Invitati

Gabriela Elena Blaga – despre creativitate și vulnerabilitate

Table of Contents

Reading Time: 5 minutes

Pe Gabriela Elena Blaga o știu de aproape patru ani, când amândouă treceam prin una din experiențele transformatoare care ne-au făcut mai curajoase și mai prezente în viețile noastre. Când vorbeam despre vulnerabilitate și creativitate.

Întâlnirea mea cu Gabriela este exact cum spunea ea cândva…

Toate experiențele pe care le trăim și persoanele pe care le întâlnim apar atunci când este potrivit pentru evoluția noastră.

Ea este pentru mine un om atât de frumos și deschis, încât am senzația că o cunosc de o viață!

Deși la prima vedere pare atât de fragilă și sensibilă, este o forță, acolo în interior care a făcut-o să se reinventeze și să continue zi de zi cu speranță și încredere. Și care crede în vulnerabilitate și a știut să o folosească în avantajul ei.

Gabriela Elena BlagaNu vreau să vă destăinui prea multe, vă las să o cunoașteți în cele ce urmează.

Bună Gabriela și bine te-am găsit! Aș vrea să te cunoască și cititorii Copper Attitude. Cine este Gabriela Elena Blaga? 

Mulțumesc frumos pentru invitație și oportunitatea de a le vorbi cititorilor blogului tău! 

Gabriela Elena Blaga este o vrânceancă simpatică 😅, născută primăvara care iubește fluturii, trandafirii, cafeaua…and more! 

O femeie care s-a auto-descoperit în urma unei experiențe de viață “transformatoare” și care a avut curajul să demisioneze dintr-o poziție managerială din cadrul unei corporații de top pentru a-și aloca timp pasiunilor și visului de a deveni antreprenor.

După doi ani de antreprenoriat social, în martie 2019, am fondat INNERPRENEUR S.R.L., companie de consultanță creativă prin care îmi propun să sprijin creșterea armonioasă a oamenilor și a organizațiilor, cultivarea unor relații sănătoase la nivel individual și de business.

Cum s-a simțit prima zi după ce ai demisionat? Ți-a fost teamă de necunoscut sau te-ai simțit liberă?

Decizia de a demisiona am luat-o cu mult calm, fiind generată de recidiva endometriozei, pe 6 august 2016, după o perioadă de concediu medical. Da, mi-a fost și teamă, dar am avut încredere în mine, familia mea și Divinitate 🙏🏼.

Există cineva care te-a inspirat în alegerile tale? 

Mama prin imensa-i bunătate, autenticitate, simplitate.

Audrey Hepburn este o altă energie care mă inspiră în fiecare zi.

Nu îmi mai amintesc dacă pe Audrey Hepburn am “intâlnit-o”, pentru prima dată, in “Sabrina” sau în “Vacanță la Roma”. Știu, însă, că m-a fascinat, de la prima vedere!

Mai intâi, prin frumusețea, rafinamentul și talentul pe care le afișa în filme. Iar apoi am aflat, că frumusețea chipului era dublată de o magie a sufletului!

Ce a trezit în tine munca de soloprenor? Ceva ce nu știai despre tine și care a fost nedescoperit până acum

În călătoria de soloprenor, mi-am crescut și cresc, zi de zi, curajul care a fost puternic activat de experiențele de viață transformatoare pe care le-am trăit.

Ce înseamnă pentru tine curajul?

Una dintre definițiile mele despre curaj include elementele din acest acrostih 🙂.
Despre acrostihuri voi povesti puțin și în cartea mea.
Gabriela Elena Blaga

Știu că iubești foarte mult ceea ce faci acum și aș fi tare curioasă dacă ți-ai găsit menirea? Sau încă explorezi pe acest drum al descoperirii de sine?

Din toamna anului 2018 simt ca mi-am întâlnit menirea🙂. De atunci, șlefuim împreună cu deschidere, curiozitate, învațăm, corectăm pe unde este necesar. Din momentul în care am ințeles și încorporat mental, emoțional cine sunt EU cu adevărat, drumul a devenit mult mai clar. 

“Dacă iți urmezi steaua, nu poți greși destinația.”

 

În afară de pasiunea pentru ceea ce faci ca soloprenor, care sunt experiențele de zi cu zi care îți bucură mintea și sufletul, care îți dau energie?

Îmi place să visez cu ochii deschiți, să citesc, să scriu, să savurez o super cafea, să vorbesc cu mama, sora. Să declin iubirea în variate moduri. Să joc tenis cu iubitul meu, să dansez, să călătoresc, să privesc cerul, să ma bucur de flori … Ohooo, sunt multe lucruri simple care mă vitaminizează!

Gabriela Elena Blaga

Ți-am urmărit o serie de emisiuni de storytelling la BiziTV, unde ai avut invitați oameni foarte interesanți. De ce crezi că oamenii au nevoie de storytelling pentru dezvoltarea lor personală și profesională?

Prin storytelling de calitate transmiți enorm, oferi oamenilor inspirație, suflet pe pâine, autenticitate. Consider storytelling-ul cea mai bună strategie de comunicare și marketing. 

Steve Jobs, unul dintre oamenii care mă inspira spune cam așa

The most powerful person in the world is the storyteller. The storyteller sets the vision, values and agenda of an entire generation that is to come.

 

Ce trezesc în tine cuvinte precum autenticitate, creativitate și vulnerabilitate?

Ohooo, trezesc totul! Și tu știi asta pentru că mă cunoști destul de bine. Sunt super-puteri care se întrepătrund tare frumos și care ne ajută în viața asta! Sunt recunoscătoare că Divinitatea m-a înzestrat cu ele și toate laolaltă mi-au alimentat / îmi alimentează curajul. 

Cum ai descrie eleganța? Crezi că are legătură cu autenticitatea și creativitatea?

Aleg să descriu eleganța, simplu, printr-un nume: Audrey Hepburn.

Iar genul ei și al meu de eleganță are ca fundamente atât creativitatea, cât și autenticitatea. Toate trei “se poartă” împreuna pentru a transmite esența din noi!

Ai trăit vreo experiență în care vulnerabilitatea a fost un avantaj?

Din momentul în care am înțeles cu adevărat puterea vulnerabilității, o consider doar un avantaj.

Și legat de creativitate, este vreo experiență deosebită pe care vrei să o încerci?

Să invăț să înot și să cânt la pian.

Care este proiectul cel mai drag, care te-a făcut să vibrezi cel mai mult și de ce?

Este cel de acum: prima mea carte! Va aduce ceva nou oamenilor care vor alege să o citească și să lucreze cu noul meu concept, introdus prin intermediul cărții 🙏🏼

Gabriela Elena Blaga

Știu că în perioada pandemiei ai lucrat cu liceeni. Mi se pare vârsta vulnerabilității, a nevoii de ghidare, mentoring. Despre ce este vorba și cum ți s-a părut această experiență?

Într-adevăr, am avut oportunitatea de a lucra cu liceeni și elevi din clasele 7 și 8. A fost vorba de un program de consiliere vocațională prin care adolescenții înțeleg ce iși doresc să facă în viitor. Se conectează cu ei inșiși, li se / iși adresează întrebări prin care află care este drumul potrivit. A fost o experiență minunată, efervescentă care m-a energizat în perioada de lockdown. Conectarea cu ei, deși virtuală, m-a încărcat tare frumos!

Mi-ar plăcea tare mult să ne spui mai multe detalii despre cartea pe care o pregătești. Cum este să scrii o carte? De ce ingrediente ai avut nevoie ca să începi să scrii și să te menții motivată pe parcurs?

Gândul de a scrie o carte mi-a apărut prin 2018, dar s-a concretizat abia în aceste luni. Acum a fost momentul să se așeze. Este o carte simplă, scrisă cu bucurie și iubire; este despre puterea vulnerabilității, autenticității, curajului și a întrebărilor.

Curajul este ingredientul principal pentru a porni acest proiect și a-l transforma în realitate. Și multă iubire!

Căci: Love is life and life is love! Uite cum dezvălui, în premieră, o frază din carte ❤️

În final, dacă ar fi să alegi o singură carte și o singură melodie, ce ai recomanda cititorilor Copper Attitude?

Dragă Mari, grea întrebare! Hmmm, o să aleg fără a mă gândi prea mult.

Cartea Bucuriei – Dalai Lama & Desmond Tutu

Now we are free – Hans Zimmer

 

Mulțumesc tare mult, Gabriela pentru că ne-ai împărtășit o parte din sufletul tău și sper să ne vedem cât de curând la o cafea…bună!

Dragă cititor al blogului meu, îți mulțumesc pentru că mă urmărești!

Foto credit – Gabriela Elena Blaga

4 Comentarii

 1. Diana

  16 octombrie 2020 at 10:40 am

  Foarte inspirațional interviul! O s-o urmăresc pe Gabriela!

  1. CopperAttitude

   16 octombrie 2020 at 11:03 am

   Mulțumesc, Diana! Îmi este foarte dragă pt curajul și autenticitatea ei!

   1. Gabriela Blaga

    27 mai 2021 at 1:34 pm

    Multumesc mult, draga mea! Sentimentul este reciproc!

  2. Gabriela Blaga

   27 mai 2021 at 1:33 pm

   Multumesc, Diana! Abia acum am vazut comentariul tau! Daca vei avea intrebari, sunt in preajma!

Raspunde