SuperBlog

Inspirația este forța creatoare pentru cea mai bună zi

Reading Time: 9 minutes

Am fost și sunt un berbec autentic, efervescent curios și vorbăreț căruia îi place să înceapă tot felul de treburi. Mă inspiră multe lucruri, mai mici sau mai mari, poate neimportante pentru alții, dar care îmi hrănesc forța creatoare și îmi dau poftă de viață. Unele se pierd pe drum, dar întotdeauna găsesc noi inspirații în jurul meu să pășesc tot înainte.

Am fost binecuvântată cu darul de a găsi peste tot frumosul, de a observa detalii și de a ști să mă bucur de ele.

Mă întreb uneori….

De unde vine inspirația și unde fuge atunci când stăm în fața paginii goale și cuvintele nu se aștern?

Sau când, pe grabă, dimineața, privim în gol la rafturile cu haine, în căutarea combinației salvatoare…

Cum știm să alegem cea mai bună variantă în viața de zi cu zi? Cum alegem poșeta sau școala copilului? Cum ne alegem drumul în viață?

Dar cum alegem să avem o zi bună, chiar dacă afară plouă, lumea este nervoasă în jurul nostru sau ne-am trezit pur și simplu fără vlagă?

Știu, am pus poate prea multe întrebări, altele poate au rămas nespuse. Dar cred că ai prins ideea și poate îți va da puțin de gândit sau poate știi deja cum îți ies lucrurile zi de zi. Cum ne antrenăm inspirația pentru a avea o zi bună, în fiecare zi?

Inspirația este forța creatoare ce mă împinge înainte

Am observat la mine faptul că inspirația, forța creatoare, nu vine niciodată din neant. Vine din toate acele mici gesturi pe care eu le fac în fiecare zi, le simt, le observ și trec prin tumultul meu de emoții. Vin când am o stare. Sunt curioasă din fire, uneori deșir concepte sau îmi pun întrebări la nesfârșit. Da, mă pierd în detalii la care nici nu te-ai gândi, pentru ca ulterior să simt acel entuziasm creator. Efervescența.

Viața, așa cum vine ea

Când vine vorba despre inspirație, putem filozofa la nesfârșit. Dar dacă ar fi să răspund scurt, îmi alimentez forța creatoare din … viață. Viața așa cum vine ea, cu ritmuri, cu bune și rele, în culori, cu emoții, cu lecții învățate și cu deschiderea de a le vedea și simți, lăsându-mă ghidată de ele.

forta creatoare copper attitude

Foto Brigitte Tohm pentru Unsplash editată în Canva

 

Toate acestea m-au învățat să navighez pe vreme bună sau agitată, m-au făcut să îmi doresc să fiu mai bună de la o zi la alta sau înțelegătoare atunci când nu îmi iese asta. Încă sunt zile în care se întâmplă așa. Sunt zile în care nimic nu îmi iese sau nu aș ieși din casă. dar este normal și le iau așa cum vin.

Dar știu că atunci când am prins valul, când am intrat în flux, m-am ținut de el și m-am bucurat de proces chiar dacă nu am știut întotdeauna care este destinația.  Mi-am pus deseori creativitatea la bătaie și mi-am descoperit și mai mult esența participând la concursuri. Mi-am expus forța creatoare în concursuri de fotografie sau de blogging, cum este SuperBlog. Pentru că „pofta vine mâncând”, încerc să văd oportunități și să învăț întotdeauna ceva nou, din ce fac alții, din greșelile mele. Evident, a fost un timp când nu vedeam nimic în jur, iar forța creatoare dormea fără griji.

Toamna aceasta, pe lângă ediția SuperBlog mi se pare atractiv și concursul de creație vizuală #lifespirationstartshere, pentru care am selectat deja câteva fotografii cu care să particip. Dacă îți place să faci poze, inspirat de oameni și peisaje, nu fi timid și lansează-te în concurs pe https://lifespirationstartshere.answear.ro/.

5 izvoare care îmi stimulează forța creatoare zi de zi

Sunt născută primăvara, dar mă inspiră mult mai mult toamna, culorile ei de pământ sunt balsam pentru sufletul și mintea mea. Deși iubesc verdele cu toată ființa mea, toamna este momentul de rod, atunci când mă simt mai creativă și așezată. Totuși, toamna este un context, ea îmi dă un anumit ritm și mă mobilizează.

Experiențele

Ador experiențele, fie că sunt interacțiuni cu oameni așa ca mine, fie că sunt gusturi deosebite din lumea asta mare, trăiri sau lucruri ieșite din comun. De cele mai multe ori le-am trăit în călătorii, descoperind locuri noi, fascinante.

Ele ne schimbă perspectiva, ne fac să ieșim din paradigma noastră și ne fac mai toleranți și deschiși. Noul este întotdeauna atractiv pentru mine și am fost deschisă în a-l primi în viața mea.

De la a gusta Durian în Zanzibar, poate cel mai urât mirositor fruct din lumea asta, până la a sări cu parașuta în Dubai, am încercat multe experiențe. Ele mi-au deschis orizonturile și m-au făcut mai îngăduitoare, mi-a umplut inima de senzații. Faptul că știu cum este când experimentezi ceva nou, îmi schimbă unghiul de a privi lucrurile și mă inspiră. Îmi dă curaj și mă dezvoltă, îmi umple mintea de idei și mă face mai puternică.

Și curajul îmi dă forța creatoare

Toate experiențele trăite, inclusiv plecarea din țară și mutarea înapoi m-au făcut să accept schimbarea la nivel de ADN și m-au inspirat pentru evoluția mea ulterioară. Ele mi-au făcut loc pentru acceptare și posibilități și privesc orice etapă ca o transformare pentru nivelul următor. Poate și de aceea, de multe ori zâmbesc la întrebări precum „și, nu ți-a fost frică?”. Aș minți să nu spun că plec de multe ori cu frica la drum, dar de fiecare dată o țin doar ca însoțitor, nu o las să îmi arate drumul. Poate este și berbecul din mine, dar cu siguranță, toate experiențele mele de viață mă definesc în acest moment și îmi dau acea inspirație de a avea o zi bună încă de dimineață.

Ți s-a întâmplat să te inspire o melodie? Să îți dea energie când ești fără vlagă? Eu ascult uneori pe repeat, o absorb prin toți porii. Ți-o las să o asculți, poate te inspiră și pe tine. Însă când lucrez și am nevoie de să mă concentrez, am un playlist special, care face minuni. Fără cuvinte, o muzică numai bună pentru a intra în stare.

Toate sunt momente care îmi amintesc că fericirea este în interiorul meu, că nu este nevoie să aștept mai mult și că oriunde m-aș duce pe mine mă însoțesc. Deși, de multe ori uit… Încerc să fiu prezentă în fiecare moment, iar acesta este un excelent punct de plecare al tuturor posibilităților.

Învățarea continuă

Nu am încetat niciodată să învăț. Dar nu numai experiențele au fost lecții pentru mine, ci multe resurse de unde am extras idei de aplicat, de creat rutine și care mi-au stimulat forța creatoare. Am testat, am renunțat, am încercat altele, le-am adaptat să îmi vină mănușă. Și oricât de jos m-au pus lecțiile, am găsit în ele inspirația să mă ridic.

Toate cărțile citite, ficțiune sau nu, au fost sursă de inspirație și școală intensă.

Cursurile și atelierele la care am participat, documentarele și mentorii mei, sunt sursa nesecată de învățare, de abordarea a oportunităților și provocărilor. Sunt curioasă din fire, acolo unde subiectele mi-au fost dragi.

Am ajuns să fac blogging, din curiozitatea de a îmi vedea gândurile scrise, de a inspira și pe alții, iar asta m-a dezvoltat și îmi aduce mari satisfacții.

Vizualul este viața mea

Am o plăcere foarte mare să îmi caut inspirația pe platforme vizuale, cum ar fi Pinterest și Instagram. Recunosc, sunt extrem de vizuală și am o memorie patologică pentru imagini. Aș putea să îți spun cum ai fost îmbrăcat ultima oară când ne-am întâlnit.

Iubesc tehnologia și o folosesc cât pot de mult. Multe din ideile de design interior sau grădină le-am adaptat prin prisma spațiului și gusturilor mele. Știu că deși uneori, timpul petrecut aici pare pierdut, creativitatea mea a câștigat dintr-o privire.

Inspirație la modă pe Answear.ro

Fie că vine toamna sau primăvara, găsesc tot timpul motive să fac mici modificări în garderoba mea, iar conceptul de a evita cumpărături inutile de pe https://answear.ro/, mă ajută de fiecare dată să fac combinații inspirate.

Answear.ro este o lume plină de inspirație, vise împlinite și emoții pozitive. Cum ar putea fi altfel, dacă pot alege din 400 de branduri, premium, sportive și populare?

Cum tocmai m-am întors în țară și am realizat că nu prea mai am lucruri de toamnă-iarnă, am un motiv întemeiat să mă las inspirată și să caut acele lucruri esențiale, pentru o garderobă capsulă, în primul rând. Am o forță creatoare nesecată, când este vorba de haine. Ca mai toate femeile, nu-i așa?

Trenciurile spun o lecție de stil

Din categoria https://answear.ro/h/trenci.html, îmi caut un pardesiu bej, pentru că este potrivit oricărei ținute, office sau casual. Toamna, trenciul este o piesă de efect dar și confortabilă, iar calitatea lui reprezintă o investiție pe termen lung. Am găsit câteva trenciuri foarte interesante produse de Vero Moda, de Tommy Hilfiger sau de G-star. Acestea sunt branduri în care am mare încredere, pentru calitatea și modul cum se așează pe orice siluetă.

inspiratie copper attitude

Foto Answear.ro editate în Canva

Rochia este inspirație pentru atitudinea mea

Nu cred că am ratat vreo ocazie de a vă spune că ador rochiile. Am o colecție tare dragă mie și fiecare sezon are texturile lui speciale. De aceea spun la fiecare anotimp, abia aștept să port rochia aia și ailaltă, sau cizmele, pe care nu le-am purtat de…3 ani. Așa că în toamna asta, ca să nu risc să port rochii de vară, dau o tură de orizont și pe categoria https://answear.ro/h/rochii-midi.html, unde știu că voi găsi ceea ce caut. Pentru că rochia nu este o haină oarecare, ea este o declarație de feminitate, o atitudine și o oglindă a personalității mele efervescente. Berbec, deh!

Dacă am rochii și trenci, altfel vine toamna anul acesta! Îi voi purta culorile și mă voi lăsa inspirată de nuanțele calde și telurice din natură.

Relaxarea, la rang de obicei

Eu sunt genul organizat, care funcționează cel mai bine cu plannere și liste. Încerc însă să transform to do list în to be list și să las loc și pentru ce vine neplanificat. Să mă las surprinsă, sperând ca de acolo să izvorască forța creatoare.

Așa că am adus relaxarea la rang de obicei și nu încetez să mă laud cu asta.

Pas cu pas

Îmi place să mă plimb, să merg pe jos și, deși m-a deranjat tare mult faptul că nu găseam loc de parcare pe unde am treabă, nu mai contează acum, pentru că îmi fac plimbarea de plăcere. Am timp să observ viața, așa cum se derulează ea pe stradă, în oraș. Văd oameni, admir case vechi și găsesc întotdeauna ceva de fotografiat. Dacă asta nu este izvor de inspirație, de frumos și de regăsire, nu știu ce ar putea fi altceva.

În pași de dans

Întotdeauna mi-a plăcut să dansez, iar felul în care îmi dau ritm, mă energizează, mă face mai deschisă și mai buine așezată în corpul meu. Endorfinele țâșnesc în neștire iar eu am senzația că sunt cel puțin Ginger Rogers. Și chiar dacă revin cu picioarele pe pământ, respirând mai greu de la efort, am prins doza aceea de energie care îmi deschide ochii și mă împinge înainte.

Forța creatoare are nevoie de arome speciale

Și fiecare fel de mâncare are ceva în plus față de rețetă. Am obiceiul să nu respect cu sfințenie lista și modul de preparare. Cum ar fi să aibă același gust de fiecare dată? De aceea spun că o rețetă mă inspiră, dar fără contribuția mea în ea, nu are gust de nou, incitant. Aromele care îmi copleșesc simțurile și culorile sunt ca o scânteie iar forța creatoare mă cuprinde frenetic. De multe ori, dacă nu am inspirație când scriu, trec pe la bucătărie și gătesc, pentru ca apoi să revin inspirată la scris.

Scrie, scrie mult

Se vorbește mult despre journaling și pe bună dreptate. Este un duș al minții dimineața, când verși tot pe hârtie ca să golești mintea de tot ce nu îți folosește. Fac asta când simt nevoia și este incredibil cum las loc lucrurilor noi să se țeasă în capul meu, ca și când aș tricota mohair. Dacă este balast, te simți blocat, iar inspirația se lasă așteptată.

Trăiesc pentru fiecare răsărit și apus

Cine mă urmărește pe Instagram știe că mă trezesc la răsărit și surprind culorile începutului de zi. Este altfel în fiecare zi, este diferit de la o secundă la alta. Este doza mea de inspirație de la prima oră. Scriu aceste rânduri fascinată de cum se împraștie norii în fața răsăritului regal. Și tare bine îmi prinde, că eu așa funcționez mai bine, scăldată în soare și în culori calde. Și îmi spun că va fi o zi bună, chiar dacă uneori o mai dau de gard.

inspiratia copperattitude

Foto din arhiva personală editată în Canva

Culorile apusului mă fascinează deopotrivă, deși nu întotdeauna reușesc să am perspectiva potrivită să îl prind. Dar ce apusuri am privit în vacanțe sau când vremea și vremurile păreau potrivnice, a fost ca o revelație.

 

Inspirația vine pentru fiecare dintre noi, pe diverse căi. Avem preferințele noastre și modul propriu de a ne reseta ziua, de a ne ridica vibrația și de a ne simți creatori. Sursele de inspirație nu trebuie să fie lucruri extraordinare, ele fac parte din viață, sunt lucrurile mici, pe care, de multe ori nu le băgăm în seama. Dar ele sunt mai mult decât atât. Ele ne pot schimba starea! De aceea stau cu ochii larg deschiși și mă bucur de amănunte pe care alții nici nu le observă.

Tu de unde îți iei inspirația în fiecare zi?

Sursa foto principală: editare Canva

Articol scris pentru ediția de toamnă SuperBlog 2021

9 Comentarii

 1. Diana

  7 octombrie 2021 at 5:27 pm

  Cred că propoziția „Am fost binecuvântată cu darul de a găsi peste tot frumosul, de a observa detalii și de a ști să mă bucur de ele.” descrie cel mai bine modul în care eu te-am perceput încă de la început. Succes, draga mea!

  1. CopperAttitude

   7 octombrie 2021 at 8:32 pm

   Îți mulțumesc din suflet, Diana! Mult succes și ție, abia aștept să văd ce ai copt nou și creativ, ediția asta!

   1. Ana-Maria

    8 octombrie 2021 at 5:20 am

    Habibti, o femeie puternica si sigura de sine. Succes si sa fie toate cum vrei tu!

    1. CopperAttitude

     8 octombrie 2021 at 6:50 am

     Multumesc, habibti! Femeile puternice se atrag!

  2. Mona

   8 octombrie 2021 at 5:02 am

   Mi-a dat energie, m-a emoționat, mi-a dat curaj și m-a inspirat! Ești minunată, Mari! Ești o femeie pe care o admir enorm și îmi ești exemplu! Mulțumesc! Te îmbrățișez tare ❤🤗

   1. CopperAttitude

    8 octombrie 2021 at 6:56 am

    Mulțumesc mult, Mona! Sunt extrem de emotionata, mai ales ca vine de la tine!. Te imbratisez!!

 2. Mirela

  8 octombrie 2021 at 3:20 am

  Eu nu contenesc sa ma minunez de eleganta și combinația asta de putere cu fragilitate pe care le ai. În tot. Acum, ca ne am și cunoscut face to face, am văzut ca ai pe interior o combinație atât de mișto. De forță cu vulnerabilitate, cu frumusețe și inteligenta. Și toate lucrurile astea se vad și n scris atât de bine! Ești Magică, Mari! E preferatul meu articolul asta. Îmi place mult de tot. 😍

  1. CopperAttitude

   8 octombrie 2021 at 6:54 am

   Am citit cu piele de gaina, tot ce mi-ai scris. O sa imi pun textul asta la vedere. Doamne, ce mi-ai facut! Multumesc din suflet, Mirela!

 3. Proba 1. Care este sursa ta de inspirație în fiecare zi?

  11 octombrie 2021 at 3:10 pm

  […] INSPIRAȚIA ESTE FORȚA CREATOARE PENTRU CEA MAI BUNĂ ZI […]

Raspunde