SuperBlog

Cristalele naturale – cum ne ajută să creăm o stare de bine

Reading Time: 7 minutes

Întâlnirea mea cu cristalele naturale

Mi-ar fi plăcut să fi descoperit cristalele naturale mai devreme. Cumva am fost fascinată de ele de mult timp, dar le percepeam doar ca bijuterii. Unele destul de sofisticate, însă, care ascundeau o lume magică.

În timp, am dezvoltat o atracție irezistibilă pentru acestea, la nivel energetic. Pur și simplu mă simțeam bine purtându-le și în felul acesta am strâns o colecție frumușică, în special coliere. Cu cât mai mari, cu atât mai bine. Doar Any, care era colega mea știe câte astfel de minunății mi-a făcut în timp!  Ea știa că îmi plac mai mult pietrele neșlefuite, fără o formă regulată.

Undeva, în călătoria mea am găsit o colecție de pietre semiprețioase care erau distribuite cu un oarecare ziar și așa am adunat un număr impresionant. Fiecare cristal era însoțit de un material descriptiv și am aflat o grămadă de informații despre acestea. Zi după zi am devenit mai interesată de acest domeniu deși nu sunt nici pe departe un specialist.

Ce sunt cristalele naturale

Științific vorbind, cristalele naturale sunt structuri solide formate dintr-un model repetitiv, ai căror atomi se succed în același mod. Insist pe aspectul natural, pentru că pot exista cristale vopsite, modificate care nu păstrează aceleași proprietăți.

Metafizic vorbind, cristalele naturale emană o anumită energie, specifică. Întocmai ca o floare care răspândește un miros divin în toată camera, așa și aceste pietre eliberează energia lor în casa, biroul sau grădina noastră. De câte ori intru într-un spațiu în care există aceste cristale mă simt ca într-o grădină copleșitoare.

 

Ce beneficii au pentru noi cristalele naturale?

Se consideră că atunci când ne naștem, corpul nostru are o anumită vibrație conectată la Universul din care facem parte. Dacă am putea păstra de-a lungul vieții această vibrație în jurul nostru, lucrurile ar decurge normal și în mod benefic. Recrearea acestui mediu poate fi făcută replicând vibrația stelelor și planetelor sub semnul cărora ne-am născut, prin intermediul anumitor cristale.

Din cele mai vechi timpuri, cristalele au fost folosite atât decorativ dar și în scopuri mai elevate. Lor li s-au atribuit roluri terapeutice, energetice, spirituale și sunt elemente importante în aplicarea conceptelor feng-shui.

În ultimii ani, stresul și stările de oboseală au dus la abordarea terapiilor neconvenționale în rezolvarea lor iar pietrele au rolul lor în reechilibrarea energetică. Se știe faptul că acestea fie absorb energiile negative, fie le resping și eliberează energie pozitivă.

Conform conceptelor feng-shui, cristalele plasate în locurile potrivite pot contribui la curățarea spațiului și la îmbunătățirea fluxului energiei chi. Nu trebuie să fii un practicant feng-shui ca să poți folosi aceste cristale și să beneficiezi de vibrația lor. Fii atent la care rezonezi și ține-le aproape.

Tipuri de cristale naturale după efectul lor

cristale

Cristalele pot fi folosite în primul rând decorativ, fie că sunt șlefuite sau nu, pentru că au farmecul lor. Iar culorile lor naturale îți dau o stare de bine și pot scoate din anonimat orice ținute. Sub formă de coliere, brățări, cercei sau inele supradimensionate, ele pot reprezenta semnătura ta. Ca și parfumul.

Tot decorativ, există o serie de statuete, cum sunt rațele mandarin pentru iubire veșnică, mici pomișori cu pietre semi-prețioase pentru prosperitate, broaște țestoase pentru longevitate. Acestea sunt simboluri puternice feng-shui.

Dar pietrele semiprețioase sunt foarte complexe și au rol energetic și spiritual.

Putem plasa cristalele pentru casă în poziții cheie din spațiul nostru pentru ca efectele lor benefice să potențeze acea arie din viața noastră pe care vrem să o îmbunătățim. Căreia îi trebuie o energie benefică. Poate fi zona pentru sănătate, relații, succes, profesie.

În acest fel putem să eliberăm din casă și grădină, cu ajutorul lor, blocaje care intervin în starea de sănătate, situația familială, dragoste, abundență. Ori putem folosi cristale protectoare care să împiedice pătrunderea în spațiul nostru a acestor vibrații joase.

Beneficiile lor au fost extrapolate și pentru aria profesională și aici mă refer la cristalele pentru birou, pentru claritate, cristalele pentru prosperitate și succes profesional.

Cristalelor naturale li s-au atribuit puteri de amplificare și echilibrare a centrelor de energie, numite chakre. Există mai multe pietre semiprețioase asociate fiecărei astfel de centru, iar alegerea cristalelor pentru chakre se face după culoarea și modul în care rezonăm cu ele.

În funcție de temperamentul nostru avem posibilitatea de a purta bijuterii cu cristale pentru zodii. Am scris în primăvară, pe blog despre cele 5 cristale care echilibrează femeia berbec.

Mă gândeam mai devreme, scriind aceste rânduri cât este de important să avem totuși și acțiuni personale în aceste direcții. Adică să nu creadă cineva că doar având cristale în spațiul personal se vor rezolva aceste situații nefăcând nimic în acest sens.

15 cristale naturale pentru o stare de bine în spațiul tau

În timp ce scriu aceste rânduri, s-a întâmplat un lucru minunat, asta apropo de ce vă spuneam despre atracția energetică dintre mine și cristale. Amalia, o prietenă care este healer, știind că scriu pe acest subiect, mi-a făcut cadou 4 cristale superbe – agat, ametist și cuarț roz și transparent. Ele au rolul să mă inspire și să îmi ofere din energia lor. Le voi folosi însă și pentru efectul lor vindecător holistic.

 

cristalele naturale

Foto din arhiva personală

Pentru a menține un echilibru fizic și psihic în interiorul casei tale, am pregătit o listă de 15 cristale care emană pozitivitate acolo unde sunt plasate și îți creează o stare de bine.

#1. Cuarț roz

Cuarțul roz este unul dintre cele mai îndrăgite și populare cristale. Aduce echilibru și este asociat cu vindecarea unor deziluzii amoroase și poartă energia dragostei. Poate fi amplasat în mijlocul casei, în dormitorul copilului sau poate fi purtat ca amulete și bijuterii.

#2. Cuarț transparent

Cuarțul transparent curăță și purifică locul unde este amplasat dar se recomandă să nu fie așezat prea aproape de pat. El aduce armonie în familie.

#3. Onix

Spre deosebire de cuarț, onixul absoarbe orice energie negativă și o transformă în energie benefică. Este folosit pentru îndepărtarea credințelor limitative și depășirea unor situații negative.

#4. Ametist

Poate cel mai versatil dar mai ales preferatul meu, ametistul se potrivește în orice spațiu. Este o piatră cu puternică vibrație spirituală. Este un cristal terapeutic pentru că susține metabolismul, producerea de hormoni, sistemul excretor și imunitar.

Are rolul de a curăța și purifica spațiul de energii negative, aducănd echilibru. Ajută la liniștire și stare de bine în casă și la recâștigarea clarității și încrederii în sine.

Poate fi amplasat în zona de N-E (zona spirituală) a casei, S (faimă și reputație) și în zona S-E (prosperitate și bogăție).

#5. Fluorit

Fluorit este unul din cristalele naturale care ne ajută să ne reconectăm la realitate, să deblocăm inspirația, facilitează instrospecția și luarea de decizii.

Cred că fiecare blogger ar trebui să poarte o amuletă cu cristal de fluorit lângă el pentru creativitate și inspirație.

#6. Cuarț fumuriu

Cristalul fumuriu, dar suficient de transparent este protector și aduce echilibru. Facilitează starea de profundă claritate și trezește spiritul. Punctul cheie în care poate fi plasat este la intrare, în interiorul casei, pentru a avea grijă de întreg spațiul.

#7. Jad

Jadul este o piatră pe cât de frumoasă pe atât de puternică. Dacă vei purta bijuterii cu acest cristal vei beneficia de calm, claritate mentală și stare de bine la nivel fizic. Eu sunt un berbec veritabil care își pierde răbdarea foarte ușor. Am aflat ca jadul poate avea beneficii în acest sens și îmi menține deschiderea la idei noi.

O să caut un Buddha de jad ca remediu pentru înțelepciune, dar și ca obiect de decor.

cristale naturale

#8. Lapis lazuli

Lapis lazuli are culoarea albastră și facilitează energia pentru o stare de calm și conectare profundă la înțelepciunea Universului. Folosit atât în casă cât și la birou, el aduce confort, eliberează frici interioare și autolimitări.

Poate fi plasat în zona de S (prosperitate), E (sănătate) și N (carieră și menire).

Heliotropul este o piatră verde închis cu spoturi roșii, foarte interesant ca aspect dar și care oferă multă protecție spațiului personal. Pe lâmgă acest aspect, ne ajută să fim cu picioarele pe pământ. Intuiția și creativitatea sunt intensificate prin calmarea minții.

Este un puternic accelerator de detoxifiere, ajută circulația sângelui și ajută sistemul imunitar, având efect de vindecare.

#10. Citrin

Această piatră gălbuie este o sursă abundentă de fericire care ne dă multă putere pe plan fizic și mental. Are capacitatea de a ne potența energia și imaginea de sine. Este considerată piatra prosperității, a banilor și locul ei este în zona de S-E a casei (zona abundenței).

#11. Ochi de tigru

Ochiul de tigru întărește puterea interioară și încrederea în sine, făcându-ne să radiem. Este o piatră protectoare, ne ghidează în situații complicate și ne aduce noroc. De aceea principalul loc de plasare este la intrarea principală în casă.

#12. Turcoaz

Turcoazul este una din pietrele mele favorite și recunosc că am bijuterii variate cu el. Potențează inspirația (aviz încă o dată artiștilor), deci cred că m-am orientat foarte bine de la început și dă o senzație de liniște și satisfacție dacă este purtat ca bijuterie.

Este o piatră care protejează de accidente și aduce succes, dacă este purtat zilnic. Emană o stare de pace și bucurie.

#13. Carneol

Este piatra creativității și abundenței. Are culoare roșie, brun-roșcată sau roșu portocaliu. Egiptenii o considerau piatra păcii și armoniei, alungă depresia, stimulează vindecarea, crește curajul si dezvoltă energiile sexuale. Calmeaza mania și aduce poftă de viață.

#14. Aventurin

Piatră de culoarea verde, aventurinul are puterea unui healer adevărat. Este capabil să anihileze orice emisie electromagnetică poluantă produsă de laptop, TV sau alte aparate de acest gen. Calmează greața și distruge credințele limitative și negativismul.

#15. Pirita

Pirita este o piatră ideală pentru casă și birou, pentru că este un simbol al abundenței și prosperității. Aduce bucurie și limpezește gândirea, ideală pentru afaceri și pentru perioadele de învățare intensă. Plaseaz-o în S-E casei sau biroului pentru ca să îți surâdă bunăstarea.

cristale naturale

Întreținerea cristalelor naturale

Este o etapă esențială pentru a putea beneficia de toate atuurile cristalelor naturale. Întreținerea pietrelor constă în curățarea și reîncărcarea lor.

Cristalele au o capacitate uriașă de captare a energiei. Fie că le cumperi de la un magazin, le-ai primit cadou sau pur și simplu le-ai folosit un timp, ele trebuie curățate de orice energii negative captate.

Curățarea cristalelor naturale se face fie prin introducerea în sare grunjoasă sau pământ peste noapte, fie prin spălare cu apă de la robinet. Curățarea se poate face și prin afumare cu salvie sau tămâie. Toate aceste proceduri îndepărtează impuritățile, purificând astfel cristalele.

După curățarea lor, cristalele trebuie încărcate. Pentru a face acest lucru, ele trebuie plasate în soare direct sau sub lumina lunii sau pot sta pentru 2-3 zile îngropate în pământ de unde se încarcă direct de la sursa de energie a acestuia.

Odată încărcate, cristalele naturale se pot plasa în locurile în care stau de obicei sau pot fi folosite în timpul meditației zilnice.

Lumea cristalelor este magică și extrem de variată. Decorative sau terapeutice, ele emană energii care purifică și vindecă. În funcție de preferințe putem să le asociem în diverse combinații benefice pentru noi.

Tu ce cristale naturale preferi?

Sursă foto – stonemania.ro

 

Acest articol este scris pentru SuperBlog, ediția de toamnă 2020, la proba 12 – Cum ne ajută cristalele naturale (Stonemania Bijou) 

2 Comentarii

  1. Proba 12. Cum ne ajută cristalele naturale

    9 noiembrie 2020 at 2:07 pm

    […] Cristalele naturale – cum ne ajută să creăm o stare de bine […]

  2. 5 cristale care echilibreaza femeia Berbec - Copper Attitude

    7 martie 2021 at 4:53 am

    […] asemenea, cristalele naturale emană pozitivitate acolo unde sunt plasate și îți creează o stare de […]

Raspunde