse, alese după calitate și siguranță.
carucior pentru copii
Misiunea lor mi se pare extraordinară și cred că aduce multă liniște părinților care au nevoie de siguranță și înțelegere în noua aventură. Spun acest lucru pentru că ei își doresc să fie mai mult decât un shop online, vor să livreze fericire! Sunt și ei părinți la rândul lor și deja au testat și căutat soluții pentru a oferi produse de calitate și sigure.

Ce tip de cărucior este necesar

Sunt mai multe tipuri de cărucioare disponbile:  all-in-one (2-în-1, 3-în-1), sport, pentru gemeni sau cu trei roți. Ai putea alege din lista cu cărucioare pentru copii de pe site-ul BeKid modelul și culoarea preferată.
Primul criteriu este destul de clar, avem nevoie de cărucior pentru copii încă de la nașterea bebelușului. Achiziționarea lui din timp este un act înțelept.
Poate cel mai versatil este modelul 3-în-1, denumit astfel pentru că este cel mai complet. El conține:
 • scoica auto sau coșul auto, obligatoriu să verifici să fie omologat și pe care îl vei folosi până la 13 kg
 • landou, așezat cu fața spre tine și recomandat până la 6 luni
 • căruciorul standard (partea sport), în care poți să îl plimbi până la trei ani
 • geanta pentru consumabile necesare copilului.
carucior pentru copii

Sursă foto – FB BeKid

Fără aceste componente vorbim de un cărucior obișnuit.

Sigur, poți să alegi doar căruciorul sport, cu design robust, extrem de util pentru părinții activi, care preferă să alerge în timp ce scot copilul la plimbare. Această utilizare este posibilă având un cadru mult mai rezistent și pentru că sunt special create pentru a atenua eficient șocurile create de denivelări.

Pentru familiile cu gemeni există cărucioarele pentru gemeni, extrem de utile când gânguritul este la puterea a doua dar și în cazul fraților de vârste apropiate, pentru a evita folosirea a două dispozitive. Sigur, este mai ușort de manevrat de o singură persoană.

Dacă știi că te vei plimba prin zone aglomerate, vei merge la piață cu piticul sau la mall, ai putea alege cărucioare cu 3 roți pentru copii produse de Baby Jogger. Cum este și denumit, el are o singură roată în față, ceea ce îl face mai ușor de manevrat în spațiile amintite.

Siguranța, pe primul loc

Mi-a plăcut mie să încep cu prezentarea tipurilor de cărucior pentru copii, dar cel mai important criteriu este siguranța. Primul lucru la care se uită toată lumea este cadrul metalic. Acesta trebuie să fie foarte rezistent dar suficient de ușor (sub 10 kg) pentru ca mama să îl poată ridica.

Dincolo de structura metalică ni se recomandă de către specialiști să dăm atenție frânelor dar și centurii de fixare în trei puncte.

Manevrabilitatea și confortul

Poate cel mai palpabil criteriu este manevrabilitatea căruciorului, alături de greutate, de care aminteam mai sus. Ușurința cu care acesta se deplasează este esențială, iar ea este condiționată de roți:

 • roțile mai mari rulează mult mai ușor și atenuează mult mai bine șocurile produse de denivelări
 • roțile mai mici conduc la un grad de manevrabilitate mai ridicat
 • în afară de mărime, materialul roților este important. Cel mai bine atenuează șocurile și reduc zgomotul siliconul sau cauciucul.

Plierea ușoară, cu o mână este esențială pentru o mamă care își ține bebelușul în brațe iar mânerele trebuie să fie reglabile și confortabile.

Pe lângă calitatea și culoarea materialului confortul trebuie asigurat și de protecția UV a a acestuia, de faptul că este antialergic, ignifug dar și că poate fi spălat automat.

carucior pentru copii

Sursă foto – FB BeKid

Accesorii necesare unui cărucior pentru copii

Ai spune că dacă ai investit o sumă considerabilă într-un cărucior pentru copii, accesoriile sunt mai puțin importante. Totuși, accesoriile sunt esențiale deși sunt sezoniere, fără ele niciun cărucior nu ar fi complet:

 • husa pentru ploaie, extrem de utilă toamna, dar și primăvara
 • sacul de dormit, pentru un somn strașnic iarna, afară
 • plasa pentru insecte, nu aș concepe să nu o am
 • suport pentru pahar
 • geanta pentru depozitare, cât mai bine compartimentată.

Raportul calitate-preț

Am lăsat special la sfârșit un criteriu la care poate mi-ai atrage atenția că trebuia pus primul. Poate fi și această variantă, însă cred că toate argumentele de mai sus te vor ajuta să alegi cea mai bună variantă calitate-preț.

Ți-am mai pregătit o listă mai puțin obișnuită de opțiuni pentru bebe și sper să o găsești cel puțin interesantă pe care o poți citi aici.

Sper că îți sunt utile informațiile primite și te vor ajuta în alegerea înțeleaptă a unui cărucior pentru copii! Sau dacă ai prieteni care crezi că au nevoie de aceste sfaturi, poți da share articolului meu. Îți mulțumesc pentru acest lucru.

 

Sursa foto copertă – Foto FB BeKid si royalte free Canva, editată în Canva

Acest articol este scris pentru SuperBlog, ediția de toamnă 2020, la proba 21 – Cum alegem produsele potrivite pentru copii?  (BeKid.ro)

3 Comentarii

 1. Diana

  24 noiembrie 2020 at 7:16 pm

  Articolul tău mi-a stârnit niște amintiri faine de când eram mică și o plimbam pe sora mea cu căruciorul. Îl țin minte și acum, era maro și avea un fel de geam din plastic prin care mă uitam la ea. Mi se părea grozav! De atunci mi-a rămas întipărită ideea că produsul cel mai important de cumpărat atunci când aștepți un copil este căruciorul.

  1. CopperAttitude

   25 noiembrie 2020 at 6:00 am

   Așa este! Îmi amimtesc faptul că atunci când cumparam cele necesare pt Lexi, cel mai mult ne-a dat bătaie de cap căruciorul. Acum 15 ani Peg Perego era considerat cel mai bun si au mai crescut inca 3 copii cu el dupa aceea.

 2. Proba 21. Cum alegem produsele potrivite pentru copii?

  2 decembrie 2020 at 11:48 am

  […] Cum alegem cel mai potrivit cărucior pentru copii […]

Raspunde