SuperBlog

Fares, alegerea naturală pentru un stil de viață sănătos

Reading Time: 5 minutes

În această dimineață mi s-a părut cel mai frig, de când a venit toamna în București. Nu mă pot obișnui cu această vreme și pace! Vreau înapoi zilele cu soare și cer senin, vreau să văd culori pe stradă, nu umbre terne. Se spune că ai un stil de viață sănătos și prin gândurile și stările pe care le ai și așa îți poți influența ziua, viața.

Dacă deja ai ridicat o sprânceană în semn de îndoială să știi că eu lucrez la asta în fiecare dimineață și fac în așa fel încât oricât de urât este împrejur, eu îmi ud grădina mea cu flori din interior. Așa m-am gândit dimineață în timp ce m-am surprins punând apă la fiert pe aragaz, pentru un ceai.

Copil fiind, pășuni cutreieram

Cine mă cunoaște, știe că sunt o mare iubitoare de cafea dintotdeauna. Atunci când am descoperit beneficiile ceaiului însă, am fost fascinată de aromele și culorile blânde sau intense ale acestuia. Am gustat cu mare curiozitate multe tipuri și mi-am răsfățat simțurile cu aromele lui.

Mirosul acela de plantă verde sau de floare mă duce înapoi în copilărie. Atunci când adunam tei, care mă îmbăta cu mirosul lui divin, sunătoare sau  mușețel, simțeam că trăiesc. Simțeam gustul pământului, al soarelui și al ploii. Un ceai din plantele acestea pe care le culegeam chiar eu, mă făcea să mă simt în mijlocul poienilor de munte, la un picnic. Și dacă acesta nu este un stil de viață sănătos, chiar nu aș ști să vă spun un alt exemplu.

Ierbarul și pasiunea pentru plante

Apoi, când am crescut, făceam ierbar la școală și ulterior în facultate, unul mai sofisticat.

Ierbarul era semnătura mea. Îngrijit, estetic, creativ. Multe din plantele pe care le adunam erau plante medicinale. Era atunci o atracție mare pentru natura, pentru ce ne-a dat Mama Pământ. Erau vacanțele la țară, care vorbeau doar despre un stil de viață sănătos. Mâncam unt pe pâine, făcut în putinei, ceai de tei și magiun de prune. Ouăle erau din curte iar grădina de legume ne răsfăța cu bunătăți și culori vii.

stil de viață sănătos fares

Foto din arhiva personală, editată în Canva

Băteam câmpii și drumuri de munte să îmi aleg plantele despre care vorbeam științific și le denumeam după familii și clase. Am mirosit pășuni cosite și iarbă crudă. Îmi umpleam plămânii de natură, de miros reavăn de pământ, de natural și mă aduceam mereu mintea acolo unde era și corpul. Aproape că uitasem, dar făcând ceaiul în această dimineață, toate aceste amintiri au venit pe neașteptate.

Ți-e frig? Bea un ceai

În timp, devenind pasionată de ceai, m-au fascinat ceainicele: transparente, colorate sau grele, am câteva modele cumpărate din călătorii. De fiecare dată aleg unul după starea mea, pentru a avea momentele mele de răsfăț.

Dar un ceai nu înseamnă însoțitorul tăcut în conversațiile mele cu mine sau prietene dragi. Ceaiul este confort, alinare și medicul de gardă. Este mâna blândă a mamei pe o frunte fierbinte, este balsam pentru tuse și dureri în gât.

Acum, dacă mă gândesc bine, așa a intrat ceaiul în viața mea, la răceli. Când aveam frisoane, mama îmi făcea întâi un ceai.

Ți-e frig? Uite, ți-am făcut un ceai!

Și, în momentele acelea, mergea ceaiul de parcă nu era nimic mai bun pe lume. Era tot ce îmi trebuia, era rețeta unui stil de viață sănătos. Lumea se vedea altfel.

Mai târziu, când am devenit mamă, la fiecare răceală a lui Lexi aveam un ceai în stânga și supa de pui în dreapta. Erau coordonatele ei când era bolnăvioară și eu eram o zână cu două baghete magice. Așa este în copilărie, magia funcționează!

Un stil de viață sănătos înseamnă natural, Fares

Sunt un om cu background științific, nu mă convingi ușor cu poțiuni sau tratamente ad-hoc, fără studii în spate. Sunt un Toma necredinciosul când văd jumătăți de măsură, de doze, de argumente. Stau de vorbă când știu că sunt ani de studiu în spate, când există istorie și cercetare în laborator. Așa sunt și cu ceaiurile, mă uit cu atenție cine le produce.

De aceea am dat credit ceaiurilor românești de la Fares, care au o istorie de mai mult de opt decenii în studierea plantelor medicinale. De fapt, interesul este mai vechi de atât, prin prima farmacie deschisă la Orăștie, în secolul XVII. De atunci linia de uleiuri esențiale ce stau la baza acestor remedii naturale pentru diverse afecțiuni a fost recunoscută științific la nivel mondial.

stil de viață sănătos fares

Foto din arhiva personală editate în Canva

Dar, să ne întoarcem la toamnă, la sezonul răcelilor și virozei, la tusea care ne face să tresărim în aceste vremuri. Avem nevoie de un calmant pentru iritațiile aparatului respirator dar și un fluidizant eficient care să favorizeze expectorația. Și ce ușor este să bei un ceai cu gust plăcut de plante sau să iei câteva lingurițe de sirop de tuse. Gama Plantusin îmi acoperă doza de sănătate de toamnă pentru gât și mucoasa căilor respiratorii.

Sănătatea la plic

Mă întorc la ibricul de pe foc în care fierbe apa și arunc două plicuri de ceai în vasul transparent în care îl prepar. Apa fierbinte îi scoate la iveală toate aromele și parcă sunt iarași într-o poiană de munte, vara. Îl las în liniște vreo zece minute să se dezvăluie și mă încălzesc încă de la prima gură. Beau întotdeauna ceaiul neîndulcit, iar Plantusin este de savurat natural. Un plic este suficient pentru o cană de ceai, dar dacă vrei să ai grijă și de ai tăi, din casă, pregătește un ceainic mai mare. Plicul de ceai este ca o fiolă cu esență.

Dar ca orice tratament, importante sunt beneficiile:

 • Favorizează expectorația și fluidifică secrețiile bronșice
 • Calmează iritațiile gâtului
 • Poate fi administrat și copiilor începând cu vârsta de 3 ani.
 • Se poate folosi pe perioada sarcinii și alăptării.

Plantusin la linguriță

Siropul Plantusin este rezultatul a peste douăzeci și cinci de ani de studii. Avem acum o rețetă complexă cu 18 plante și 6 uleiuri esențiale cu efect puternic antitusiv (expectorant, antispastic bronșic, emolient) și antiinflamator, antiseptic respirator.

Toate aceste efecte însumate sunt esențiale în eliberarea blocajului căilor respiratorii și iritației asociate în timpul răcelilor și virozelor din sezonul rece, atăt la copii cât și părinți sau bunici. Toată familia poate fi tratată cu grijă și eficient.

Plantusin pentru gât

Deși nu am avut răceli care să mă dărâme, am simțit deseori un disconfort în gât sau chiar dureri ți laringită. Aceasta, spre bucuria familiei, fiind redusă la tăcere pentru câteva zile. Când eram mică, țin minte și acum cum tatăl meu ne dădea cu sare în gât, de multe ori eliminând durerea foarte rapid. Un obicei barbar aș spune acum, dar atunci era eliberator.

O singură pastilă intens aromată de Plantusin îmi dezinfectează și eliberează gâtul la fel de rapid acum și îmi desfundă chiar și nasul. Îmi dă senzația de libertate și pot respira ușor, dezinfectând întreaga mucoasă bucală și împrospătează respirația.

 

Grija pentru sănătatea noastră și a celor dragi stă în alegerea unui stil de viață sănătos, a unor remedii de o calitate și puritate dovedită științific. Vrem să îi îngrijim cu cele mai eficiente produse, iar natura ne-a pregătit beneficii minunate pentru sănătatea întregii familii.

 

Foto principală: foto din arhiva personală editate în Canva

 

Acest articol este scris pentru ediția de toamnă SuperBlog 2021

2 Comentarii

 1. Proba 3. Alegeri naturale de la Fares

  13 octombrie 2021 at 11:36 am

  […] Fares, alegerea naturală pentru un stil de viață sănătos […]

 2. Diana

  13 octombrie 2021 at 6:11 pm

  Natura ne oferă mereu lucruri delicioase (mi-ai făcut o poftă imensă de unt din acela la putinei), dar și de lucruri care să ne încălzească până și sufletul (ceaiurile) și produse care să ne sprijine în ameliorarea unor simptome mai puțin plăcute (cele din gama Plantusin). Succes, draga mea!

Raspunde