SuperBlog, Uncategorized

Hidratarea pielii, o călătorie pe tărâmul răsfățului

Reading Time: 4 minutes

Dacă acum câțiva ani petreceam mai mult timp în oglindă pentru machiaj, acum petrec parcă și mai mult pentru îngrijirea pielii. Și de câte ori fac asta îmi răsună până în mitocondrii mesajul cosmeticienei mele, care îmi spunea că trebuie să trecem la crema pentru ten matur. De parcă începeam împreună o nouă etapă de vârstă. Dar am înțeles ideea principală: hidratarea pielii este esențială după 40 de ani.

Și dacă până acum au mai existat zile în care uitam sau eram prea obosită să mă dau cu cremă, a venit momentul să fie un obicei, pentru că timpul nu iartă. Iar pielea este cea care nu minte. Cum o îngrijești, așa o ai.

 

coco chanel Quotes

Foto din arhiva personală, lucrată în Canva

 

Petreci timp cu îngrijirea tenului, dar acorzi importanță și corpului?

Zone cum ar fi gâtul, decolteul și mâinile sunt cele mai sincere și mai sensibile la trecerea timpului. Chiar dacă îți hidratezi eficient pielea la nivelul feței și arată cu 10 ani mai tânără, nu este suficient. Dacă cele trei nu sunt răsfățate la fel, ele vor vorbi despre vârsta ta.

Bei suficientă apă?

Putem ajuta hidratarea din exterior cu hidratarea din interior, consumând cele 8 pahare de apă recomandate zilnic femeilor.

hidratarea pielii

Foto din arhiva personală, lucrată în Canva

Hidratarea pielii nu este o chestiune banală, ci are o explicație științifică la nivel molecular. Dar nu despre astfel de cercetări vom povesti acum, ci de felul cum ne fac cremele să ne simțim.

Experiențe cu arome pentru simțuri

Întotdeauna mi-au plăcut experiențele senzoriale și am avut parte de ele  de câte ori am fost la spa. Toate acele creme care miros divin și îți schimbă starea cât ai clipi, senzația pielii catifelate învăluită în parfum este neprețuită.

Dar în vâltoarea vieții moderne, de multe ori capitolul acesta de relaxare și de a te bucura de plăcerea aromelor care te învăluie este amânat. Se pierde acea rutină a bunăstării, a recăpătării tonusului și îmbunătățirii calității pielii. Și ajungem să diprețuim felul cum arătăm, cum ne simțim și cum ne prezentăm lumii.

Tocmai de aceea, hidratarea pielii nu trebuie bifată doar la spa, ci o putem continua acasă zilnic, cu un ritual de hidratare și răsfăț. Schimbările hormonale după 40 de ani duc la modificarea aspectului pielii, uscarea ei și apariția ridurilor.

Acum dicționarul meu de îngrijire are termeni foarte specifici – exfoliere, hidratare, energizare, hrănire, vitaminizare. Eu numesc acest ritual ca o terapie la psiholog. pentru că este o investiție în starea mea de bine.

Vis învăluit în parfum

Momentul când crema atinge pielea este ca o ploaie în deșert. Textura cremoasă dar ușoară îmi răsfață pielea cu atâta naturalețe iar mirosul îmbietor îmi relaxează simțurile. Călătoria în lumea răsfățului începe iar eu mă las învăluită în acest elixir de frumusețe.

Pentru că îmi plac mai multe creme de corp, îmi ofer adevărate ritualuri spa, la mine acasă. Unt de shea, ulei de argan marocan, fructe de migdale dulci sau piersici coapte, te transpun într-un loc mirific, acolo unde timpul stă în loc, unde trăiesc momentul. Fără stres, fără grabă. Este locul unde este întodeauna senin, unde toate armurile mele sunt abandonate.

hidratarea pielii

Sursa foto – Bottega Verde, lucrată în Canva

 

Poate fi pe un nor pufos, poate fi unde valul este ca o spumă, poate fi în livadă sub un pom fructifer. Oriunde aș fi, adie un vânt ușor, o briză caldă revigorantă ce îmi mângâie delicat pielea intens hidratată, radiantă, Uneori pășesc desculță pe iarba moale sau nisipul cel mai fin, iar pielea mea  bronzată zâmbește sănătoasă, la fel ca atunci când eram copil.

Întind mâna și culeg din pom o piersică coaptă, rotundă și mare. Zeama ei dulce și aromată se prelinge pe piele ca o atingere magică iar pielea îmi face cu ochiul, fericită și răsfățată. Astăzi și-a băut elixirul de frumusețe.

Când ai chimie cu starea de bine

Se spune că atunci când îți oferi singură aceste ritualuri, starea de bine apare surprinzător. Trăiești momentul, respiri mindfulness. Găsești starea de inspirație și soluții la orice problemă, pentru că scade cortizolul, considerat hormonul stresului. Dar în același timp cresc hormonii stării de bine, serotonina și oxitocina. Neurotransmițătorii aceștia sunt magici – aduc o stare generală mai bună, somn mai odihnitor, scăderea oricăror tensiuni din corp. Pășești mai ușoară, zâmbești direct din suflet, te iubești pe tine.

Și ce moment poate fi mai minunat, atemporal decăt starea noastră de bine, de echilibru, de iubire de sine?

Am pus capacul și, deși crema rămâne pe un raft, închisă, până data viitoare, eu încă sunt purtată în călătoria pe tărâmul aromelor de piersică coaptă, amețitoare.

Alege-ți aroma preferată pentru hidratarea pielii

Orice vis aromat este posibil cu Bottega Verde, trebuie doar să știi ce îți place – ce aromă, ce textură și alegerea este ușoară. Și chiar dacă nu știi, lasă-te inspirată de cele trei ingrediente de bază din inima Toscanei – măslinele, vița de vie și ovăzul.

 

Abia aștept week-end-ul pentru momentele de respiro dedicate unui ritual de detoxifiere și hidratare a tenului cu piersici, caise și argilă!

Lasă-te purtată și tu pe cele mai îndepărtate meleaguri ale prospețimii și bucură-te de un ritual de îngrijire complex realizat doar din ingrediente naturale!

Și, cine știe, poate revii aici. pe blog și îmi povestești aventura ta în lumea aromelor ce răsfață pielea și ce faci tu pentru hidratarea pielii.

Sursa foto copertă – BottegaVerde.ro, lucrată în Canva

Acest articol este scris pentru SuperBlog, ediția de toamnă 2020, la proba 14 – Aroma unei amintiri unice Bottega Verde

1 Comentariu

  1. Proba 14. Aroma unei amintiri unice Bottega Verde

    7 noiembrie 2020 at 4:08 pm

    […] Hidratarea pielii, o călătorie pe tărâmul răsfățului […]

Raspunde