SuperBlog

Feminitatea este superputerea ta

Reading Time: 5 minutes

Feminitatea își rescrie povestea într-un stil modern și sustenabil, prin produse menstruale Femi.Eko®. Folosirea lor este modul cel mai ecologic, igienic și economic prin care putem avea grijă de noi și de ce nu și de planetă.

Feminitatea ascunsă de femeia #pestop

Feminitatea ta nu este o slăbiciune, este puterea ta!

Mesajul acesta scris cu pix albastru de bunica ei  pe prima pagină a unei cărți vechi o răscolea de fiecare dată. Acest mic imbold o ajuta atunci când îi era greu, când se simțea nesigură sau obosită.

Deseori părea că duce o luptă, la birou, într-o lume a bărbaților, acasă, încercând să facă totul singură. Ce să mai vorbim de zilele de menstruație, în care abia se dădea jos din pat epuizată de dureri și stare de somn.

Își amintea de câte ori o prindea nepregătită perioada #pestop, pentru că uita să își ia tampoane. Tot timpul dădea o fugă la magazinul de la parterul blocului, surprinsă de acest moment.

Se gândea la atâtea generații de femei înaintea ei, care încercau să își ascundă feminitatea în zilele de menstruație, se considerau murdare sau impure. Parcă se pedepseau. Tocmai ele, care dădeau viață, care își hrăneau copiii, zeițele cu feminitatea lor aparte.

Redescoperirea curajului de a fi femeie

Viața ei de femeie se schimbase în momentul în care primise cadou de la o prietenă, o pereche de chiloți menstruali.

produse menstruale

Sursa foto – Femi.Eko®

Atunci aflase că în tampoanele de unică folosință există substanțe chimice toxice precum dioxina, un puternic cancerigen. Sau că un pachet de absorbante convenționale conține echivalentul a cinci pungi de plastic.

Parcă nu îți vine să crezi, așa-i? Tocmai acele produse menstruale folosite în zonele intime să fie toxice și poluante. Era în perioada în care începea să aibă mai multă grijă de ea, recicla și își crease o rutină de îngrijire a pielii.

Noi, femeile avem de multe ori tendința de a ne lăsa la o parte, în goana de a avea grijă de cei dragi sau de a rezolva alte treburi. Însă, vine un moment de trezire, de asumare și de răbdare cu noi. Acela în care merităm să fim cele mai importante persoane din viața noastră și să ne dăm atenție.

Și dacă îngrijirea pielii, mișcarea și alimentația sănătoasă sunt pe lista noastră de obiective încă de la începutul anului, de ce nu am avea ca scop și o menstruație sustenabilă?

Feminitatea se rescrie cu produse menstruale Femi.Eko®

Un corp sănătos este acela care primește îngrijire naturală, de calitate, SUSTENABILĂ.

De aceea, Femi.Eko® a creat pentru igiena feminină produse menstruale sustenabile, economice și confortabile.

produse menstruale

Foto din arhiva personală

Acest brand danez, creat de o româncă cuprinde o gamă de e produse ecologice, reutilizabile și sănătoase pentru femei cu menstruații normale sau abundente și adolescente. Sunt atât de eficiente și bine lucrate încât se adresează și lăuzelor, în perioada post-partum și femeilor la menopauză.

O gamă de produse menstruale creată pentru fiecare femeie

Fiecare femeie este unică. Iar această gamă este creată să îți ofere soluția cea mai potrivită.

Fie că alegi o cupă menstruală, chiloți menstruali sau absorbante reutilizabile, te simți protejată și în siguranță cu orice tip de flux menstrual. Vei găsi produse de la prima menstruație până la cele create special pentru un flux abundent. Te ajută și testul de compatibilitate de pe site, care îți sugerează ce produs îți este necesar.

Sunt utilizate cu succes și în cazul incontinenței urinare, secrețiilor zilnice, transpirației abundente.

Pot părea produse science-fiction, dar ele pleacă de la un concept simplu și sustenabil, better for you, better for the planet. Și de aceea ele sunt avangardiste, inovative, sustenabile și atât de confortabile.

Știai că tampoanele de unică folosință sunt a doua sursă de poluare după sticlele de plastic? De aceea, produsele reutilizabile sunt soluția ideală într-o lume sufocată de plastic. Iar femeile sunt primele care se gândesc la sănătatea planetei.

Studiile au arătat că 70% dintre femeile care folosesc cupe sau tampoane reutilizabile și chiloți menstruali, au mai puține crampe în timpul menstruației, se simt confortabil pe durate mai mari de timp și au mai multă încredere în soluția lor de protecție.

produse menstruale

Sursa foto – Femi.Eko®

Feminitatea înflorește în siguranță și confort

Femeile se simt vulnerabile în timpul menstruației, din cauza durerilor, stării generale, de teamă că se pot păta sau din cauza disconfortului că trebuie să ajungă la baie pentru a se schimba.

De aceea, chiloții menstruali Femi.Eko® au fost realizați din patru straturi de material special dezvoltat pentru a bloca scurgerile. Aceste straturi îți oferă un plus de confort și libertate de mișcare, lăsându-te să te bucuri de activități normale, fără stres. Sunt foarte subțiri, nu sunt evidenți prin pantaloni și au protecție până în spate sus. Iar acest avantaj îii face extrem de potriviți în timpul nopții, atunci când există riscul scurgerilor dacă dormi pe spate.

produse menstruale

Sursa foto -Femi.Eko®

La fel, absorbantele reutilizabile, create după diverse mărimi, îți schimbă percepția asupra menstruației, sunt confortabile, ușor de curățat și previn iritațiile sau mirosul neplăcut. Fabricate din bambus, ele sunt prietenoase cu pielea ta și îți oferă protecție până la zece ore.

produse menstruale

Sursa foto -Femi.Eko®

Îți aminteam mai sus și de cupa menstruală Femi.Eko®, care este un produs de silicon, foarte ușor de curățat. Dacă este folosită corect, este cel mai eficient dintre produsele menstruale. Se introduce cu grijă în vagin prin pliere și se menține acolo prin efectul de vid creat. O să îți dai seama imediat cât de eficientă este. Îți dă libertate de mișcare și siguranță pentru orice activitate intensă ai în acele zile.

Eu cred că aceste informații te vor ajuta să redescoperi bucuria de a fi femeie, de a te simți liberă și protejată.

#farastop este o chestiune de atitudine și confort!

 

Sursa foto copertă – Femi.Eko®

 

Acest articol este scris pentru Spring SuperBlog 2022, Proba 8. Femeia modernă refuză să fie PE STOP! (Femi.Eko®)

 

 

 

1 Comentariu

Raspunde