SuperBlog

Terapia salină te ajută să respiri ușor

Reading Time: 4 minutes

Terapia salină este cunoscută de secole. Dar ce este acest remediu și cum poate el să ne ajute în prezent?

Terapia salină – adjuvant în afecțiuni respiratorii

Dacă ceva a fost constant în viața mea și cu care am mers la pas, deși nu mi-am dorit, aceea a fost rinita. Am cărat-o cu mine la școală, în concedii și la petreceri. Din cauza ei sunt un client fidel al picăturlor de nas și nu ies din casă fără sticluța salvatoare.

Îmi amintesc și astăzi vizite la ORL, la salină pentru inhalații ocazionale și o propunere de operație pe care am refuzat-o. Au urmat infuzii cu apă cu sare dar nu suportam să stau în aburii fierbinți. Pur și simplu, nu găseam un remediu confortabil care să mă ajute pe parcurs.

Într-un fel sau altul, de fiecare dată rinita ieșea victorioasă și îmi zâmbea sarcastic în fiecare dimineață când aveam dureri de cap și nasul înfundat.

Apoi, înainte ca Lexi să meargă la grădiniță m-am gândit că vor veni răcelile și am descoperit o modalitate simplă și confortabilă pentru a-i  crește imunitatea.

Aceasta este terapia salină acasă și despre ea vom vorbi mai departe.

 • Răcești des?
 • Ai nasul înfundat sau ești alergic?
 • Te chinuie des bronșite, sinuzite, laringite?
 • Sforăi sau nu ai un somn odihnitor?
 • Vrei să renunți la fumat?
 • Te deranjează mirosuri din casă de care nu scapi prin aerisire?
 • Sau pur și simplu vrei să ai o calitate deosebită a aerului, care devine proaspăt și plăcut respirației?

Dacă ai răspuns afirmativ la cel puțin o întrebare din cele de mai sus, îți propun să ai în vedere terapia salină care să te ajute în rezolvarea acestor probleme respiratorii.

Prin efectele sale benefice, purificatorul de aer SALIN este recomandat ca adjuvant, în general celor cu probleme ale căilor respiratorii. Are efecte benefice însă și în cazul persoanelor sănătoase, pentru creșterea rezistenței aparatului respirator.

Cum funcționează tehnologia SALIN?

Pe scurt, SALIN produce și comercializează aparate care realizează terapia salină în confortul casei tale. Bazate pe ideea tratamentelor în minele de sare, ele sunt soluții mult mai comode decât vizitele dese la saline (Tg.Ocna, Slanic Moldova, Slanic Prahova, Praid, Ocnele Mari).

Principiul acestei tehnologii constă în tratarea complexă a aerului și anume trecerea forțată a aerului printr-un bloc filtrant cu granule de săruri, în principal clorura de sodiu.

Mecanism de acțiune

Putem profita de efectele benefice ale aparatelor purificatoare de aer prin plasarea lor în spațiul în care locuim sau lucrăm. Aparatul va dispersa în atmosferă particule microscopice de sare pe care noi le inhalăm relaxați, desfașurându-ne activitățile zilnice.

Ionul de sodiu este un stabilizator de membrană celulară la nivelul epiteliului respirator. Astfel, are loc o fluidificare a secrețiilor căilor respiratorii superioare și bronșice care determină activarea mișcării ciliare. Acest proces este benefic mai ales pentru fumătorii cronici, ducând la eliminarea rapidă a secrețiilor.

Ionul de sodiu determină și scăderea edemului căilor respiratorii superioare, ușurând astfel somnul sforăitorilor cronici.

Sinuzitele cronice sunt ameliorate prin repermeabilizarea membranară, drenaj sinuzal și diminuarea edemului local.

Mod de utilizare

 • Fii consecvent și utilizează purificatorul timp de minim 8-10 ore pe zi și ține cont că trebuie folosit pe termen lung.
 • In prima lună de utilizare se recomandă să folosești intensiv aparatul, mai ales noaptea.
 • Alege un model potrivit spațiului tău (vom vedea și modelele mai jos, ca să știi ce alegi).
 • Plasează purificatorul la 0,5-1,2 m față de tine sau copil.
 • Nu folosi purificatorul în spații cu umiditate excesivă (abur) sau praf, pentru că scade eficacitatea lui.
 • Utilizarea aparatelor se face ca adjuvant la tratamentul medical pentru afecțiunile respiratorii și respectând recomandările medicului curant.

Beneficiile utilizării terapiei SALIN

Suntem expuși zi de zi atător factori poluanți, bacterii, virusuri și o serie de alergeni încât terapia salină ar trebui să devină un obicei pentru detoxifierea căilor noastre respiratorii, pentru mărirea rezistenței la răceli.

Prin efectele sale benefice, terapia salină este utilă întregului organism, pentru că îmbunătățește calitatea vieții. Împrospătează aerul din încăpere prin:

* reținerea prafului,
* eliminarea fumului de țigară,
* eliminarea mirosurilor neplăcute (transpirație, mucegai, cărți vechi).

Efectele sale terapeutice contribuie la creșterea imunității și ameliorează o serie de afecțiuni respiratorii:

 • afecțiuni ORL – rinite, sinuzite, laringite, alergii,
 • afecțiuni pneumologice – astm bronșic, bronșite astmatiforme, bronșite, bronșectazii, silicoze, recuperări în TBC, mucoviscidoză.

De asemenea reduce și problematica sforăitului și fumatului, contribuind la un somn liniștit pe timpul nopții.

terapia salină

Dar să știi că și pielea beneficiază de efectele benefice ale terapiei saline. Pielea, ca și sistemul respirator, asigură protecția organismului în fața agenților poluanți sau bacteriilor. Așa că particulele de sare îmbunătățesc calitatea și aspectul pielii. Și cât de important este acest lucru în procesul de încetinire a îmbătrânirii acesteia. O piele îngrijită și radiantă este atractivă și sănătoasă la orice vârstă.

Tipuri de purificatoare SALIN

Dacă ți-am stârnit interesul pentru beneficiile tratamentului salin, iată cele trei modele de purificatoare disponibile pe care le poți folosi pentru tine și familia ta.

Inhalatorul InSalin

Mini-inhalatorul InSalin este un dispozitiv destinat utilizării la purtător ceea ce permite folosirea înainte, după sau pe durata expunerii în medii în care problemele noastre respiratorii reapar.

Este extrem de versatil pentru că poate fi folosit la școală, la sala de sport, la serviciu, oriunde mergi.

Purificatorul de aer SALIN S2

Acest model este potrivit unei camere obișnuite, de 15m² și, pentru o funcționare eficientă se recomandă schimbarea filtrului la 4-6 luni.

Purificatorul de aer SALIN Plus

Salin Plus este conceput pentru spații mai mari, de până la 50m² și se poate comanda și pentru el filtru de rezervă.

terapia salină

Acum, că toamna aduce vreme rece, răcim mai ușor și trebuie să avem grijă mai mare de sănătatea noastră avem un aliat în creșterea imunității și a confortului psihic. De aceea ți-am povestit despre SALIN și beneficiile pe care le are pentru noi toți.

Dacă ți se pare util articolul, împărtășește-l și prietenilor tăi și ajută-i să aibă o sănătate de fier!

Sursă foto – Salin

Acest articol este scris pentru SuperBlog, ediția de toamnă 2020, la proba 7 – Respiră ușor cu SALIN! (Salin.ro)

1 Comentariu

 1. Proba 7. Respiră ușor cu SALIN!

  27 octombrie 2020 at 1:38 pm

  […] Terapia salină te ajută să respiri ușor […]

Raspunde