SuperBlog

Șapte suplimente pentru femeia de 40 de ani

Reading Time: 5 minutes

Când am împlinit vreo 18-20 de ani, mi se părea că cei de 40 de ani sunt, să zicem…în vârstă.

Că vin vremuri grele, cu dureri de spate și migrene și abonament la împachetări cu nămol, undeva la Techirghiol.

Dar anii au trecut și într-o zi însorită de primăvară am împlinit și eu..40. Și, în afară de faptul că mi-am făcut un tatuaj, zău că nu am căutat mai des medicul de familie. Hai, bine, recunosc, am schimbat dioptriile, dar am râs în sinea mea că privesc totul din altă perspectivă.

Tot după 40 de ani am avut și cele mai grozave experiențe cu adrenalină dar și cele mai multe pahare de prosecco. Am râs mai mult și am avut mai mult curaj.

Starea de bine

Cu toții știm însă că starea de bine se întreține cu un stil de viață echilibrat, ceva mișcare (aici mai am de lucru) și unele suplimente alimentare. Ele îți completează necesarul zilnic de vitamine, minerale și antioxidanți.

Hrana echilibrată, fără excese și căt mai naturală rămâne însă prima alegere când vorbim de  un stil de viață sănătos. Ea ar trebui să ne asigure aportul de substanțe nutritive pentru orice vârstă. Cu atât mai mult dupa 40 de ani, când încep o serie de modificări în organism pe care trebuie să  le traversăm cu energie și optimism.

Totuși, ritmul de viață, stresul și mesele frugale se traduc într-o absorbție precară a substanțelor nutritive. De aceea avem nevoie de suplimente alimentare, listă pe care însă o discutăm cu medicul și nu devalizăm haotic rafturile farmaciilor.

Cum cei de la Farmacia La Preț Mic m-au provocat să îmi pregătesc un coș de produse pe care mi le-aș dori reduse de Black Friday, m-am uitat rapid în buletin și pe rețete și am început să caut la ei pe site cu entuziasm.

7 suplimente pentru femeia de 40 de ani

Dacă vorbim de suplimente pentru femeia de 40 de ani, m-am gândit la șapte produse care îmi sunt necesare.

#1. Omega-3

Acizii grași Omega-3 sunt absolut necesari pentru sănătatea noastră, la nivelul unor funcții vitale.

 • Contribuie la menținerea vederii normale și a funcției normale a creierului.
 • Este precursor pentru prostaglandine care optimizează presiunea arterială și ritmul cardiac.
 • Acționează ca antiinflamator, reglează producerea de hormoni și reduce durerile articulare.
 • Întarzie aparitia semnelor îmbătrânirii.
 • Previne osteoporoza și induce o stare de bine.
 • Contribuie la scăderea nivelului colesterolului LDL și al trigliceridelor.

Sigur, pentru Omega-3  ar fi ideal să consumăm fructe de mare și pește gras, cum este somonul, tonul proaspăt, sardine, hering. Dar nu întotdeauna reușim să avem o dietă ideală.

Omega-3 este doar unul din lista de suplimente pentru femeia de 40 de ani și mi-aș dori să îl găsesc la un preț redus de Black Friday la Farmacia la Preț Mic pentru că vreau să am o rezervă suficientă.

#2. Magneziu

Magneziu este un mineral esențial din lista de suplimente pentru femeia de 40 de ani. Probabil știi că este implicat în multe procese din organism.

 • Este esențial pentru mușchi și oase (îmi amintesc că îl luam pentru cârcei la un moment dat).
 • Este vital și pentru inimă, creier și sistemul nervos
 • Este util mai ales pentru producerea de energie și echilibrul hormonilor estrogeni.
 • Reduce anxietatea și insomnia, ceea ce ne face să fim mai odihnite și mai active a doua zi.

Am nevoie de el în următoarea perioadă și aș fi încântată să fie la reducere pentru coșul de cumpărături. Îmi amintesc cât de util mi-a fost și în timpul sarcinii.

#3. Multivitamine

Stresul vieții moderne este un subiect la modă dar căruia nu îi mai dăm importanță profundă, pentru că toată lumea este afectată, deci pare o normalitate.

Dacă este nevoie să adăugăm ceva nou pe lista de suplimente pentru femeia de 40 de ani, multivitaminele sunt cele care ne ajută să facem faţă unei activităţi zilnice intense și stresului.

 • Vitamina A, vitamina C, cuprul, seleniul și zincul contribuie la funcţionarea normală a sistemului imunitar.
 • Vitamina A, zincul, niacina şi biotina contribuie la menţinerea funcţiei normale a pielii.
 • Vitamina C, vitamina E, zincul şi seleniul contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.
 • Vitaminele din gama B sunt critice pentru circuitele hormonale.

Pentru mine  CENTRUM® Complet de la A la Zinc® sunt alegerea  de fiecare dată și, pentru că mă aprovizionez pentru această toamnă aș prefera să le iau vitamine la preț mic de la farmacia online.

Sursă foto – Farmacia La Preț Mic

#4. Vitamina D3

Deși vitamina D3 este importantă la orice vârstă, totuși, după 40 de ani este esențială. Vitamina D3 este responsabilă pentru absorbția calciului din alimente. Calciu este componenta principală din oase care au nevoie de o susținere mai intensă dupa 40 de ani.

Vitamina D3 asigură un echilibru funcțional al organismului, mai ales pentru femeile aflate în premenopauză, menopauză sau postmenopauză.

Așa că bifez și acest produs pe lista mea și dacă ai nevoie și de vitamina C, am un articol pe care îl găsești aici.

#5. Coenzima Q10

Coenzima Q10 este un antioxidant produs natural, necesar organismului atât pentru protecție celulară cât și în procese metabolice. Deși poate fi preluat și din alimentație, din carne, pește și cereale integrale, nivelul său scade în organism cu trecerea timpului.

De aceea optez în lista mea de suplimente pentru femeia de 40 de ani și pentru acest antioxidant pe care aș vrea să îl cumpăr de Black Friday, la reducere.

#6. Supliment alimentar pe bază de turmeric

Turmeric este un puternic antinflamator natural ce susține sănătatea și luminozitatea pielii. Am o fascinație pentru acest condiment pe care îl folosesc adesea și la mâncăruri.

Este utilizat și ca supliment pt îmbunătățirea mobilității articulațiilor.

Sursa foto – Farmacia La Preț Mic

 

#7. Creme pentru ten matur

În cazul femeilor de 40 de ani, metabolismul celulelor cutanate devine mai lent. Cu alte cuvinte, colagenul nu mai este produs la fel ca înainte, iar pielea este mai puțin hidratată.

Eu aș profita de astfel de reduceri pentru a cumpăra o gamă completă de produse hidratante care au abilitatea de a reține fluide pentru perioade mai lungi de timp.

Sursa foto – Farmacia La Preț Mic

Aceasta a fost kitul meu pentru 40+. Tu ce alegi?

Sursa foto principală – Photo by Elsa Olofsson on Unsplash

 

Acest articol este scris pentru SuperBlog, ediția de toamnă 2020, la proba 6 – Un Black Friday cu de toate și cu multă sănătate (Farmacia La Preț Mic)

1 Comentariu

Raspunde