SuperBlog

Top 4 aparate de curățat inovatoare pentru casa ta

Reading Time: 6 minutes

Astăzi este despre curățenia de primăvară, dar nu te voi plictisi cu trucuri de folosit mătura și mopul.  Îți voi arăta top 4 aparate de curățat inovatoare, pentru o curățenie igienică în casa ta și motivele pentru care sunt un must-have de sezon.

Când vine vorba de curățenie mă simt ca Cenușăreasa. 

Pe bune, doar gândindu-mă că trebuie să iau casa la curățat, mă văd stilată cu un șorț și cu mătura în mână. Și nu este doar asta, mai este timpul pe care l-aș putea dedica altei activități…mai relaxante. Să te ocupi de casă la curte nu înseamnă doar interiorul, ci și grădina, aleile, fațadele. 

Păi să nu îți vină să renunți, știind că o să cazi lată la sfărșit?

Probabil ai și tu, ca mine, zona unde stau dispozitivele și cosmeticele de curățenie. Un fel de camera cu de toate, parcă deschizi cutia Pandorei când intri acolo. Mături și mopuri stau fixate în perete, găleata mopurilor, cârpe, cârpițe, perii, periuțe. Când trebuie să încep treaba, mai am puțin și car și în dinți.

Curățenia de primăvară pe stil vechi

Acum mă pregătesc psihic pentru curățenia de primăvară, știi tu, atunci când dai casa peste cap. Noroc cu episoadele de podcast favorite, care fac să treacă timpul mai repede.

Când vine timpul pentru acest obicei împământenit în familia mea (îmi imaginez că și în a ta), crede-mă, prefer să mă mut. Știi ce zic? 

Cu gândul ăsta m-am culcat aseară. Și m-am visat Cenușăreasa. Îmi pusesem un batic de mătase (cum altfel?) pe cap, iar praful sărea din mătură, mai ceva ca furtuna de nisip din deșert. M-am trezit obosită de atâta muncă și mi-am spus că dacă tot am automatizat utilități prin casă, ar fi momentul să trecem și la aparate de curățat inovatoare. Acum, tradiționalul consumă mult timp și energie. Dar, mai presus de toate avem nevoie de curățenie igienică, pentru a elimina microbi, viruși și depuneri nedorite.  

Nu știu tu cum funcționezi, dar eu îmi fac întotdeauna un checklist al etapelor de curățenie, visând la optimizare ca la un cireș copt. De mică îmi place să bifez lucruri făcute pentru că deschid robinetul cu dopamină.

checklist curatenia de primavara

Nu am stat prea mult pe gânduri, doar sunt un berbec autentic, am sunat câteva prietene și am luat internetul la bani mărunți. Sunt în căutare de tehnologie nouă pentru curățenia din casă.

M-au tentat multe aparate must-have de la diverși producători însă mi-a plăcut că la Kärcher am găsit tehnologie inovatoare. Nu degeaba se spune că au revoluționat industria de curățenie. Iar în aceste vremuri, când am învățat să dăm o mai mare importanță curățeniei, cu atât mai mult avem nevoie de tehnologie eficientă dar și sustenabilă în casele noastre.

 

Debarasarea sau Decluttering

Curățenia de primăvară începe pentru mine cu debarsare. Știi cum scotea motanul Tom din Tom și Jerry toate lucrurile din dulapuri, până găsea ce îi trebuia? Așa fac și eu, în primul rând cu hainele din rafturi și sertare, apoi cu dulapurile din bucătărie. Renunț primăvara la lucrurile inutile sau cele care nu îmi mai aduc plăcerea de a le purta.

Îți dau un pont, pe care l-am învățat de la Irina Markovitz la unul din atelierele ei de stil. Agață o fundă sau ce semn dorești, pe bara de umerașe din șifonier, pentru hainele de sezon. Timp de o lună pune tot ce porți în stănga acesteia. Vei vedea la sfărșitul lunii ce haine nu porți, pentru că ele vor rămâne nemișcate, în partea dreaptă. Dacă nu le-ai purtat timp de o lună, puțin probabil că le vei mai purta. Dă-le altă destinație!

Închid paranteza aceasta cu hainele pentru că la bucătărie și în spațiul de depozitare pe care noi îl numim cămară este multă treabă. Elimin tot ce este expirat și aduc în față ce urmează să expire și fac o listă cu ele pentru utilizare imediată. În general, în cămară încerc să păstrez doar acele alimente necesare pentru o masa echilibrata, nutritiva și gustoasă

Etapa aceasta este obligatorie pentru a crea spațiu și pentru o curățenie igienică.

 

Un must-have de sezon – aparatele de curățat inovatoare Kärcher

 

Aspiratorul cu filtrare prin apă

Aș fi ipocrită să spun că aspiratorul meu de acum nu este bun, dar este cam neplăcut pentru că uneori simt că miroase puțin a praf după ce aspir. Are un filtru de pâslă ce trebuie curățat regulat și asta mă cam încurcă. Nu e tocmai plăcut să deschizi o cuvă cu praf și scame întortocheate.

Dar simt că merit mai mult și mă uit cu jind la un aspirator cu filtrare prin apă. Elegant, confortabil și igienic, el curăță de praf nu numai podelele, salteaua și draperiile, dar împrospătează și aerul. Păi nu sună bine?

aparate must-have pentru curatenia de primavara

Așa câștigăm două dintr-o lovitură și chiar dacă nu suntem alergici, calitatea aerului pe care îl respirăm este superioară. Beneficiul major este că ne protejăm sănătatea pentru că filtrează 99,5% din praful din aer, rezultând un climat interior plăcut. Eficiența sa este dată de un sistem de filtrare multiplu, cu un filtru pe bază de apă inovator, filtru intermediar ce poate fi spălat și un filtru HEPA 1.

Filtrul de apă este ușor de umplut și spălat și are o poziție practică și sigură de depozitare iar duzele speciale pentru saltea, tapițerie și podea îmi dau vibe de Wonder Woman.

 

Mop electric FC 3 Cordless

Mie îmi place tare mult treaba asta, când cureți dintr-o singură mișcare. Mopurile mele tradiționale au lecții de vals din fabrică, cred. 

Știi mișcarea aceea stânga-dreapta și invers, pe loc, să iasă pata de pe gresie?  

Sau exercițiile de flexibilitate pe care trebuie să le faci cu un mop fix, să ajungi sub mobilă? 

Atunci știi la ce mă refer.

Mie îmi surâde un mop electric FC 3 Cordless. M-a fascinat în primul rând cum sună. Foarte tech și cu design ergonomic, este independent de sursa de curent și are funcție de auto-curățare. Podeaua se usucă în 2 minute, deci putem curăța fără teamă și parchetul. 

aparate must-have pentru curatenia de primavara

Ce câștigăm folosindu-l? Suntem foarte eficiente, terminăm de spălat podelele în jumătate din timpul petrecut storcând mopul tradițional și facem o curățenie care contează. Iar rezultatele sunt cu 20% mai bune ca la mopul vechi.

Hai că, încet, curățenia devine un sprint și nu ne mai ocupă toată săptămâna până facem lună. 

 

Aparate de curățat cu aburi

Tare aș vrea să scap de atâtea chimicale care îmi umplu masca chiuvetei în bucătărie. Se consumă amețitor de repede, sunt poluante și sunt costisitoare când este vorba să aduni tot ce este necesar. Să faci curățenie timp de câteva ore inhalând aburii substanțelor chimice pot crete riscul apariției alergiilor sau chiar intoxicațiilor. 

Aș vrea să curăț doar cu abur. Acesta nu este doar nepoluant, fiind doar apă la bază, dar este și mult mai eficient față de orice produs cosmetic de curățare și dezinfectare. Aburul fierbinte ajunge și acționează în orice colț în care substanțele chimice nu pot pătrunde. De aceea m-am gândit să aleg un aparat cu aburi de la Kärcher.


Kärcher are astfel de aparate de curățat inovatoare și a testat eficiența aburului și asupra virusurilor și bacteriilor și ne asigură că este 99,999% eficient și pentru coronavirusuri. Scap astfel de mirosul de clor pe care nu îl suport dar și de alte produse pentru fiecare suprafață.

Curățenia igienică cu abur este la fel de eficientă în bucătărie și baie dar și pe podele. Simt că voi curăța mai repede și mai eficient rosturile gresiei și faianței, oglinda din baie, cabina de duș, suprafețele de sticlă din bucătărie. Visez la zone impecabile, în zona de îmbinare de la nivelul blatului. Știi, zonele acelea dificile de pe marginea chiuvetei și la colțuri.

 

Sistemele de spălare pentru geamuri 

Dintre aparatele de curățare inovatoare, mi-a atras atenția un sistem ingenios de spălat geamurile. Trecerea de la cârpe sau prosoape de hârtie la această tehnologie mi se pare ca trecerea la mașina automată.

Vorbim de un pachet, adică două aparate, utile pentru orice suprafață netedă. Aparatul KV4 Cordless intră primul în acțiune, el va distribui apă și detergent pe geam și prin vibrații electrice curăță pete, murdărie și praf. Apa în exces nu mai trebuie absorbită cu vreo cârpă ci cu aspiratorul de geamuri  WV6 care nu lasă nicio dungă. Știi senzația aceea de curățare incompletă la colțurile geamurilor mari, unde nu poți ajunge cu cărpa? Lama flexibilă va intra și în cele mai îndepărtate colțuri.

Dacă ești la fel de pretențioasă ca mine, să nu vezi o urmă rămasă pe geam (la fel sunt și la pahare) care să îți atragă tot timpul atenția și să te înfurie, am găsit soluția. Elegantă și eficientă, va avea grijă de geamuri dar și mai mult de liniștea noastră.

Ce este grozav la acest sistem este că îl poți folosi și pe alte suprafețe netede cum ar fi cabina de duș sau suprafața de inducție a aragazului.

Am pus ochii si pe alte două aparate de curățat inovatoare pentru grădină, pe care le voi avea în vedere pentru data viitoare – o mașină de măturat aleile din jurul casei și un aparat de spălat cu presiune, tot pentru exterior.

 

Puem întreține astfel bunele obiceiuri legate de curățenie, într-un mod atât de eficient și salvând timp și energie folosind aparate de curățat inovatoare.

Cum spuneam, curățenia nu trebuie să ne lase late ci trebuie să fie un proces care să ne facă plăcere. Să mai avem energie să ne bucurăm și de rezultatul muncii.

 

Surse foto –  Kaercher.com; foto copertă – Kaercher.com editat in Canva; checklist realizat în Canva

 

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2021

6 Comentarii

 1. Diana

  7 martie 2021 at 12:58 pm

  Ce bine că acum avem astfel de ajutoare tehnologizare și nu mai suntem chiar atât de Cenușărese 😁 Mulțumesc și pentru sfatul legat de de-clutteringul garderobei. Aveam nevoie de el 😁

  1. CopperAttitude

   7 martie 2021 at 1:41 pm

   M-a ajutat și pe mine foarte mult acest sfat, pentru că nu mă înduram să arunc nimic. Atunci când am văzut câte haine rămân după fundiță, am înțeles că nu le voi mai purta defel.

 2. Roxana

  7 martie 2021 at 8:13 pm

  Serioasa si meticuloasa sunt si eu, prea tipicara parca, insa curatenia imi face bine, Si la mine a inceput totul cu debarasarea, Face atat de bine de cele mai multe ori. Mult succes!

  1. CopperAttitude

   9 martie 2021 at 7:18 pm

   Nu-i asa ca e eliberator sa arunci din lucruri? Succes si tie, Roxana!

 3. Fii expert în curățenia care contează în curtea și grădina ta - Copper Attitude

  14 aprilie 2021 at 4:36 am

  […] bunicii mei abia așteptau să vină vremea mai bună și, după câteva zile de muncă intensă, casa, curtea și grădina erau la linie, cum spuneau […]

Raspunde