Experiente

Experientele sunt cel mai grozav cadou de ziua ta

Reading Time: 4 minutes

Timp de citire estimativ: 4 min.

 

Eu sunt Mari si imi plac experientele memorabile de ziua mea!

1. Cadouri sau experiente?

Recunosc sincer ca pana de curand numaram cadourile primite de ziua mea, intocmai ca un copil care isi serbeaza ziua cu clasa. Cred ca ne pastram bucuria si curiozitatea din sufletul de copil si asta este nemaipomenit.

Astfel, credeam ca lucrul primit aduce multa fericire deoarece il ai cu tine un timp … cat mai mult, daca se poate.

De ceva timp, insa, cred foarte tare ca orice este ambalat sau legat cu funda nu se compara cu experientele cadou. Sa nu ma intelegeti gresit: imi plac si cadourile 🙂

Se spune insa ca daca esti expus un timp la acele obiecte primite, intervine obisnuinta, scade interesul asupra lor si asta ucide fericirea.

Experientele ni le amintim peste timp.

Pentru ca experientele te formeaza, sunt parte din tine si suntem suma experientelor traite. Ele ne conecteza cu ceilalti si genereaza conversatii mai bune.

Pentru ca viata este despre momentele acelea care iti taie respiratia, clipele in care iti bate inima cel mai tare, sa iti iasa din piept, zambete si experiente minunate, zilele in care ai fost fericit.

 

collect moments

Sursa foto: theworstthingsforsale.com

 

2. Experientele trebuie sa fie pe bucket list

Anul acesta, de ziua mea, am primit un cadou inedit. Imi doream de cateva luni o experienta de coborare pe zipline pe care o vazusem intr-un videoclip pe Instagram, in Dubai Marina.

Nu imi inchipuiam insa, ca voi avea parte de o proba cu mult mai multa adrenalina, cu o saptamana inainte de ziua mea, cadou de la sotul meu.

2.1. Toroverde

Asa ca am plecat din Dubai, catre ultimul Emirat, Ras al Khaimah, la o distanta de 2 ore si jumatate de mers cu masina, spre muntele Jebel Jais, unde nu gasesti decat stanca, slefuita parca in terase oblice.

Nu pot sa uit drumul, impecabil si nu am evitat nicio groapa pe traseu, pentru ca nu existau.

Intrarea in rezervatia Toroverde se face pe la un punct organizat simplu, unde am primit un sac pentru gunoi si instructiuni de pastrat curatenia, pentru ca aici sunt locuri de picnic. S-au adaptat cum au putut si nu si-au pierdut joy of life. 

Pe drum, zeci de biciclisti faceau trasee de placere.

2.2 Experienta memorabila de ziua mea, 2018

Am ajuns si la momentul la care sa fiu pregatita de cursa si am plecat cu echipamentul de 10 kg in spate cu un minibus catre punctul cel mai inalt al muntelui, la 1680 m altitudine, fata de nivelul marii.

ToroverdeUAE

Montarea echipamentului pentru coborarea pe zipline

Aveam un amestec de emotii: teama pentru ca nu stiam cum voi percepe experienta dar si un foc aprins de nerabdare.

ToroverdeUAE

Aveam o geanta plina de vise…

Sus era liniste, doar vantul suiera amenintator.

Stateam in fata platformei privind traseul cel mai lung din lume, certificat de Guinness World Records si inaugurat anul acesta, la sfarsitul lui ianuarie si m-am intrebat pentru un moment daca am taria sa fac asta.

Si am facut-o!

ToroverdeUAE

Platforma de decolare, care cantareste 1.080 t si poate sustine greutatea a 2.250 camile

Am zburat cu o viteza de cca 100km/h, nu m-a ajutat greutatea pentru viteza mai mare 🙂 Da, o sa vedeti pe film, cum ma depaseste cel din dreapta mea, care ziceai ca e Superman.

Bine, chiar asa se numeste si pozitia in acest segment.

Senzatia este unica, nu se poate exprima in cuvinte. Nu ai cale de intoarcere, doar inainte. Si asta am facut, bucurandu-ma ca un copil si chiuind pana la platforma de aterizare. Am fost deasupra lumii!

Esti sus, tu cu tine si un peisaj dramatic ti se dezvaluie sub tine.

Frapant. Dur. Spectaculos. Arid. Misterios

Un slalom de sosea iti aduce aminte ca acolo este un peisaj de pe Pamant si nu de pe Marte si nu, nu incerca sa ridici capul pentru ca nu poti respira, rafalele de vant te sufoca.

GoPro filma pentru mine, deci de ce sa nu ma bucur de experienta? Si asta am facut.

ToroverdeUAE

Peisajul spectaculos din muntii Jabel Jais, RAK

Am aterizat pe o platforma plutitoare, ancorata strasnic de stanci, pe alocuri transparenta ca sa vezi unde te afli si m-am pregatit pentru ultimul segment, de 1km care trece razant pe langa stanci.

ToroverdeUAE

Platforma de aterizare cantareste 9,5 t, cam cat 84.822 bucati iphone (sursa foto: www.albawaba.com)

Aici cred ca am atins viteza mai mare, echipajul care m-a pregatit a avut grija sa imi mai puna 40 kg, sa prind viteza. Si am avut, pentru ca m-am dus ca o torpila!

So, I did it! Am si diploma, pe cuvant!

Am pregatit un film, pe scurt, sa vedeti cum a stat treaba…Lexi l-a editat 🙂

Daca vrei sa mai citesti despre o experienta care iti taie respiratia, am scris si despre experienta de skydive deasupra Palm-ului.

4 Comentarii

 1. Prima mea experienta de skydive in Dubai - Copper Attitude

  17 aprilie 2019 at 8:27 am

  […] Muntii Jebel Ali din Ras al Khaimah, o experienta senzationala de ziua mea (despre care poti citi aici), imi doream ca pentru anul urmator, 2019, saritura in tandem cu parasuta sa fie pe bucket list. Si […]

 2. Cum sa alegi cadouri experientiale inspirate - Copper Attitude

  6 noiembrie 2019 at 11:43 am

  […] m altitudine si daca vrei sa stii ce emotii m-au incercat, am descris aceasta experienta intr-un articol pe […]

 3. Cum schimbi credintele limitative prin experiente - Copper Attitude

  12 martie 2020 at 10:00 am

  […] oara am prins o viteza de peste 100km/h pe cel mai lung zipline din lume, in Ras-al-Kaimah, in muntii stancosi Jebel Jais, la o inaltime de peste 1680 m. Am crezut […]

 4. ChocoTelegramă, ciocolată cu mesaj pentru experiențe cadou memorabile - Copper Attitude

  31 ianuarie 2021 at 3:39 pm

  […] ca toată lumea. Oferim mai mult decât ciocolată, oferim o experiență în sine. Nu-i așa că experiențele sunt cele mai frumoase […]

 5. 5 Motive Sa Locuiesti In Afara Tarii - Lady In Black

  23 februarie 2021 at 4:06 am

  […] de casă, iar muntele, aproape de granița cu Oman, la o oră și jumătate. Acolo am fost pentru experiența pe zipline-ul înregistrat în cartea Recordurilor. În deșert am zburat și cu balonul cu aer cald, admirând […]

 6. 5 Motive Surprinzatoare Sa Locuiesti In Afara Tarii - Lady In Black

  10 martie 2021 at 6:07 pm

  […] de casă, iar muntele, aproape de granița cu Oman, la o oră și jumătate. Acolo am fost pentru experiența pe zipline-ul înregistrat în cartea Recordurilor. În deșert am zburat și cu balonul cu aer cald, admirând […]

 7. Scrisoare pentru Moș Crăciun (VI) - ATITUDINE SLABĂ

  6 decembrie 2021 at 4:02 pm

  […] Moșule, cum timpul a trecut, am înțeles că nu obiectele adunate sunt bucurie pentru suflet. Acum, ca să fiu sinceră până la capăt, îmi plac și acestea, dar cel mai mult îmi plac experiențele. […]

Raspunde