SuperBlog

Cumpărături la marketplace: negociază-ți prețul

Reading Time: 5 minutes

Cum deosebești un magazin online de un marketplace? Te invit să îți pui pălăria de negociator și să obții prețul mai bun la volum mai mare din același produs.

Cumpărăturile online, magazine la tine acasă

Sunt fan declarat al cumpărăturilor online și nu de astăzi sau de ieri, ci de cel puțin 15 ani, când îi comandam lui Lexi, bebeluș fiind atunci, haine de pe un magazin online franțuzesc. Așa mi s-a format obiceiul și poate doar pantofi nu comand online, dar în rest de la mâncare la aparatură electronică, multe produse au trecut de wishlist la coșul de cumpărături. Și câte cutii de carton am reciclat în acest timp!

O colecție de parole s-a născut trecând prin atâtea magazine online, alerte la reduceri, newslettere în inbox și coduri de reduceri îmi sclipesc în fața ochilor la orice oră.

marketplace Negociat.ro

Cumpărături online, magazinul la un click distanță (sursă foto: Pixabay)

Avantajul unei comenzi online este că poți plasa comanda la orice oră, stând în fotoliul tău confortabil acasă și primind comanda acasă, în cel mai scurt timp. Știi exact dacă produsul este disponibil și că l-ai rezervat instant. Eviți astfel drumurile la magazin și eventual epuizarea stocului.

Am timp să mă ocup de lucruri mai importante și mai productive în loc să umblu prin magazine. În plus, pot compara prețuri și aleg după preferințe de unde cumpăr. Decid singură ce fac cu timpul meu.

Comportamentul on demand este o realitate a zilelor noastre, avem Netflix, ascultăm podcasturi, alegem ce facem cu timpul nostru liber. Până la urmă este o evoluție normală în era digitalizării.

Asta nu înseamnă că vor dispărea fizic magazinele dar vom putea alege modul în care ne folosim timpul prețios.

Ce să mai vorbim, comportamentul nostru de cumpărare s-a schimbat destul de mult și inclusiv părinții mei sunt clienți ai anumitor magazine online. Vitrinele digitale au luat locul celor fizice, mai ales în timpul pandemiei. Fără mall în weekend, măcar pentru un window shopping, ne-am mutat în online și am dat click frenetic.

 

Marketplace, o umbrelă pentru mai multe magazine

Pandemia a însemnat reconfigurarea statutului de retailer și consumator. 

Cine poate să mai spună acum că nu găsește un anumit produs? Când magazinele online se întrec în oferte și ne tentează prin campanii de marketing, inteligente și țintite. Iar eu, ca și client vreau să mi se ofere doar ceea ce mi se potrivește.

Astăzi, un supermarket sau un magazin de brand își poate susține un magazin online, cu tot ce înseamnă cheltuieli de design pentru e-commerce. Acestea au chiar echipe de copywriteri și influenceri și fac strategii de marketing să mă atragă și să îmi țină atenția vie. Însă micile afaceri au trebuit să regândească modul în care pot atrage clienții și să-i fidelizeze ulterior. Costurile pentru a deveni vizibili sunt mai mici.

Dacă până acum un an pentru un magazin mai mic, faptul că avea “vad” era un mare avantaj, contextul crizei medicale i-a schimbat total perspectiva. Trebuia să se reorienteze pentru ca afacerea să supraviețuiască. Așa că cea mai bună soluție a fost orientarea către platforma de tip marketplace, iar produsele și serviciile lor au devenit vizibile din nou. Iar eu, ca și cumpărător, am de unde alege.

marketplace Negociat.ro

Sursa foto: Negociat.ro

Cu atâția vendori sub aceeași umbrelă,  eu nu pot fi decât fericită ca am de unde alege produse mai ieftine și diverse. Iar dacă acestea sunt însoțite și de o experiență de cumpărare deosebită, voi rămâne clientul fidel.

Exact aceste resurse modelează felul în care ne asigurăm coșul zilnic și cum ne întreținem și alte nevoi specifice din piramida lui Maslow. Inclusiv cea de dezvoltare personală.

 

Negociat.ro este magazinul tău

Dacă ai ajuns să citești articolul până aici, îți voi spune o poveste despre cum te poți organiza cu familie sau prieteni pentru a face cumpărături smart, în avantajul vostru.

Când au auzit că este posibil să reînceapă restricțiile, prietenii mei bloggeri din București au decis că este bine să se organizeze mai bine pentru cumpărături eficiente. Doreau să își cumpere alimente și produse de îngrijire personală și pentru casă, online. Se apropia ediția de primăvară SuperBlog și nu aveau timp de umblat în supermarketuri.

Să fii blogger înseamnă să stai mult pe scaun scriind cu spor pentru articolele evergreen cu care speri să îți crești site-ul. Dar obiceiul acesta sedentar îți limitează timpul pentru mișcare, în general. 

Bloggeri puși pe negociere

Au stabilit o întâlnire la cafeneaua-librărie Bookya și au decis că vor să se organizeze și să facă cumpărături smart, la prețuri avantajoase.

Claudia a venit cu ideea că ar fi o idee bună să cumpere tot ce aveau nevoie de pe o platformă tip marketplace unde sunt mulți comercianți care vând produse. Că este mult mai avantajos să cumpere minim 10 produse de același fel o dată și pot negocia prețul în acest fel. 

marketplace Negociat.ro

Claudia le explică bloggerilor cum negociază pe marketplace-ul Negociat.ro (Sursa foto: Pixabay)

Chiar a accesat magazinul Negociat.ro de pe telefonul mobil și le-a arătat cât de ușor și-a făcut cont. Le-a povestit că ea cumpără pentru toată familia cosmetice pentru îngrijire personală și pentru casă.

-V-am spus că eu m-am descurcat bine și în carantină, am comandat produse pentru toată familia, la prețuri negociate. Nu numai cosmetice, dar și alimente de bază, conserve.

Marketplace Negociat.ro

Sursă foto: Negociat.ro

Toată lumea s-a gândit la ulei, paste și făină, dar sigur, lista era mult mai mare. Nu au uitat să aleagă cafea și ceai. Ce ar face un blogger fără licorile dătătoare de inspirație și energie!

 

Sursă foto: Negociat.ro

 

O parte din ei căutau și produse pentru sport și activități în aer liber, așa creștea comanda lor pentru că luând 10 articole din fiecare, puteau negocia direct cu vânzătorul un preț mai bun pentru produsele pe care doresc sa le achiziționeze.

Puteau să își sorteze produsele în ordine crescătoare sau descrescătoare. Le-au aranjat în funcție de preț, sau alfabetic, ba chiar le-au listat în funcție de noutatea lor.

Marele avantaj al cumpărăturilor de pe marketplace este multitudinea de produse disponibile în categoriile principale. Prețul pe care îl poți obține. este bonus pentru calitatea de negociator.

Tu alegi să negociezi?

Bloggerii au ales să își facă cumpărături inspirat și smart, alegând marketplace-ul Negociat.ro. Oricine poate face acest lucru, chiar dacă nu ești o firmă care cumpără mai multe bucăți din același produs.

 

Ai liber la negociere! Ai curaj?

 

Sursa foto copertă: Negociat.ro editată în Canva

 

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2021

 

7 Comentarii

 1. Diana

  31 martie 2021 at 4:30 am

  Ce fain au scris! Cumpărăturile Online chiar ne-au schimbat viața în bine, mai ales nouă, bloggerilor 😁 și, evident, și Claudia ne influențează 😁

  1. CopperAttitude

   31 martie 2021 at 7:24 am

   Pai sa nu ma gandesc eu la noi? Daca ma apuca m sa pun dialoguri cu toti, nu il terminam nici azi ))

 2. Mona

  31 martie 2021 at 7:40 am

  Foarte frumos! E atâta eleganță în scriitura ta! Claudia e minunată, ca de obicei 😁😍 Felicitări, Mari! Te îmbrățișez!

  1. mirela

   31 martie 2021 at 1:08 pm

   Nu-i așa? Cred că la Mari și o înjurătură spusă cu foc e plină de eleganță. Se simte în toate articolele ei. :*

   1. CopperAttitude

    31 martie 2021 at 1:23 pm

    Mireille, nu zic nimic, se înțelege din privire!))))

  2. CopperAttitude

   31 martie 2021 at 1:21 pm

   Mulțumesc mult, Mona!Primesc cu mare drag și recunoștință gândurile tale! Te îmbrățișez și eu!

Raspunde