SuperBlog

Mutarea de la apartament la casă în stil VIP

Reading Time: 7 minutes

Oare mutarea de la apartament la casă poate fi un proces lin, fără bataie de cap și fără să renunți la job și să devii șef de șantier?

Dacă deja ai ridicat o sprânceană, dovadă că nu mă crezi, îți spun sincer că este posibil și la noi.

Uneori, planurile își au ritmul lor

În timpul acestei primăveri și veri, anotimpuri pe care le putem numi scurt, pandemie, mulți dintre prietenii mei, majoritatea cu copii au decis schimbarea modului de viață. Aici putem include crearea de noi obiceiuri pentru unii dintre ei, ba chiar mutarea de la apartament la casă pentru alții. Și care nu au fost puțini.

Un pas important și curajos pentru toți pentru că deși își doreau să facă această schimbare, niciunul nu era pregătit să o facă din scurt. Și totuși, s-au umplut cu mult curaj și au pornit proiectul vieții lor.

Prietenii mei, Ana și Matei au o fetiță la grădiniță, Sara. Ea este un copil mare iubitor de plimbări afară cu trotineta. Indiferent de vreme, bunica o scoate de două ori afară, la joacă în fiecare zi. Dar rutina lor zilnică a fost distrusă complet odată cu restricțiile din primăvară. Nu numai că Sara nu mai ieșea afară dar nu o mai putea vedea nici pe bunica ei.

Ana și Matei au considerat că este momentul să își accelereze planul lor de a  se muta de la apartament la casă, ba chiar să o ia și pe buni cu ei. Ușor de zis dar cum să faci asta, în plină perioadă de restricții când totul era închis?

mutarea de la apartament la casă

Sursă foto – Pixabay

Nu au avut de ales și au așteptat ridicarea restricțiilor, însă din acel moment au fost și mai deciși să se mute foarte curând.

Casa, un proiect de suflet

Casa era ridicată parțial și era nevoie de achiziționarea de materiale de construcții necesare finalizării ei dar și finisărilor interioare și exterioare.

Era nevoie să accelereze procesul într-o perioadă delicată și de aceea trebuiau să aibă o strategie foarte bună. În plus, mergeau deja la birou zi de zi, așa că nu puteau petrece prea mult timp pe șantier.

Dar gândul că Sara putea să stea în curte cât își dorea alături de Buni, jucându-se și râzând, îi făcea să fie plini de entuziasm. Poate îi vor lua și o pisică, pe care și-o dorește de mult. Vor pune și un tobogan, poate și o cutie cu nisip. Au loc și de grătar. Flori vor fi peste tot. Visul prindea viață.

Mutarea de la apartament la casă, proiect în derulare

Terenul era achiziționat de mult, foarte aproape de București, dar la cum s-au extins construcțiile în zonă, poți spune că stau chiar în oraș.

Au o suprafață de aprope 1000 m² pe care au construit o casă cu amprenta de 220 m² , după un proiect original, care să țină cont de nevoile și preferințele lor. Lângă aceasta construiesc și un garaj pentru 2 mașini.

Îmi place felul cum au gândit spațiile și la ce proiect s-au gândit. Vor avea o casă P+1:

 • la parter – living room, bucătarie cu ieșire pe terasă, birou, toaletă și spațiu pentru depozitare,
 • la etaj – 3 dormitoare cu baie și balcon, hol și un spațiu pentru depozitare.

Pereții scării de acces la etaj vor conține tablouri cu fotografii din viața lor, din concedii, casa va pulsa de viață. Ca un cămin adevărat.

Construirea casei prietenilor mei presupunea ceva timp, pentru că au ales să o construiască împreună cu o echipa de construcții și nu cu un dezvoltator.

mutarea de la apartament la casă

Sursa foto – Dreamstime

Acest proces mi l-au descris ca fiind reprezentat de trei faze:

 • Faza 1 – organizarea șantierului, cănd echipa de construcții toarnă fundația și structura casei;

 • Faza 2 – casa este adusă la gri: sunt ridicați pereți, puse geamuri, tâmplărie, acoperiș, sistemele electrice, sanitare și termice (după ce s-au luat autorizațiile pentru aceste branșamente);

 • Faza 3 – casa este adusă la alb: s-au făcut toate finisajele (pereți, parchet, prize, calorifere și orice alte personalizări).

Materialele de construcții pot să îți scurteze mutarea de la apartament la casă

Alegând să își construiască în acest fel casa, ei au avut o serie de avantaje:

 • este exact casa pe care și-au dorit-o,
 • știu că și-au ales materiale de construcții de cea mai bună calitate,
 • sunt siguri că și-au ales cea mai bună echipă.

După cum vezi, pe lângă echipa pricepută, materialele sunt esențiale. Ele trebuie să fie de calitate și pe cât posibil avantajoase ca preț. Pentru că ieftin nu înseamnă calitate inferioară, după cum mi-au spus ei.

 

Da, exact, am ridicat și eu o sprânceană a neîncredere, dar prietenii mei mi-au povestit cum au putut beneficia de materiale calitative, la prețuri mici, livrate direct pe șantierul lor. Cum au vizionat câteva recenzii video pentru a vedea experiența altor clienți, cum a început totul cu beton la cifa și cât de fain arăta la sfârșit camera Sarei, după ce au pus fototapet.

Și cum sharing is caring, îți spun povestea lor, poate informația îți este utilă ție sau vreunui prieten.

Încă de la începutul lucrărilor, Ana și Matei, și-au comandat materialele de construcție online, de pe platforma Vindem-Ieftin.ro.

Cum să comanzi materiale de construcții într-un mod personalizat

Vindem-Ieftin.ro este o Casă de Comenzi prin care poți comanda online materiale de construcții, la un preț mult mai avantajos decât în depozitele clasice. Cumperi totul dintr-un singur loc, prin comandă – materiale de construcții de calitate, de la producători renumiți din România. 

Și cum îți spuneam, prietenii mei sunt ocupați. Lor le-ar fi fost dificilă achiziționarea materialelor la prețuri foarte bune, fără să stea prin depozite de profil.

Ce au făcut ei? Au trimis o solicitare direct pe site-ul Vindem-Ieftin.ro dar poți să apelezi orice consultant al companiei, disponibili în pagina de contact a site-ului.

Apoi au discutat telefonic toate detaliile. Consultantul a verificat și calculat stocul în fabrică, revenind ulterior cu o ofertă de preț personalizată și informații legate de transport.

Cred că ești de acord cu mine că în 2020 și lucrurile trebuie să se miște foarte rapid, fără bătăi de cap.

Customer experience în stil VIP

După prima comandă, Ana și Matei au revenit cu alte liste de materiale de construcții, din ce în ce mai diversificate, pe măsura etapei în care erau. Așa au aflat că au devenit clienți VIP și că fac parte dintr-un grup exclusivist. În acest fel au primit suport dedicat, prioritar pe toată durata procesului de ofertare, precum și condiții speciale de livrare.

mutarea de la apartament la casă

Sursă foto – Vindem-Ieftin.ro

Tot să construiești așa!

Nu știu cum ești tu dar oricât de mult aș prefera, chiar iubi un produs, sunt foarte atentă la orice experiență am cu brand-ul respectiv. Și, cum îți poți imagina am avut interacțiuni și bune dar și amare.

Știi cum este,

Orice vis se poate împlini dacă ai oamenii potriviți lângă tine!

Așa că am fost doar ochi și urechi la ce îmi povesteau amicii mei despre mutarea de la apartament la casă. Ba chiar mi-au relatat dialogul cu doamna Rodica, unul din consultanții de vânzări  Doamna Rodica s-a ocupat de el, de la clientul timid care era la început, la clientul VIP actual. Îi spusese atunci,

De aici, ne ocupam noi de tine!

Înainte de asta aș vrea să știți cum puteți deveni membri în acest grup VIP.

1. Fie ai cumpărat o singură dată și dorești să achiziționezi produse din minimum 5 categorii din portofoliul Vindem-Ieftin;

2. Fie ai cumpărat de minimum două ori și dorești să achiziționezi produse din minimum 3 categorii din portofoliul Vindem-Ieftin.

Doamna Rodica se ocupă personal de comandă

Dar, să vedem cum au putut comanda liste de materiale. Matei suna a doua oară la Vindem-Ieftin.ro și doamna Rodica l-a preluat plină de entuziasm.

Bună ziua,doamna Rodica! Sunt Matei..

Bună Matei, mă bucur că ai revenit la noi! Cum merg lucrările?

Sunt mulțumit de materialele primite dar și de echipa de constructori. Eu simt că este posibilă mutarea de la apartament la casă până la sfarșitul toamnei.

Mă bucur să aud asta! Ce liste pregătim acum?

Păi…acum avem mai multe categorii ca prima oară. Am nevoie de șipcă metalică, pavaj, ferestre PVC, tencuială, faianță și gresie.

Ai produse variate acum, Matei, asta te ajută să devii client VIP și să ai o serie de beneficii. Eu voi verifica cu prioritate stocul la fabrică și în cel mai scurt timp îți trimit o ofertă de preț personalizată și veți avea livrarea coletelor în condiții speciale la șantier. Mă voi ocupa special de comanda ta!

Doamna Rodica, asta este grozav, știți că nu am timp de pierdut și mă ajută mult!

Cum îți spuneam, Matei, ești VIP acum!

Mulțumesc tare mult, doamna Rodica, fără ajutorul Dvs. nu reușeam să avansez așa repede cu casa!

mutarea de la apartament la casă

Sursă foto – Vindem-Ieftin.ro

Mutarea de la apartament la casă, un vis împlinit

Prietenii mei au ales deja mobila și urmează să se mute în maxim două săptămâni. Deja se gândesc cum va mirosi a cozonaci de Crăciun în casă. Acum au loc generos pentru bradul împodobit. La apartament, trebuiau să cumpere un brăduț mic pe care îl puneau pe măsuța de cafea, din lipsă de spațiu.

mutarea de la apartament la casă

Ana va supraveghea de pe geamul de la bucătărie cum Sara va alerga pisoiul în curte și cum vor înflori la primăvara ghiocei, lalele și narcise. Matei va aranja bicicletele în garaj după o plimbare în aerul proaspăt și va uda grădina.

Poate nu toate lucrurile au mers ca pe roate, știi și tu cum este, dar tot ce a ținut de materiale a fost salvator de timp și le-a dat încredere că își vor vedea visul împlinit cât mai repede.

Nu-i așa că mutarea de la apartament la casă nu mai este o bătaie de cap?

 

Sursă foto imagine principală articol – Vindem-Ieftin.ro

Sursă foto carusel foto – Dreamstime

 

Acest articol este scris pentru SuperBlog, ediția de toamnă 2020 la proba 4 – De la apartament la casă. Cum ne putem face mutarea mai ușoară (Vindem-Ieftin.ro)

 

 

 

 

 

 

 

 

2 Comentarii

 1. Viitorul materialelor de construcții are alura unui Depozit Virtual - Copper Attitude

  11 martie 2022 at 10:31 pm

  […] mai ții minte pe prietenii mei, Ana și Matei, care s-au mutat de la apartament la casă în timpul pandemiei, în stil VIP? Și cât de ușor le-a fost să ridice casa cumpărând […]

Raspunde