SuperBlog

Rutina de îngrijire pentru o piele frumoasă la vară

Reading Time: 4 minutes

Se trezi deranjată de lumina puternică ce umplea camera și îi întrerupsese somnul profund, de dimineață. Chicoti ceva neînțeles și trase pilota peste cap, într-un gest nervos și brusc. Se necăji în gând că nu a tras draperiile aseară, dar trecuseră săptămâni de când nu mai văzuse soarele.

Este primăvară!

A venit primăvara, șopti sub pilotă și apoi a aruncat cât colo cu ea, sărind din pat plină de fericire.

Începe să cânte cât o țin plămânii în fața geamului crăpat doar cât să intre răcoarea dimineții. Își reface în gând tot programul de astăzi. Va sta mult afară, la soare, ascultând păsările și privind oamenii cum trec grăbiți.

În drum spre baie, vorbește cu Google Home să îi pornească aparatul de cafea apoi trece prin fața oglinzii de pe hol și se zgâiește în ea. Tenul tern, bătut de vântul iernii lungi, îi atrage atenția pe loc și îi răpește zâmbetul larg.

Iarna asta, nu prea am avut grijă de pielea mea. Am hidratat-o când și când, nu prea este pregătită de primăvară, ce să mai zic de vară! 

Gândul acesta a scos-o din exuberanța dată de primele raze de soare, însă se redresă rapid. Nu este ea cea care dădea sfaturi în reviste despre rutina de îngrijire a pielii?  Trece cu degetele ușor peste ridurile de pe frunte și de la ochi. Simte cum pielea ei este mai uscată ca niciodată iar părul deshidratat. Cum a ajuns tocmai ea așa?

Colaj foto realizat în Canva

Trebuia să acționeze imediat și inima începe să îi bată cu putere, nemaiavând răbdare. A venit primăvara deja și după cum se schimbă anotimpurile în ultimii ani, sigur va veni vara mai repede decât se preconiza. Trebuia să înceapă rutina de îngrijire a pielii.

Primăvara, pregătim pielea pentru vară!

Apasă ușor cu arătătorul pe touchscreen-ul oglinzii din baie și selectează rutina pentru pregătirea pielii pentru vară. De când se ocupa în rubricile de frumusețe din reviste și vlogul ei despre rutina de îngrijire, era la zi cu noutățile cosmetice. Produsele i se afișau ca holograme și putea să citească ingredientele, producătorul, beneficii și modul de utilizare.

Hidratarea pielii este esențială pentru vara toridă

Trecea de la o categorie la alta în caruselul de produse până a ajuns la cele pentru hidratare și a tras aer în piept. Recomandarea zilei pentru pielea ei era Rilastil Aqua, o cremă hidratantă cu SPF 15. Aceasta este o cremă reechilibrantă și protectoare cu Acid Hialuronic cu masă moleculară mică și mare. Era exact ce îi trebuie pentru că intenționa să o aplice după fiolele LaCabine cu acid hialuronic.

Colaj realizat în Canva cu foto de pe Springfarma.com

 

Fusese anul trecut desemnată Ambasador LaCabine în România și învățase foarte multe tips&tricks în privința cosmeticelor.

Se gândea cum le va scrie cititoarelor sale un articol despre hidratarea cu acidul hialuronic. Și cât de important este să aplicăm după un serum AH o cremă hidratantă.

Ce este acidul hialuronic?

Acidul hialuronic are capacitatea de a capta și absorbi apa. Aplicarea unei creme hidratante peste acesta face să mențină constant nivelul de hidratare din țesut. Astfel, acidul hialuronic concentrat nu va mai atrage apa de la suprafața pielii și nu va da senzația de strângere a pielii. Era o informație care îi demonstrase cât de importantă este utilizarea lor în mod corect.

Acidul hialuronic cu masă moleculară mare nu poate pătrunde în piele dar poate forma un film la suprafața pielii. Acesta are efect imediat prin netezirea ridurilor și liniilor fine dar și în protecția pielii față de poluanți externi. Efectul său este prezent atâta timp cât este pe piele.

Rilastil Aqua comține și acid hialuronic cu masă moleculară mică. Acesta face ca lanțurile polizaharidice mai scurte din compoziția sa să penetreze temporar pielea, pe lângă filmul protector de la suprafață.

Balansul acesta între AH cu masă moleculară mare și mică din compoziția cremei asigură un efect susținut , pe o perioadă mai extinsă.

Un păr mai sănătos cu Difeel

Soluția pentru piele era exact ce îi trebuia. Oare va găsi și pentru rutina de îngrijire a părului?

Își vopsește de mulți ani părul, nu pentru că ar avea fire albe, cât pentru că i-a plăcut ei nuanța cupru. Contrastul ideal cu ochii verzi. Știa că vopsitul îi usucă firul de păr, iar căldura din casă agravează și mai mult acest proces. Părul ei urma să strălucească de sănătate, va fi plin de viață.

Învârte exaltată caruselul holografic pentru îngrijirea părului și îi atrage atenția Difeel ulei de păr Argan. Acesta îi promite duios că îi face părul mătăsos, moale și hidratat. Auzea deja complimentele care i se făceau și pe care le primea întotdeauna îmbujorată.

Colaj realizat în Canva cu foto de pe Springfarma.com

Prin compoziția sa, uleiul de păr Difeel îi oferea o rutină de îngrijire a părului pe termen lung, reparând fiecare strat al firului de păr. Dincolo de reconstrucția acestuia, era pregătită de vară, având un păr cu aspect sănătos.

Și ce mult înseamnă să știe și mici trucuri, pentru că uleiul de argan este mai eficient în rutina de îngrijire a părului dacă este încălzit în prealabil. Apoi este lăsat să acționeze timp de 30 minute înainte de șamponare.

Aplicația ei pentru beauty i-a găsit tratamentele de hidratare la SpringFarma – farmacie online, care i le poate furniza în cel mult 2-3 zile.

O piele hidratată, este o piele în primul rând sănătoasă, capabilă să fie impermeabilă la agenții nocivi din mediul înconjurător. Este o piele care își păstrează suplețea și tinerețea, împiedicând apariția semnelor îmbătrânirii.

Vara toridă putea să vină, la fel de brusc, într-o dimineață ca aceasta, ea va fi pregătită să strălucească în razele soarelui, nu numai frumoasă, dar în primul rând sănătoasă.

Câte plimbări nesfârșite, câte ploi de vară, câte rochii vaporoase o vor însoți vara aceasta. Ea este pregătită să o trăiască la maxim pentru că putea fi oriunde își dorea să fie!  Lumea era la picioarele ei!

Tu ce ritual de îngrijire ai pentru vara aceasta?

Sursă foto – Canva

 

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2022 – Proba 2 – Visează la vară cu rutina de primăvară!

5 Comentarii

 1. Proba 2. Visează la vară cu rutina de primăvară!

  11 martie 2022 at 3:16 pm

  […] Rutina de îngrijire pentru o piele frumoasă la vară […]

 2. Diana

  12 martie 2022 at 1:42 pm

  Frumos, informativ, elegant! O încântare articolul tău! Și eu folosesc Riastil Aqua în ritualul meu de îngrijire. Îmi place că îmi lasă pielea fină, proaspătă.

  1. CopperAttitude

   12 martie 2022 at 2:48 pm

   Mulțumesc! Am încercat să strecor și câte un tips&tricks pentru utilizarea lor.

 3. Anca B.

  13 martie 2022 at 2:46 pm

  De cand asteptam 🤗, multumesc!

  1. CopperAttitude

   13 martie 2022 at 3:16 pm

   Mulțumesc! Farmacia este aproape de tine, pe Bd. Tei sau online

Raspunde