Uncategorized

Infografic Praga – 7 motive sa o vizitezi

Reading Time: 2 minutes

Praga, inima Europei

Praga, Orasul celor o suta de turle sau Orasul de Aur este unul din cele mai frumoase orase din Europa. Este sufletul Europei, Cehia fiind cea mai centrala tara europeana. Din 1993 este capitala Cehiei, dupa divizarea Cehoslovaciei.

Plin de culoare, Praga este un oras ca un manual de arhitectura. Strazi inguste te incita la plimbare si cladiri de poveste iti fac cu ochiul de peste tot. Oriunde ai merge, orasul respira arta atat in strada cat si in muzee si galerii.

Are o bucatarie ofertanta si traditie veche in producerea berii, asa ca ai multe motive sa ajungi sa vezi cu ochii tai. Este orasul berii Pilsner si, o statistica spune ca praghezii beau cam 155 l bere/an. Adica mai mult decat germanii si americanii impreuna!

Aici s-au filmat scene din diferite filme, cum ar fi Mission Impossible, Blade II, Alien vs. Predator, Doom, Chronicles of Narnia, Children of Dune, Dungeons and Dragons and Van Helsing.

Si INXS a filmat videoclipul “Never Tear Us Apart” aici  iar Kanye West “Diamonds from Sierra Leone”.

Praga este un oras potrivit celor care au o anumita maturitate in ce priveste calatoriile, care apreciaza arhitectura, istoria si arta. Este o provocare pentru cei ce fac fotografii, pentru ca orice colt de strada, vitrina sau casa are ceva de povestit.

Desi este aglomerat vara, este cea mai buna perioada de vizitat.  Seara te poti bucura de un apus fabulos de pe Podul Carol sau admiri cum sunt luminate obiectivele orasului.

In infograficul de mai jos am adunat 7 motive sa vizitezi Praga si sa te bucuri de ce iti ofera acest oras medieval vechi de peste 1000 de ani.

Praga, motive

7 motive sa vizitezi Praga cat mai repede

 

Daca ti-a placut infograficul si ai vrea sa stii mai multe despre Praga, citeste si articolul despre ce poti face in Praga si ce este musai de vazut.

 

Foto coperta: Pixabay

1 Comentariu

  1. 5 locuri care iti taie respiratia in Praga - Copper Attitude

    25 septembrie 2019 at 4:54 pm

    […] ti-a placut Infograficul despre Praga, am revenit, cum ti-am promis, cu principalele puncte de atractie din inima […]

Raspunde