SuperBlog

Un meniu de Paște, doi invitați și electrocasnice Franke

Reading Time: 4 minutes

Povestea mea în bucătărie este una de iubire, mai ales de când colecția Mytos dar și alte electrocasnice Franke au redefinit modul cum prepar mesele noastre zilnice. O decizie înțeleaptă, atunci când vrei să ai o bucătărie completă și complexă, mai ales că acum petrecem mai mult timp acasă.

Ghici cine vine la… masa de Paște?!

Dar mulțumirea este și mai mare când știi că rețeta de Paște îți va ieși perfect pentru că ai tot ce este necesar în bucătărie și vei salva și timp. Mai ales când ai invitați. Și nu vorbesc de familie și prieteni, care nici nu ar observa mici scăpări din partea mea pe ici pe colo.

Mă refer la invitați celebri, foarte celebri, cunoscuți de toată lumea. Cum ar fi să îți vină la masa de Paște Penelope Cruz și Javier Bardem? Știu, o să zici că fabulez, dar stai să vezi contextul…

Luna trecută am fost la Madrid, ca Ambasador pentru cosmeticele La Cabine și acolo am cunoscut-o pe Penelope, care m-a rugat să îi spun mai multe despre România. Cum nu îmi trebuie mult să mă rogi dar să și povestesc, i-am spus de toate de pe la noi. A fost fascinată și curioasă așa că mi-a scăpat la plecare:

Ce-ar fi să vii în vizită la noi, de Paște?  am întrebat-o eu.

Dacă nu mă întrebai tu, mă invitam eu, așa curioasă m-ai făcut! îmi spuse Penelope și se îndepărtă făcându-mi bezele cu mâna.

Așa! Și acum ce mă fac? Ce o fi fost în capul meu? Ce pregătesc? Mă întrebam panicată uitându-mă fix la partenerii mei, o plită și cuptor Franke, cadoul meu de 8 martie.

plita si cuptor Mythos

Sursă foto: Franke Romania

Mai organizată cu electrocasnice Franke

Întotdeauna am fost norocoasă să am alături oameni frumoși dar și aparate moderne, care îmi fac viața ușoară, așa cum sunt aceste electrocasnice Franke. Până la urmă, tehnologia este despre a-ți face viața mai ușoară, de a avea timp liber pentru lucruri plăcute, familie și prieteni. Mă uitam la ele și prindeam curaj.

Colecția Mythos mi-a dat un vibe grozav încă de când am văzut-o în magazin, cu aspectul ei atemporal, elegant și compact.

Îți spun sincer, aspectul acestor electrocasnice Franke este o combinație reușită între funcționalitate și design.

Știam că am în cămară tot felul de ingrediente necesare pentru experiența gustului și am început să mă gândesc la meniu.

Urma să le pregătesc un meniu de răsfăț, în stilul meu, iar a doua zi mergem la ai mei, la masă. Mama nu se dezminte, ca întotdeauna, pregătește multe rețete tradiționale de Paște.

Atunci când am invitați, îmi scot la suprafață abilități de organizare. Fac liste, îmi pun bilețele pe frigider, îmi tipăresc rețetele. Îmi place să fiu eficientă și de aceea folosesc chiar și timpii de așteptare pregătind o altă etapă din meniu.

Gătesc flexibil dar sofisticat

Plita Franke este o comoară pentru bucătăria mea pentru că mă ajută să gătesc confortabil. Când ai un meniu cu multe preparate, nu vrei să stai toată ziua în picioare, în bucătărie.

Cu până la opt zone independente și flexibile de gătit, voi putea să prepar mai multe feluri de mâncare în același timp. Fierb ouăle pentru masa de Paște. Pregătesc ouă roșii, frig feliile de dovlecel pentru rulourile cu brânză de capră și prepar puiul spaniol și cartofii. Felul principal este cam laborios dar merită tot efortul, este un răsfăț pentru papilele gustative.

Va fi o nebunie de arome în bucătărie!

Funcționalitatea este extrem de utilă în bucătărie. De aceea resturile rezultate din gătit și servitul mesei pot fi evacuate în chiuveta Franke unde vor fi tocate și eliminate. Nu mai adun gunoi care poate schimba mirosul în bucătărie.

 

Multicooking pentru timp liber la discreție

Desertul este elementul de atracție din meniu, deși felul principal are surprizele lui.  Pregătesc mai multe preparate în cuptor Franke. Funcția Multicooking mă ajută  să gătesc până la patru feluri de mâncare în același timp, datorită distribuției optime a căldurii.

Mai știi cât stăteau mamele noastre în bucătărie pentru masa de Paște când eram noi mici? Acum am patru preparate care se vor găti în același timp. O tavă va coace năut picant cu ierburi aromatice, pudră curry, chimen și garam masala. Nuanțe orientale care vor impresiona invitații mei aventuroși. Rulourile de dovlecel vor merge grozav cu roșii cherry coapte în cuptor iar dulceața lor o voi pune în evidență cu puțin oțet balsamic.

O pâine cu maia se va coace cu răbdare și suflet iar blatul tortului va rafina mirosurile care dau contur cuvântului acasă. Crema este pregătită iar căpșunile abia așteaptă să îmbrățișeze cel mai fresh desert pe care l-au mâncat invitații mei. Îl voi servi direct din frigider, senzația răcoritoare va fi și mai puternică.

tort fresh de lămâie cu capsuni

Foto din arhiva personală editate în Canva

Un meniu complet, de la aperitiv la desert nu a fost niciodată atât de rapid și ușor, un fleac.

La așa meniu și trudă, îmi savurez o cafea din panoul meu Mythos, iar aroma ei învăluie și eliberează creativitatea pentru meniul sofisticat.

Țin la confortul și timpul meu, iar când termin de gătit sau după ce vom finaliza masa de Paște, tot la electrocasnice Franke voi apela.

Mașina de spălat vase își va face tăcută treaba ei și totul va fi un succes, fără efort. În același timp, cuptorul va fi impecabil, grație funcției de autocurățare.

Până la urmă, nu trebuie să fim doborâte de oboseală după o astfel de zi, ci să ne bucurăm de pregătirile făcute cu ajutorul dat de electrocasnice Franke.

 

Și, acum, ce urmează?

Toate preparatele sunt gata, invitații vor sosi curând de la aeroport. Acum este rândul meu să mă gătesc.

Mai arunc un ochi în bucătărie, unde totul este la locul lui. Toate și-au făcut treaba rapid și ușor. Masa din sufragerie este pregătită să primească invitații și mâncare bună. Aranjez în treacăt freziile din mijloc, aprind câteva lumânări și fug în dormitor să mă schimb.

Nu îmi rămâne decât să îmi pun rochia preferată, un ruj roșu și un puf de parfum.Abia acum pot spune că totul pregătit!

Paște Fericit!

 

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2021

8 Comentarii

 1. Diana

  12 aprilie 2021 at 5:36 am

  Nu mă așteptam la altceva decât delicios ❤️ Bravo, elegant ca de obicei ❤️

  1. Ana-Maria

   12 aprilie 2021 at 1:17 pm

   Mashallah, habibti! Ce facusi tu aici? Numai bunataturi!

   1. CopperAttitude

    12 aprilie 2021 at 2:31 pm

    Inshallah, Habibti! Ce am avut și eu prin casă…

  2. CopperAttitude

   12 aprilie 2021 at 2:37 pm

   Mulțumesc, Diana! Ambele preparate spaniole sunt tare delicioase, merita incercate!

 2. Mona

  12 aprilie 2021 at 8:24 am

  Vai, am salivat! Au trecut aromele prin ecran, pe cuvânt! Foarte fain meniul. Vreau neapărat să încerc cartofii. Îmi plac vedetele tale 🙂 Felicitări, Mari dragă!

  1. CopperAttitude

   12 aprilie 2021 at 2:35 pm

   Mona, la cartofi trebuie să faci o supă. Eu am făcut de șofran pentru că așa era potrivit, dar poți face și o supă de pui. Îi prăjești întâi și apoi pui supa și îi lași până se evaporă. Niște rozmarin, usturoi dacă vă place…

 3. Proba 16. Ghici cine vine la… prânzul de Paști?!

  12 aprilie 2021 at 10:50 am

  […] Un meniu de Paște, doi invitați și electrocasnice Franke […]

 4. Rețete de Paști, realizate cu electrocasnice Franke de către bloggerii români | Franke Romania Blog

  23 aprilie 2021 at 10:31 am

  […] Penelope Cruz și Javier Bardem, o rețetă de tartă cu lămâie și căpșuni, pui spaniol cu cartofi infuzați cu șofran, pâine cu maia… vă desfătați cu detalii pe com […]

Raspunde